חפש רק בנושא זה





מנהל הספורט במשרד התרבות והספורט
מכון וינגייט +Google
החוויה האולימפית
הוועד האולימפי
איגוד השחייה
איגוד המשקולות
התאחדות הרכיבה
התאחדות הצלילה
ספיישל אולימפיקס
הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט

סופגניות לבריאות!

מי לא רוצה לאכול סופגניות בחנוכה ללא חשש מהשמנה, מפגיעה בכלי הדם ומחוסר איזון ברמות הסוכר? מירה כהן שטרקמן, ראש תחום נטורופתיה בבית־הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט, מגישה לכם מתכון פשוט לאפיית סופגניות טעימות מקמח מלא ובהמתקה טבעית
  07/12/09
מאמרים נוספים בתחום
חלופה אנרגטית לספורטאי סבולת? משקה קטונים
תזונה בהתאמה אישית לספורטאי עילית
קפה או כדורי קפאין?
חלבון מי גבינה מתוסף והתאוששות
מאמרים נוספים בתחום
מה לאכול? טיפים לחזרה לשגרה לילדים ולהוריהם
התוסף החדש לשיפור ביצועי סבולת
קפאין ופעילות גופנית
כמה לשתות במהלך היום ובזמן אימון
תזונה נכונה לספורטאים מתבגרים
אמת בפרסום? תוספי התזונה שלכם
פחמימות או שומנים? שאלה כבדת משקל
התאוששות חמוץ מתוק
הצד האחר של משקאות האנרגיה – נדודי שינה ועצבנות
מסמיק מגאווה – סגולותיו של מיץ סלק
משקאות אנרגיה ממריצים יעילים?
אכילת בשר אדום מצמצמת את נזקי ההזדקנות?
העמסת פחמימות למרתון
דיאטה על פי סוג דם – אין ביסוס מדעי!
האם אכלת היום ארוחת בוקר?
קריאטין – לספורטאים ולאוכלוסיות נוספות
חוסר ברזל בקרב ספורטאיות הישג
מתכונים חלביים קלילים בקלוריות
הפחתת משקל בענפי קרב – הבעייתיות והפתרון
יום העצמאות – טיפים להתנהלות שפויה בארוחת מנגל
מתכונים לפסח כשר, טעים ודל בקלוריות
ויטמין D – התוסף החסר?
קפה? תה? אולי קקאו?
מיתוסים לגבי ירידה במשקל: אמת או מיתוס?
הפיזיולוגיה של הצום
תזונה – יותר מספירת קלוריות
תוספי תזונה – מורה נבוכים
ביחד או לחוד? צריכת חלבון לאחר מאמץ
על פורים ומגדנות
משמינים בחורף? טיפים איך לא!
חזרה לעניינים
המלצות לאכילה בתקופת החגים
תזונה: הכי טוב לשאול
מיץ סלק – הנשק הסודי של רוכבי הטור דה-פראנס
התאמות תזונה דינמיות לחולי סוכרת מטיפוס 1 העוסקים בספורט
לחיים! בירה נטולת אלכוהול וספורט
תזונה נכונה לאימוני טריאתלון ולתחרויות
סרטן – צמחוני או לא?
הישורת האחרונה – המלצות תזונה למרתון ת"א 2011
הנחיות תזונה לספורטאים בגיל ההתבגרות
קריאטין מונוהידראט וביצועים גופניים
סופגניות או לא להיות?!
שימוש בסודה לשתייה עשוי לשפר ביצועים?
תזונה לטריאתלטים
תזונאית בשטח
תוספי תזונה וביצועי סבולת
מחקר חדש: מינון גבוה של קפאין משפר יכולות גופניות!
סחוט טרי
מיץ דובדבנים לאחר ריצת מרתון
חלב – משקה הספורט המומלץ לספורטאיות כוח
נטורופתיה: בוטנים – לא רק לקופים
אוזני המן מהמטבח הבריא של לימודי הנטורופתיה
נטורופתיה: משקאות מוגזים עם סוכר "מתדלקים" סרטן בלבלב
אבולוציה: ההוצאה הקלורית בתקופת האבן
תזונה: קריאה ביקורתית של תוויות
עוגת חרובים עסיסית לט"ו בשבט
שימוש מוגזם בתוספי חלבון
נטורופתיה: הרזייה באמצעות אבחון בקשתית העין
רפואה טבעית: מזון מחמם לימי החורף
700 קק"ל של שיכרון חושים או חנוכה-קל
ארוחת עשר: לא על הלחם לבדו
מה שאנו אוכלים
דגני בוקר וחלב – תוסף התזונה החדש
השרירים כואבים? שתו כוס קפה
מה נשתנה? בפסח הזה עושים סדר בהררי הקלוריות
ט"ו בשבט חג הפירות היבשים, האגוזים והשקדים
תזונה במחשבה תחילה
צמחונות מאוזנת
על כוס קפה, שומנים ומשקאות
קריאטין ומאמץ גופני – נייר עמדה של החברה הבינלאומית לתזונת ספורט
מינון נמוך של קפאין תורם לירידה בדופק במאמץ תת-מרבי
מים: שתו הרבה, אבל לא יותר מדי
משקאות אנרגיה – עוזרים, מזיקים או מיותרים?
תוספי תזונה למבוגרים: שאלות ותשובות
האם חל פיחות בערך התיסוף?
חלבון וביצועי סבולת – מה אומר על כך המדע?
רפואה מתוקה - האם דבש יעיל יותר מאנטיביוטיקה?
רב פעלים: המגנזיום
תזונה וכאבי שרירים
הכולסטרול ואנחנו: המדריך השלם
מעכלים את זה: מאמץ גופני ומערכת העיכול
שמן זית: כל הסגולות
צום יום כיפור. ההיבט הבריאותי
קקאו: טעים, בריא ואפילו ממכר
מי באמת צריך חטיף
בלוטת התריס ותפקידה בהשמנה: שאלות ותשובות
שריפת שומן: לא רק חיטוב
שמנים מאז ולתמיד
מאזן הקלוריות בגוף: כמה מכניסים, איך מוציאים
אוכלים, שותים ונושמים כדורגל
תוספי חלבון לספורטאים: בונים - או בונים מגדלים?
הפרדוקס החמצוני
קפאין: הממריץ הריחני
מי מפחד מפחמימות?
הדלק של הפעילות הגופנית
ילדים חורגים (במשקל)
שבועות של מסורת ותזונה בריאה
משקאות הספורט: מה שותים ולמה זה טוב
4 כוסות ודי; טיפים למניעת חמרמורת
תזונה נכונה: לגוון ולא להתנוון
דיאטה עתירת חלבונים ותרומתה לירידה במשקל
אכילה לפני פעילות - הדלק של הגוף
מכסחי השומן: התוספים והטכניקות בשירות ההרזיה
קריאטין – תוסף התזונה החוקי האפקטיבי ביותר
הסכנה הטמונה בשתיית יתר
המלחמה נגד ההשמנה: מניעה, איזון ותוספים
שתייה נבונה: בין מים, מיץ ומשקאות איזוטוניים
אופניים: הם רוכבים ונוטלים (תוספים)
אוכלים על גלגלים
עקרונות הדיאטה הנכונה: תזונה, פעילות ומודעות למכשולים
התמודדות עם יתר לחץ דם: המלצות תזונתיות
רגישות למלח: משבץ מוחי ועד מחלות לב וכליות
מלח הבישול, לחץ הדם - ומה שביניהם
לקראת הטריאתלון: פסטה ושתייה מרובה
פעילות גופנית וצמחונות: אנרגיה חלופית
מקדם מסת גוף: למי בעצם מיועד המדד?
לנשנש על הבוקר ולהישאר בחיים (ורזים)
פרוביוטיקה – חיידקים "טובים" בשירות הבריאות
השומן שבגופנו: איך נדע כמה אנחנו צריכים
כדורגל ותזונה: ארוחות, תוספים ומה שביניהם
מחקרים מוכיחים: ויטמין C מסייע במניעת מחלות
חומצה פולית מפחיתה הסיכון לשבץ מוחי
על חשיבות התזונה והספורט בגיל ההתבגרות
שוחים דרך הבטן: עקרונות תזונתיים לשחיינים
גליקוגן - ה"חמצן" של הכדורגלנים במונדיאל
"הערך התוסף" של העוסקים בספורט
מאמרים נוספים בתחום
שיתוף

הידע והניסיון שיש לנו היום בתחום התזונה מספיקים כדי להבין שהסופגנייה המסורתית הנוטפת שמן מחומצן, העוטף קמח דביק ומצופה וממולא בסוכר פשוט, היא מזון מזיק גם לאדם הבריא ביותר. בתי מאפה כבר התחילו בהתמחות באפיית סופגניות קטנות מקמח מלא וללא טיגון. היום כבר מבינים שתרבות התזונה של אירופה הקרה במאה ה־19 אינה מתאימה בהכרח לישראל בימים האלו ובזמן הזה.
המתכון שלהלן, מציע סופגנייה מפחמימות מורכבות שגורמות להרגשת שובע נעימה לאורך זמן. אפשר להגיש עם תה מרווה, המסייע לחיזוק המערכת החיסונית בימות החורף.  

הקמח המלא מכיל מינרלים כגון סידן וברזל. מ-100 גר' קמח מחיטה מלאה אפשר לקבל 35 מ"ג סידן וכן ויטמינים מסוג B1 , B2, B3, החיוניים לתפקוד תקין של מערכת העצבים ומשפרים חילוף חומרים של פחמימות וחלבונים. הקמח המלא מכיל סיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול תקין, להרגשת שובע ומשפיעים לטובה על האינדקס הגליקמי הכללי של המזון.
ההמתקה הטבעית מכילה מינרלים ומחזקת ואינה מייצרת היפו/היפר גליקמיה (ירידה/עלייה חדה ברמות הסוכר בדם). מ-100 גר' מולסה העשויה מסוכר הסלק נקבל 250 מ"ג סידן, 6 מ"ג ברזל ו- 200 מ"ג אשלגן. ערכים דומים ניתן לקבל מהמולסה העשויה מקנה סוכר.

מצרכים (מומלץ להשתמש במצרכים אורגניים):
4 כוסות קמח חיטה מלא ומנופה
50 גר' שמרים טריים
1/2 כוס חלב סויה או חלב אורז בטמפרטורת החדר
1 כוס מים פושרים
3/4  כוס סוכר חום
1/4 כוס סירופ מייפל או דבש
1/2 כוס שמן זית בכבישה קרה ולא מזוכך
קורט מלח
1 כפית קליפת תפוז מגורד
1 כפית קליפת לימון מגורד
1 כפית קינמון טחון (אפשר בלי- למי שאינו אוהב קינמון)

למילוי: ריבת פירות, דבש, מולסה , דבש וסילן, סירופ מייפל אורגני טבעי
לציפוי: אבקת סוכר ענבים
אופן הכנה:
להמיס את השמרים במים + כף סוכר עד לתסיסה.
בקערה נפרדת לערבב 2 כוסות מהקמח, תבלינים וקליפת תפוז ולימון
בקערה נפרדת להמיס את הסוכר בנוזלים: חלב, מים, דבש ושמן
להוסיף את החומרים היבשים לנוזלים ולהתחיל בלישה.
להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח עם השמרים התוססים וללוש היטב.
מניחים להתפחה.
לחמם תנור לחום בינוני (175 מעלות) ולהכין תבנית מרופדת בנייר אפייה.
ליצור כדורים בידיים משומנות ולהניח בתבנית האפייה.
לאפות כ-20 דקות. כשהסופגניות מוכנות ניתן להזריק: ריבת פירות, סירופ מייפל, דבש, דבש מעורב בסילן אפשר לפזר מעל הסופגניות אבקת סוכר ענבים.

שיהיה בהנאה ובתיאבון וחנוכה שמח!

מירה כהן שטרקמן – נטורופתית N.D, R.Na. מתמחה בטיפול בצמחי מרפא מערביים, בתזונה טבעית, מנחת קבוצות בתחומי הרפואה הטבעית וההתפתחות האישית. ראש תחום לימודי נטורופתיה במרכז וינגייט לבריאות ולרפואה משלימה האתר של מירה.

היכנסו לפורום נטורופתיה בניהולה של מירה כהן שטרקמן.

ללימודי נטורופתיה במרכז וינגייט לבריאות ולרפואה משלימה, הקליקו על הקישור למילוי טופס לפגישת ייעוץ אישית.



תגובות הוסף תגובה
1.את הציפוי המורכב אפשר להחליף בסילאןנטי10/12/09
2.קלוריותאמנון10/12/09
3.קלוריותא.צ02/12/10
31.3.17 יום פתוח למסלולי הלימוד של מכון וינגייט




משתלם להשתלם

מבדק הזהב
הדרך לבריאות טובה הנשמרת לאורך זמן