חפש רק בנושא זה





מנהל הספורט במשרד התרבות והספורט
מכון וינגייט +Google
החוויה האולימפית
הוועד האולימפי
איגוד השחייה
איגוד המשקולות
התאחדות הרכיבה
התאחדות הצלילה
ספיישל אולימפיקס
הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט

אוזני המן מהמטבח הבריא של לימודי הנטורופתיה

לאכול או לא לאכול אוזני המן עתירי קלוריות? זאת לא השאלה הנכונה. בואו נבחן, מה נפיק ממתכון בריא? סיבים תזונתיים מתיקות טבעית, סידן, ויטמינים ותחושת שובע נעימה – מאמר ומתכון מאת מירה כהן שטרקמן, ראש תחום לימודי נטורופתיה בבית-הספר ע"ש נט הולמן במכון וינגייט
  24/02/10
מאמרים נוספים בתחום
חלופה אנרגטית לספורטאי סבולת? משקה קטונים
תזונה בהתאמה אישית לספורטאי עילית
קפה או כדורי קפאין?
חלבון מי גבינה מתוסף והתאוששות
מאמרים נוספים בתחום
מה לאכול? טיפים לחזרה לשגרה לילדים ולהוריהם
התוסף החדש לשיפור ביצועי סבולת
קפאין ופעילות גופנית
כמה לשתות במהלך היום ובזמן אימון
תזונה נכונה לספורטאים מתבגרים
אמת בפרסום? תוספי התזונה שלכם
פחמימות או שומנים? שאלה כבדת משקל
התאוששות חמוץ מתוק
הצד האחר של משקאות האנרגיה – נדודי שינה ועצבנות
מסמיק מגאווה – סגולותיו של מיץ סלק
משקאות אנרגיה ממריצים יעילים?
אכילת בשר אדום מצמצמת את נזקי ההזדקנות?
העמסת פחמימות למרתון
דיאטה על פי סוג דם – אין ביסוס מדעי!
האם אכלת היום ארוחת בוקר?
קריאטין – לספורטאים ולאוכלוסיות נוספות
חוסר ברזל בקרב ספורטאיות הישג
מתכונים חלביים קלילים בקלוריות
הפחתת משקל בענפי קרב – הבעייתיות והפתרון
יום העצמאות – טיפים להתנהלות שפויה בארוחת מנגל
מתכונים לפסח כשר, טעים ודל בקלוריות
ויטמין D – התוסף החסר?
קפה? תה? אולי קקאו?
מיתוסים לגבי ירידה במשקל: אמת או מיתוס?
הפיזיולוגיה של הצום
תזונה – יותר מספירת קלוריות
תוספי תזונה – מורה נבוכים
ביחד או לחוד? צריכת חלבון לאחר מאמץ
על פורים ומגדנות
משמינים בחורף? טיפים איך לא!
חזרה לעניינים
המלצות לאכילה בתקופת החגים
תזונה: הכי טוב לשאול
מיץ סלק – הנשק הסודי של רוכבי הטור דה-פראנס
התאמות תזונה דינמיות לחולי סוכרת מטיפוס 1 העוסקים בספורט
לחיים! בירה נטולת אלכוהול וספורט
תזונה נכונה לאימוני טריאתלון ולתחרויות
סרטן – צמחוני או לא?
הישורת האחרונה – המלצות תזונה למרתון ת"א 2011
הנחיות תזונה לספורטאים בגיל ההתבגרות
קריאטין מונוהידראט וביצועים גופניים
סופגניות או לא להיות?!
שימוש בסודה לשתייה עשוי לשפר ביצועים?
תזונה לטריאתלטים
תזונאית בשטח
תוספי תזונה וביצועי סבולת
מחקר חדש: מינון גבוה של קפאין משפר יכולות גופניות!
סחוט טרי
מיץ דובדבנים לאחר ריצת מרתון
חלב – משקה הספורט המומלץ לספורטאיות כוח
נטורופתיה: בוטנים – לא רק לקופים
נטורופתיה: משקאות מוגזים עם סוכר "מתדלקים" סרטן בלבלב
אבולוציה: ההוצאה הקלורית בתקופת האבן
תזונה: קריאה ביקורתית של תוויות
עוגת חרובים עסיסית לט"ו בשבט
שימוש מוגזם בתוספי חלבון
נטורופתיה: הרזייה באמצעות אבחון בקשתית העין
רפואה טבעית: מזון מחמם לימי החורף
סופגניות לבריאות!
700 קק"ל של שיכרון חושים או חנוכה-קל
ארוחת עשר: לא על הלחם לבדו
מה שאנו אוכלים
דגני בוקר וחלב – תוסף התזונה החדש
השרירים כואבים? שתו כוס קפה
מה נשתנה? בפסח הזה עושים סדר בהררי הקלוריות
ט"ו בשבט חג הפירות היבשים, האגוזים והשקדים
תזונה במחשבה תחילה
צמחונות מאוזנת
על כוס קפה, שומנים ומשקאות
קריאטין ומאמץ גופני – נייר עמדה של החברה הבינלאומית לתזונת ספורט
מינון נמוך של קפאין תורם לירידה בדופק במאמץ תת-מרבי
מים: שתו הרבה, אבל לא יותר מדי
משקאות אנרגיה – עוזרים, מזיקים או מיותרים?
תוספי תזונה למבוגרים: שאלות ותשובות
האם חל פיחות בערך התיסוף?
חלבון וביצועי סבולת – מה אומר על כך המדע?
רפואה מתוקה - האם דבש יעיל יותר מאנטיביוטיקה?
רב פעלים: המגנזיום
תזונה וכאבי שרירים
הכולסטרול ואנחנו: המדריך השלם
מעכלים את זה: מאמץ גופני ומערכת העיכול
שמן זית: כל הסגולות
צום יום כיפור. ההיבט הבריאותי
קקאו: טעים, בריא ואפילו ממכר
מי באמת צריך חטיף
בלוטת התריס ותפקידה בהשמנה: שאלות ותשובות
שריפת שומן: לא רק חיטוב
שמנים מאז ולתמיד
מאזן הקלוריות בגוף: כמה מכניסים, איך מוציאים
אוכלים, שותים ונושמים כדורגל
תוספי חלבון לספורטאים: בונים - או בונים מגדלים?
הפרדוקס החמצוני
קפאין: הממריץ הריחני
מי מפחד מפחמימות?
הדלק של הפעילות הגופנית
ילדים חורגים (במשקל)
שבועות של מסורת ותזונה בריאה
משקאות הספורט: מה שותים ולמה זה טוב
4 כוסות ודי; טיפים למניעת חמרמורת
תזונה נכונה: לגוון ולא להתנוון
דיאטה עתירת חלבונים ותרומתה לירידה במשקל
אכילה לפני פעילות - הדלק של הגוף
מכסחי השומן: התוספים והטכניקות בשירות ההרזיה
קריאטין – תוסף התזונה החוקי האפקטיבי ביותר
הסכנה הטמונה בשתיית יתר
המלחמה נגד ההשמנה: מניעה, איזון ותוספים
שתייה נבונה: בין מים, מיץ ומשקאות איזוטוניים
אופניים: הם רוכבים ונוטלים (תוספים)
אוכלים על גלגלים
עקרונות הדיאטה הנכונה: תזונה, פעילות ומודעות למכשולים
התמודדות עם יתר לחץ דם: המלצות תזונתיות
רגישות למלח: משבץ מוחי ועד מחלות לב וכליות
מלח הבישול, לחץ הדם - ומה שביניהם
לקראת הטריאתלון: פסטה ושתייה מרובה
פעילות גופנית וצמחונות: אנרגיה חלופית
מקדם מסת גוף: למי בעצם מיועד המדד?
לנשנש על הבוקר ולהישאר בחיים (ורזים)
פרוביוטיקה – חיידקים "טובים" בשירות הבריאות
השומן שבגופנו: איך נדע כמה אנחנו צריכים
כדורגל ותזונה: ארוחות, תוספים ומה שביניהם
מחקרים מוכיחים: ויטמין C מסייע במניעת מחלות
חומצה פולית מפחיתה הסיכון לשבץ מוחי
על חשיבות התזונה והספורט בגיל ההתבגרות
שוחים דרך הבטן: עקרונות תזונתיים לשחיינים
גליקוגן - ה"חמצן" של הכדורגלנים במונדיאל
"הערך התוסף" של העוסקים בספורט
מאמרים נוספים בתחום

מנהלת פורום נטורופתיה

החשק לאוזני המן מתעורר באורח קסם בחג פורים ועמו ייסורי המצפון הכבדים על הקלוריות – אוזן המן קטנה 250-150 קק"ל ואוזן המן גדולה יכולה להגיע ל־400 קק"ל. שוחרי הפעילות הגופנית מייד מחשבים כמה מאמץ אירובי צריך להשקיע כדי "לשרוף" את התענוג.

השאלות הנצחיות: "לאכול או לא לאכול? זה ישמין אותי? כמה לאכול בחג? לעצור אחרי הראשונה כי לכולן אותו הטעם? רק בפורים"?  יש גם החלטות על כמות מסוימת של "חטאים", אבל בד"כ לא עומדים ב"הקצבה", מאמצים את ה"מחר דיאטה" ובמקרה הטוב משמינים ובמקרה היותר גרוע – ההשמנה מגיעה עם רגשי אשם ומצב רוח מדוכדך של "למה אכלתי?".  

אפשר גם אחרת

הרפואה הטבעית והגישה הנטורופתית מציעות חומרים פשוטים וטבעיים תוך הקשבה למנגנון הרעב והשובע הטבעי שלנו יחד עם הנאה מכאן ועכשיו – כלומר אוזני המן שמאוד מתאימים לנו בפורים, אבל כבר לא מושכים אותנו בפסח או בשבועות – והתוצאה מזינה, חגיגית וטעימה.

 

תלמידי מסלול הנטורופתיה במכון וינגייט מתמחים בבניית מתכונים בריאים ומזינים כחלק מלימודי התזונה הטבעית ובמאמרי המשך אף נביא מאכלים מסורתיים שעברו הבראה של המתכונים ברוח המטבח הנטורופתי.

 

הכנת אזני המן מחולקת לארבעה שלבים קצרים: הכנת בצק, הכנת המלית, הכנת האוזניים ואפייה.

 

הבצק

1 כוס קמח מחיטה מלאה מנופה

1 כוס קמח שיפון מלא

1/2 כוס שמן זית עדין ולא מריר, בכבישה קרה ולא מזוכך

2 כפות סילן

1 כפית סודה לשתייה

1 כף סוכר חום דמררה

2 כפות יוגורט ביו

2 ביצים אורגניות (שומרים חלמון אחד לציפוי)

 

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים היטב. שומרים במקרר עד להכנת המלית.

 

המלית

אפשרות ראשונה – תערובת פירות יבשים

1 כוס של תערובת תמרים, תאנים וצימוקים – קצוצים ומושרים במים רותחים למשך 5 דקות

קליפה מלימון אחד מגורד

1 כפית קינמון

1 כף סוכר חום

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

 

לערבב היטב את כל חומרי המלית.

 

אפשרות שנייה – פרג

1 כוס פרג טחון

1/4 כוס סילן

1/4 כוס דבש

 

שלב הכנת האוזניים:

לרדד את הבצק על משטח מקומח ולהכין עיגולים באמצעות כוס רחבה.

מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול ומקפלים כל עיגול למשולש וסוגרים את הפינות בצביטה קטנה.

הכנה לאפייה: לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה ולהניח  את אוזני ההמן בעדינות על נייר האפייה במרחק זה מזה כדי לאפשר גדילה.

לערבב את החלמון עם חצי כף דבש ולהבריש מעל כל אוזן המן בנפרד.

לאפות בחום בינוני כ־10 דקות.

 

ומה קיבלנו כאן?

הקמח המלא ואגוזי המלך עתירי סיבים תזונתיים וויטמינים מסוג B . הסיבים התזונתיים מסיעים להברשת דפנות המעיים, לכידת שומנים וכולסטרול והוצאתם מהגוף בצורה עדינה וטבעית. הם גם נותנים הרגשה של שובע ו"בטן מלאה" וממתנים את הדחף להושיט יד ולקטוף אוזן נוספת מהצלחת.

הצימוקים מכילים ברזל והתאנים מכילות סיבים תזונתיים למכביר. הפירות היבשים מעניקים למאפה מתיקות טבעית ובריאה.

התמרים והתאנים נחשבים למזון יסודי וחשוב באזור אגן הים התיכון עוד מהתקופה המקראית. התאנה מכילה 4% חלבון .

התגובה הבסיסית של התמר והתאנה מאזנים את חומציות החיטה וכך אנחנו מקבלים מזון שאינו מעורר צרבות ואינו פוגע במאזן החומציות בגוף.

שילוב הסוכרים הטבעיים עם הסיבים התזונתיים משפיע לטובה על האינדקס הגליקמי . וכך, למרות שאנחנו אוכלים "משהו מתוק" אין יצירה של תשוקה ורעב למתוק . ובמקום שהשכל יגיד "לא" לאוזן השלישית, הגוף אינו מעוניין בעוד.

 

ומה יש בפרג? יש בו כמות טובה של סידן. ב־100 גר' פרג אנחנו מקבלים 1,500 מ"ג סידן. כמו כן, יש בו אשלגן, זרחן, מגנזיום ומנגן.

כדי להשיג ארומה טובה של הפרג, מומלץ לטחנו בסמוך לרכישה ולהשתמש בסמוך לרכישה.

 

המלצות הגשה

מומלץ להגיש את אוזני ההמן עם משקה סיידר חם מתובל במקל קינמון וחיתוכי תפוח עץ טרי.

המשקה מתקתק ומחמם וגורם לעליזות ושמחה.

אפשרות נוספת, חליטת עשב לימון. הארומה של הצמח נותנת הרגשה של אושר. 

 

מירה כהן שטרקמן – נטורופתית (N.D.) (R.Na). מתמחה בטיפול בצמחי מרפא, תזונה טבעית, פרחי באך ואיזון גוף נפש. ראש תחום לימודי נטורופתיה במכון וינגייט.

היכנסו לפורום נטורופתיה בניהולה של מירה כהן שטרקמן.

החלה ההרשמה ללימודי נטורופתיה בבית-הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט.

 



תגובות הוסף תגובה
1.מעניין מאוד, תודה! (לת)ורד חורי25/02/10
8.2.17 ערב פתוח במכון וינגייט



משתלם להשתלם

מבדק הזהב
הדרך לבריאות טובה הנשמרת לאורך זמן