חפש רק בנושא זה





מנהל הספורט במשרד התרבות והספורט
מכון וינגייט +Google
החוויה האולימפית
הוועד האולימפי
איגוד השחייה
איגוד המשקולות
התאחדות הרכיבה
התאחדות הצלילה
ספיישל אולימפיקס
הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט

נטורופתיה: בוטנים – לא רק לקופים

רגע לפני שאתם שמים את הבוטנים ל בקטגוריית "הרעים", דעו שצריכת בוטנים חשובה ביותר לאיזון סוכר, לטיפול בלחץ דם נמוך וליציאה ממצבי חולשה, והאינדקס הגליקמי שלהם הוא הנמוך מבין המזונות – מאת מירה כהן שטרקמן, ראש תחום לימודי נטורופתיה בבית-הספר ע"ש נט הולמן במכון וינגייט
  03/03/10
מאמרים נוספים בתחום
חלופה אנרגטית לספורטאי סבולת? משקה קטונים
תזונה בהתאמה אישית לספורטאי עילית
קפה או כדורי קפאין?
חלבון מי גבינה מתוסף והתאוששות
מאמרים נוספים בתחום
מה לאכול? טיפים לחזרה לשגרה לילדים ולהוריהם
התוסף החדש לשיפור ביצועי סבולת
קפאין ופעילות גופנית
כמה לשתות במהלך היום ובזמן אימון
תזונה נכונה לספורטאים מתבגרים
אמת בפרסום? תוספי התזונה שלכם
פחמימות או שומנים? שאלה כבדת משקל
התאוששות חמוץ מתוק
הצד האחר של משקאות האנרגיה – נדודי שינה ועצבנות
מסמיק מגאווה – סגולותיו של מיץ סלק
משקאות אנרגיה ממריצים יעילים?
אכילת בשר אדום מצמצמת את נזקי ההזדקנות?
העמסת פחמימות למרתון
דיאטה על פי סוג דם – אין ביסוס מדעי!
האם אכלת היום ארוחת בוקר?
קריאטין – לספורטאים ולאוכלוסיות נוספות
חוסר ברזל בקרב ספורטאיות הישג
מתכונים חלביים קלילים בקלוריות
הפחתת משקל בענפי קרב – הבעייתיות והפתרון
יום העצמאות – טיפים להתנהלות שפויה בארוחת מנגל
מתכונים לפסח כשר, טעים ודל בקלוריות
ויטמין D – התוסף החסר?
קפה? תה? אולי קקאו?
מיתוסים לגבי ירידה במשקל: אמת או מיתוס?
הפיזיולוגיה של הצום
תזונה – יותר מספירת קלוריות
תוספי תזונה – מורה נבוכים
ביחד או לחוד? צריכת חלבון לאחר מאמץ
על פורים ומגדנות
משמינים בחורף? טיפים איך לא!
חזרה לעניינים
המלצות לאכילה בתקופת החגים
תזונה: הכי טוב לשאול
מיץ סלק – הנשק הסודי של רוכבי הטור דה-פראנס
התאמות תזונה דינמיות לחולי סוכרת מטיפוס 1 העוסקים בספורט
לחיים! בירה נטולת אלכוהול וספורט
תזונה נכונה לאימוני טריאתלון ולתחרויות
סרטן – צמחוני או לא?
הישורת האחרונה – המלצות תזונה למרתון ת"א 2011
הנחיות תזונה לספורטאים בגיל ההתבגרות
קריאטין מונוהידראט וביצועים גופניים
סופגניות או לא להיות?!
שימוש בסודה לשתייה עשוי לשפר ביצועים?
תזונה לטריאתלטים
תזונאית בשטח
תוספי תזונה וביצועי סבולת
מחקר חדש: מינון גבוה של קפאין משפר יכולות גופניות!
סחוט טרי
מיץ דובדבנים לאחר ריצת מרתון
חלב – משקה הספורט המומלץ לספורטאיות כוח
אוזני המן מהמטבח הבריא של לימודי הנטורופתיה
נטורופתיה: משקאות מוגזים עם סוכר "מתדלקים" סרטן בלבלב
אבולוציה: ההוצאה הקלורית בתקופת האבן
תזונה: קריאה ביקורתית של תוויות
עוגת חרובים עסיסית לט"ו בשבט
שימוש מוגזם בתוספי חלבון
נטורופתיה: הרזייה באמצעות אבחון בקשתית העין
רפואה טבעית: מזון מחמם לימי החורף
סופגניות לבריאות!
700 קק"ל של שיכרון חושים או חנוכה-קל
ארוחת עשר: לא על הלחם לבדו
מה שאנו אוכלים
דגני בוקר וחלב – תוסף התזונה החדש
השרירים כואבים? שתו כוס קפה
מה נשתנה? בפסח הזה עושים סדר בהררי הקלוריות
ט"ו בשבט חג הפירות היבשים, האגוזים והשקדים
תזונה במחשבה תחילה
צמחונות מאוזנת
על כוס קפה, שומנים ומשקאות
קריאטין ומאמץ גופני – נייר עמדה של החברה הבינלאומית לתזונת ספורט
מינון נמוך של קפאין תורם לירידה בדופק במאמץ תת-מרבי
מים: שתו הרבה, אבל לא יותר מדי
משקאות אנרגיה – עוזרים, מזיקים או מיותרים?
תוספי תזונה למבוגרים: שאלות ותשובות
האם חל פיחות בערך התיסוף?
חלבון וביצועי סבולת – מה אומר על כך המדע?
רפואה מתוקה - האם דבש יעיל יותר מאנטיביוטיקה?
רב פעלים: המגנזיום
תזונה וכאבי שרירים
הכולסטרול ואנחנו: המדריך השלם
מעכלים את זה: מאמץ גופני ומערכת העיכול
שמן זית: כל הסגולות
צום יום כיפור. ההיבט הבריאותי
קקאו: טעים, בריא ואפילו ממכר
מי באמת צריך חטיף
בלוטת התריס ותפקידה בהשמנה: שאלות ותשובות
שריפת שומן: לא רק חיטוב
שמנים מאז ולתמיד
מאזן הקלוריות בגוף: כמה מכניסים, איך מוציאים
אוכלים, שותים ונושמים כדורגל
תוספי חלבון לספורטאים: בונים - או בונים מגדלים?
הפרדוקס החמצוני
קפאין: הממריץ הריחני
מי מפחד מפחמימות?
הדלק של הפעילות הגופנית
ילדים חורגים (במשקל)
שבועות של מסורת ותזונה בריאה
משקאות הספורט: מה שותים ולמה זה טוב
4 כוסות ודי; טיפים למניעת חמרמורת
תזונה נכונה: לגוון ולא להתנוון
דיאטה עתירת חלבונים ותרומתה לירידה במשקל
אכילה לפני פעילות - הדלק של הגוף
מכסחי השומן: התוספים והטכניקות בשירות ההרזיה
קריאטין – תוסף התזונה החוקי האפקטיבי ביותר
הסכנה הטמונה בשתיית יתר
המלחמה נגד ההשמנה: מניעה, איזון ותוספים
שתייה נבונה: בין מים, מיץ ומשקאות איזוטוניים
אופניים: הם רוכבים ונוטלים (תוספים)
אוכלים על גלגלים
עקרונות הדיאטה הנכונה: תזונה, פעילות ומודעות למכשולים
התמודדות עם יתר לחץ דם: המלצות תזונתיות
רגישות למלח: משבץ מוחי ועד מחלות לב וכליות
מלח הבישול, לחץ הדם - ומה שביניהם
לקראת הטריאתלון: פסטה ושתייה מרובה
פעילות גופנית וצמחונות: אנרגיה חלופית
מקדם מסת גוף: למי בעצם מיועד המדד?
לנשנש על הבוקר ולהישאר בחיים (ורזים)
פרוביוטיקה – חיידקים "טובים" בשירות הבריאות
השומן שבגופנו: איך נדע כמה אנחנו צריכים
כדורגל ותזונה: ארוחות, תוספים ומה שביניהם
מחקרים מוכיחים: ויטמין C מסייע במניעת מחלות
חומצה פולית מפחיתה הסיכון לשבץ מוחי
על חשיבות התזונה והספורט בגיל ההתבגרות
שוחים דרך הבטן: עקרונות תזונתיים לשחיינים
גליקוגן - ה"חמצן" של הכדורגלנים במונדיאל
"הערך התוסף" של העוסקים בספורט
מאמרים נוספים בתחום

כשחושבים על בוטנים בד"כ חושבים על משהו ששייך ל"מחלקת הפיצוחים": מזון משמין, ארכאי ואולי מתאים לקופים. רוב העוסקים בספורט והשומרים על משקל תקין, אינם מעזים להתקרב אל הבוטנים.
אבל, הרפואה הטבעית הנטורופתית מחשיבה את הבוטנים כאחד המזונות הצמחיים החשובים ביותר לאיזון.

הבוטנים שייכים למשפחת הקטניות, הם מכילים 26% חלבון שאינו מלא (דל במתיונין וליזין) וכן 49% שומן טבעי, נטול כולסטרול.

החשוב ביותר! האינדקס הגליקמי של הבוטנים הוא הנמוך מבין המזונות – 7 בסך הכול. כלומר, אכילת בוטנים קלויים נותנת הרגשת שובע לאורך זמן, מאזנת את רמת הסוכר בדם ונותנת הרגשת חיוניות טובה. כמובן שהכוונה לבוטנים קלויים קלות, ללא מלח וטריים.
בוטנים לא קלויים עלולים להזיק ולגרום לאלרגיות. כדאי להימנע מאכילה של המעטפה החומה הדקה של הבוטנים – אכילה רבה ממנה עלולה לגרור התרחבות בלוטת התריס בבסיס הצוואר (זפק). יתרה מכך, קליפה זו מכילה לעתים רעלנים שאינם נהרסים בקלות עם קליית הבוטנים ובמקרים נדירים עלולה לגרום למחלות.

מתי אוכלים בוטנים?
הבוטנים משמשים כחטיף, ארוחה קלה, ממתק וממרח. אחד מזיכרונות הילדות הנעימים שלי היא אכילת ממתק הבוטנים שסבי ז"ל הכין לנו. סבי, נהג לערוך טקס קטן לכל הנכדים הקטנים והיה כותש בוטנים ביחד עם מעט סוכר באמצעות העלי והמכתש הזהוב שלו. זו הייתה חוויה מוסיקלית שכרוכה בציפייה לממתק האוורירי והטעים. תמיד היו לו בוטנים בכיס, מעולם לא היה ממש רעב ותמיד אכל במידה הראויה. היום אני רואה את הדברים בעיניים "נטורופתיות" ומבינה את החכמה הרבה שבמזונות הטבעיים, גם באלו ה"משמינים".

מהבוטנים מכינים חמאת בוטנים טעימה, מזינה ומשביעה. מריחת שכבה דקה של חמאת בוטנים על פרוסת לחם מקמח מלא יכולה להיות ארוחת בוקר מזינה – גם לבית הספר. האינדקס הגליקמי הנמוך של הבוטנים ביחד עם הדגן המלא משפרים את יכולת הריכוז, לכן כריך עם חמאת בוטנים טהורה היא מזון מצוין לפני מבחנים. לכל הסטודנטים של וינגייט – נסו ותיהנו!

אפשר להוסיף בוטנים לסלטים, לאורז, לקינואה ולאטריות – שילוב של בוטנים עם דגן נותן חלבון מלא ומשביע.

השמן המופק מהבוטנים כולל 20% שומן רווי וכ־26% חומצה לינולאית. הבוטנים מכילים ויטמינים מקבוצת B ומינרלים, כגון אשלגן, זרחן, אבץ מגנזיום נחושת וסידן.

מתכון מנצח להרזיה ולאיזון רמת הסוכר בדם:
1 כוס גריסי פנינה
1.5 כוסות מים

לבשל את גריסי הפנינה במים במשך 40 דקות, לסנן ולצנן.
לקצוץ חצי חבילת פטרוזיליה,
לקצוץ חצי כוס בוטנים,
100 גר' גבינת טופו חתוכה לקוביות,
1/2 כוס פטריות טריות פרוסות,
150 גר' דלעת טרייה מגורדת גס,
1/2 לימון סחוט,
1/2 כפית מלח ים אטלנטי,
1 כפית שמן זית בכבישה קרה ולא מזוכך,

לערבב את כל החומרים ולאכול מייד.

מירה כהן שטרקמן – נטורופתית (N.D.) (R.Na). מתמחה בטיפול בצמחי מרפא, תזונה טבעית, פרחי באך ואיזון גוף נפש. ראש תחום לימודי נטורופתיה במכון וינגייט.

היכנסו לפורום נטורופתיה בניהולה של מירה כהן שטרקמן.

החלה ההרשמה ללימודי נטורופתיה בבית-הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן במכון וינגייט.

 

האתר של מירה

 



תגובות הוסף תגובה
1.להיזהר מעובש על הבוטניםל04/03/10
2.בוטניםשרה אנגל20/05/12
3.ויטמינים בבוטניםמירה כהן שטרקמן20/05/12
31.3.17 יום פתוח למסלולי הלימוד של מכון וינגייט




משתלם להשתלם

מבדק הזהב
הדרך לבריאות טובה הנשמרת לאורך זמן