חפש רק בנושא זה





מנהל הספורט במשרד התרבות והספורט
הוועד האולימפי
החוויה האולימפית
איגוד השחייה
איגוד המשקולות
התאחדות הרכיבה
התאחדות הצלילה
ספיישל אולימפיקס
הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט

סופגניות או לא להיות?!

אם כד השמן היה מספיק לערב אחד בלבד, אפשר היה לספוג את הסופגנייה, אולם הנס נמשך כ-8 ימים ובסוף החג אנחנו לא רוצים להיראות כמותה – טיפים מאת עינב גרוסמן, תזונאית ספורט קלינית, המרכז לרפואת ספורט ולמחקר ע"ש ריבשטיין, מכון וינגייט
  02/12/10
מאמרים נוספים בתחום
אסטרטגיית הפחתת פחמימות לפני אימון
חוסר ברזל בקרב ספורטאים
שתיית מיץ סלק לפני פ"ג משפרת את ביצועי המוח
חלופה אנרגטית לספורטאי סבולת? משקה קטונים
מאמרים נוספים בתחום
קפה או כדורי קפאין?
חלבון מי גבינה מתוסף והתאוששות
פופאי צדק! תרד עושה אותך חזק יותר
מה לאכול? טיפים לחזרה לשגרה לילדים ולהוריהם
התוסף החדש לשיפור ביצועי סבולת
קפאין ופעילות גופנית
כמה לשתות במהלך היום ובזמן אימון
תזונה נכונה לספורטאים מתבגרים
אמת בפרסום? תוספי התזונה שלכם
פחמימות או שומנים? שאלה כבדת משקל
התאוששות חמוץ מתוק
הצד האחר של משקאות האנרגיה – נדודי שינה ועצבנות
מסמיק מגאווה – סגולותיו של מיץ סלק
משקאות אנרגיה ממריצים יעילים?
אכילת בשר אדום מצמצמת את נזקי ההזדקנות?
העמסת פחמימות למרתון
דיאטה על פי סוג דם – אין ביסוס מדעי!
האם אכלת היום ארוחת בוקר?
קריאטין – לספורטאים ולאוכלוסיות נוספות
חוסר ברזל בקרב ספורטאיות הישג
מתכונים חלביים קלילים בקלוריות
הפחתת משקל בענפי קרב – הבעייתיות והפתרון
יום העצמאות – טיפים להתנהלות שפויה בארוחת מנגל
מתכונים לפסח כשר, טעים ודל בקלוריות
ויטמין D – התוסף החסר?
קפה? תה? אולי קקאו?
מיתוסים לגבי ירידה במשקל: אמת או מיתוס?
הפיזיולוגיה של הצום
תזונה – יותר מספירת קלוריות
תוספי תזונה – מורה נבוכים
ביחד או לחוד? צריכת חלבון לאחר מאמץ
על פורים ומגדנות
משמינים בחורף? טיפים איך לא!
חזרה לעניינים
המלצות לאכילה בתקופת החגים
תזונה: הכי טוב לשאול
מיץ סלק – הנשק הסודי של רוכבי הטור דה-פראנס
התאמות תזונה דינמיות לחולי סוכרת מטיפוס 1 העוסקים בספורט
לחיים! בירה נטולת אלכוהול וספורט
תזונה נכונה לאימוני טריאתלון ולתחרויות
סרטן – צמחוני או לא?
הישורת האחרונה – המלצות תזונה למרתון ת"א 2011
הנחיות תזונה לספורטאים בגיל ההתבגרות
קריאטין מונוהידראט וביצועים גופניים
שימוש בסודה לשתייה עשוי לשפר ביצועים?
תזונה לטריאתלטים
תזונאית בשטח
תוספי תזונה וביצועי סבולת
מחקר חדש: מינון גבוה של קפאין משפר יכולות גופניות!
סחוט טרי
מיץ דובדבנים לאחר ריצת מרתון
חלב – משקה הספורט המומלץ לספורטאיות כוח
נטורופתיה: בוטנים – לא רק לקופים
אוזני המן מהמטבח הבריא של לימודי הנטורופתיה
נטורופתיה: משקאות מוגזים עם סוכר "מתדלקים" סרטן בלבלב
אבולוציה: ההוצאה הקלורית בתקופת האבן
תזונה: קריאה ביקורתית של תוויות
עוגת חרובים עסיסית לט"ו בשבט
שימוש מוגזם בתוספי חלבון
נטורופתיה: הרזייה באמצעות אבחון בקשתית העין
רפואה טבעית: מזון מחמם לימי החורף
סופגניות לבריאות!
700 קק"ל של שיכרון חושים או חנוכה-קל
ארוחת עשר: לא על הלחם לבדו
מה שאנו אוכלים
דגני בוקר וחלב – תוסף התזונה החדש
השרירים כואבים? שתו כוס קפה
מה נשתנה? בפסח הזה עושים סדר בהררי הקלוריות
ט"ו בשבט חג הפירות היבשים, האגוזים והשקדים
תזונה במחשבה תחילה
צמחונות מאוזנת
על כוס קפה, שומנים ומשקאות
קריאטין ומאמץ גופני – נייר עמדה של החברה הבינלאומית לתזונת ספורט
מינון נמוך של קפאין תורם לירידה בדופק במאמץ תת-מרבי
מים: שתו הרבה, אבל לא יותר מדי
משקאות אנרגיה – עוזרים, מזיקים או מיותרים?
תוספי תזונה למבוגרים: שאלות ותשובות
האם חל פיחות בערך התיסוף?
חלבון וביצועי סבולת – מה אומר על כך המדע?
רפואה מתוקה - האם דבש יעיל יותר מאנטיביוטיקה?
רב פעלים: המגנזיום
תזונה וכאבי שרירים
הכולסטרול ואנחנו: המדריך השלם
מעכלים את זה: מאמץ גופני ומערכת העיכול
שמן זית: כל הסגולות
צום יום כיפור. ההיבט הבריאותי
קקאו: טעים, בריא ואפילו ממכר
מי באמת צריך חטיף
בלוטת התריס ותפקידה בהשמנה: שאלות ותשובות
שריפת שומן: לא רק חיטוב
שמנים מאז ולתמיד
מאזן הקלוריות בגוף: כמה מכניסים, איך מוציאים
אוכלים, שותים ונושמים כדורגל
תוספי חלבון לספורטאים: בונים - או בונים מגדלים?
הפרדוקס החמצוני
קפאין: הממריץ הריחני
מי מפחד מפחמימות?
הדלק של הפעילות הגופנית
ילדים חורגים (במשקל)
שבועות של מסורת ותזונה בריאה
משקאות הספורט: מה שותים ולמה זה טוב
4 כוסות ודי; טיפים למניעת חמרמורת
תזונה נכונה: לגוון ולא להתנוון
דיאטה עתירת חלבונים ותרומתה לירידה במשקל
אכילה לפני פעילות - הדלק של הגוף
מכסחי השומן: התוספים והטכניקות בשירות ההרזיה
קריאטין – תוסף התזונה החוקי האפקטיבי ביותר
הסכנה הטמונה בשתיית יתר
המלחמה נגד ההשמנה: מניעה, איזון ותוספים
שתייה נבונה: בין מים, מיץ ומשקאות איזוטוניים
אופניים: הם רוכבים ונוטלים (תוספים)
אוכלים על גלגלים
עקרונות הדיאטה הנכונה: תזונה, פעילות ומודעות למכשולים
התמודדות עם יתר לחץ דם: המלצות תזונתיות
רגישות למלח: משבץ מוחי ועד מחלות לב וכליות
מלח הבישול, לחץ הדם - ומה שביניהם
לקראת הטריאתלון: פסטה ושתייה מרובה
פעילות גופנית וצמחונות: אנרגיה חלופית
מקדם מסת גוף: למי בעצם מיועד המדד?
לנשנש על הבוקר ולהישאר בחיים (ורזים)
פרוביוטיקה – חיידקים "טובים" בשירות הבריאות
השומן שבגופנו: איך נדע כמה אנחנו צריכים
כדורגל ותזונה: ארוחות, תוספים ומה שביניהם
מחקרים מוכיחים: ויטמין C מסייע במניעת מחלות
חומצה פולית מפחיתה הסיכון לשבץ מוחי
על חשיבות התזונה והספורט בגיל ההתבגרות
שוחים דרך הבטן: עקרונות תזונתיים לשחיינים
גליקוגן - ה"חמצן" של הכדורגלנים במונדיאל
"הערך התוסף" של העוסקים בספורט
מאמרים נוספים בתחום

חג החנוכה מתקרב ואתו עולים ניחוחות הטיגון מכל עבר... לזכרו של נס כד השמן הקטן אנו לא שוכחים לאכול שפע מאכלים מטוגנים עתירי קלוריות ושומן, כמו סופגניות ולביבות.
הסופגנייה – כשמה כן היא, "ספוגה", ספוג של שמן, הפחמימות בעלות תכונה של ספיגה טובה של שמן. גם הלביבה אינה תמימה – גרד תפוחי האדמה עשיר בעמילן, המגדיל את ספיגת השמן לתוכה.

ממה כדאי להיזהר?
שומן הוא אחד משלושת אבות המזון המרכזיים לצד חלבונים ופחמימות. כידוע, ישנם שומנים טובים ובריאים כמו אבוקדו, שמן זית, שקדים וכו', אשר חיוניים לתפקוד מיטבי של גופנו, וישנם שומנים מזיקים שעלולים לפגוע בתפקוד הגוף, כמו מרגרינה, חמאה וכו', אשר מעלים את הסיכון למחלות סרטן, לב וכלי דם.

חימום ממושך של שמן ומחזור שלו הופכים כל שמן, גם שמן טוב ובריא, לחומר מזיק. החימום הארוך גורם לשינוי במבנה חומצת השומן וליצירת תוצרי חמצון רעילים ומזיקים לגוף הנקראים פרוקסידים, אשר בין היתר מעלים את הסיכון לסרטן ולמחלות לב וכלי דם.

איך נעבור את החג בהנאה ובמינימום נזקים?
• הכינו את מאכלי החג בבית, כך ניתן לשלוט על איכותם – הפחתת כמות הסוכר בבצק הסופגנייה תסייע בהפחתת כמות השמן הנספג לתוכה.
• הוסיפו חלבון (גבינה, ביצה) וירקות (קישוא, דלעת, גזר) ללביבות – כך תקטינו את כמות השמן הנספג בכל לביבה ותפחיתו את כמות הקלוריות בכל מנה.
• טגנו בשמן עמוק – והתחילו את הטיגון רק לאחר שהשמן רתח, הימנעו ממחזור השמן בטיגון.
• הוסיפו גזר לשמן במהלך הטיגון – עשיר באנטיאוקסידנטים המסייעים בנטרול התוצרים המחומצנים המזיקים.
• כמה לאכול? החליטו שאוכלים סופגנייה אחת במהלך החג, אפשר לחלק לחצאים ולרבעים במשך השבוע, בחרו את הסופגנייה שנראית לכם הכי שווה והסתפקו בה.
• טיפ ללביבות דלות בשומן – את הבלילה אפשר להכניס לתבנית שקעים ולאפות בתנור במקום לטגן, בסיום ניתן לפזר למעלה מעט אבקת סוכר.

ולסיום, בל נשכח! השמן נועד מלכתחילה להדלקת המנורה ולא למאכל... תיהנו מאווירת החג והבילוי עם המשפחה והחברים, הם ממלאים לא פחות!

עינב גרוסמן – תזונאית ספורט קלינית, המרכז לרפואת ספורט ולמחקר ע"ש ריבשטיין, מכון וינגייט.



תגובות הוסף תגובה
לא רשומות תגובות למאמר זה.
28.7.17 יום פתוח ללימודים במכון וינגייט

משתלם להשתלם

מבדק הזהב
הדרך לבריאות טובה הנשמרת לאורך זמן