הכנס את החיפוש שלך
לוגו וינגייט

תזונה

פורום תזונה

מנהלי הפורום

בן אל ברקוביץ
בן אל ברקוביץ / תואר ראשון ושני במדעי התזונה M.Sc. RD, תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט. תזונאי נבחרות הטאקוונדו, כדורעף החופים והטריאתלון. מרצה לתזונת ספורט בבית הספר למאמנים במכון וינגייט ותזונאי האקדמיה למצוינות בספורט. מייעץ לספורטאים צעירים ובוגרים, מקצוענים וחובבים.
הודעות
579
פעילות אחרונה
מזמן, 23:38
ההודעה האחרונה
מרכיבים בסוכריות ללא סוכר
שלומית / 12/03/25 23:38
דרושים נהגים בכל הארץ ומכל הסוגים
driversjobbs1 / 10/03/25 23:08
סוכריות ללא סוכר
סופי / 05/03/25 12:46

פורום

הוסף הודעה חדשה

הוספת הודעה חדשה

ההודעות ותגובות

  • שלום לבן אל, שואלת לגבי סוכריות ללא סוכר, ברשימת המרכיבים רשומים מושגים להלן הרשימה: ממתיק איזומלט,חומצה ,חומצת לימון,מיץ חמוציות מרוכז תמצית מתערובת עשבי התיבול,טעם חמוציות טבעי עם חומרי טעם טבעיים אחרים,חומרי טעם וריח טבעיים מיץ דלוקס שחור מרוכז,ממתיק סטביול גלקוזידיס מנטול מה דעתך על כול המרכיבים האלה, האם יש מרכיב לא בריא או עלול להזיק? תודה שלומית
  • דרושים נהגים בכל הארץ ומכל הסוגים, נהגי משאיות, נהגי אוטובוס ומיניבוס, נהגי רכב פרטי ומסחרי, נהגי קטנוע/אופנוע, לחברתנו המתפרסת בכל הארץ, לפרטים הירשמו בקישור הבא - https://driversjobbs1.com/sign-up/
  • שלום האם סוכריות מצמחים ללא סוכר יכולים להזיק יש לי סוכר גבולי לא מקבלת טיפול,אני לוקחת 4 סוכריות ליום האם יש בזה גם סיכון? תודה רבה סופי
    • שלום בהמשך לענין סוכריות ללא סוכר ,הממתיק שישנו בסוכריות ניקרא סטיביה, מה דעתך לגביו, האם הוא מזיק. ובנוסף מבקשת לישאול אאם סוכריות מסוג זה יכולים להזיק לשיניים? תודה סופי
      • שלום סופי, אם הסוכריות ממותקות רק בסטיביה – הן בטוחות לרוב האנשים עם סוכר גבולי מכיוון שסטיביה אינה משפיעה על רמת הסוכר בדם. אם יש בהן ממתיקים נוספים – כדאי לבדוק את ההרכב ולהגביל צריכה במקרה של השפעה אפשרית על מערכת העיכול. הסיכון לאמייל השן קיים אם מדובר בסוכריות חומציות, ואז שימוש ממושך עשוי לפגוע בשיניים. בהצלחה!
  • שלום רב, האם חייבים לאכסן אבקת קפה אן אבקת קקאו בכלי סגור הרמטי? ועוד שאלה לגבי אבקות מרק אני משתמש באבקות מרק לטיבול רשום על הקופסא שהם ללא מונוסודיום גלוטומט ללא צבעי מאכל וללא תוספת חומר משמר,ובנוסף רשום 100% רכיבים טבעיים האם עם כול זה אבקה מסוג זה יכולה להזיק ולא בריאה? מה דעתך? בתודה רבה שרון
    • היי שרון, מומלץ לאחסן קפה טחון וקקאו בכלי סגור היטב כדי למנוע חשיפה ללחות, חמצן וריחות זרים, אשר עשויים לפגוע בטעם ובארומה. ככל שהסגירה תהיה טובה יותר כך תישמר האיכות לאורך זמן רב יותר. לגבי אבקות מרק, אם האבקה אכן אינה מכילה מונוסודיום גלוטומט, צבעי מאכל וחומרים משמרים, והיא מבוססת על 100% רכיבים טבעיים, אז היא ככל הנראה עדיפה על אבקות מרק מעובדות יותר. עם זאת, עדיין כדאי לבדוק את כמות המלח והמרכיבים הנלווים (כגון שמנים מוקשים או תוספות אחרות).
  • שלום האם פירות היער של אוכמניות וחמוציות כשהם יבשים ולא טריים ,יש להם גם ערך תזונתי? תודה שרון
    • שלום שרון, פירות יער מיובשים עדיין מכילים פחמימות, סיבים ומעט חלבון בדומה לפירות שאינם מיובשים, כמו גם מינרלים כמו אשלגן וברזל. עם זאת, תכולת הוויטמינים, במיוחד ויטמין C, נפגעת בתהליך הייבוש, וכמות נוגדי החמצון שתישמר תלויה בשיטת הייבוש אך תהיה נמוכה יותר מבפירות טריים.
  • אני בן 71 רזה ובריא ולא לוקח תרופות. לוקח כדו B12 ווטמין D כל יום. שוקל 73 ק"ג. לאחרונה המעטתי יותר באכילת פחמימות לרמה נמוכה מאד. רמת הסוכר שלי היתה תמיד בסביבות 75 ובבדיקה האחרונה ירדה ל 58. רופא המשפחה התייחס אבל המליץ על מעקב בלבד. שאלתי: האם יש דרך בשינוי התזונה להעלאת רמת הסוכר - ללא העלאה במשקל ובמיוחד בבטן? תודה מקרב לב שיי
    • שלום שיי, אם הפחמימות נמוכות מאוד בתזונה, ניתן להעלות את כמותן בהדרגה, אך חשוב לבחור פחמימות מורכבות, כלומר כאלה שישפיעו על רמת הסוכר בדם באופן מתון ומתמשך ולא מהיר וקצר. כמו כן שילוב של חלבונים רזים ושמנים מן הצומח (כמו שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים וכד') ישפיעו גם הם על קצב עליית רמת הסוכר בדם ולכן כדאי לשלבם. לבסוף - חשוב לזכור שתוספת קלורית משמעותית עלול להוביל לעלייה במשקל ולכן כדאי להיות עם האצבע על הדוק בעניין הזה.
  • שלום האם אפשר לטחון מראש גרעיני דלעת וגרעיני חמניות וזרעוני שומשום ולשמור במקרר ולאכול אותם יום למחרת? האם הם מאבדים מהיתרונות שלהם? אם אני מכינה תפוחי אדמה קלופים וחתוכים במקרר ומבשלת אותם יום למחרת האם הם מאבדים מהיתרונות שלהם? ובאותו ענין אם אני מכינה מראש עגבניה ומלפפון ובצל שקולף מראש ונימצא במקרר ויום למחרת אני מכינה סלט האם יש איבוד של ויטמינים וכו'? תודה רבה שרונה
    • הכנה מראש של מזון לא בהכרח גורמת לאיבוד דרמטי של ערכים תזונתיים, אך שימור ארוך מדי במקרר (במיוחד של מזון רגיש כמו ירקות וגרעינים טחונים) יכול לגרום לירידה באיכותם. כדאי לאכול את המזון במהרה או לשמור אותו בצורה שתמנע חמצון כמו במיכל אטום למשל.
  • שלום. בת 35, בריאה. מעוניינת לרדת במשקל כמה ק״ג אחרונים. איך משלבים מתוקים בדיאטה? אם אני בוחרת ממתק כלשהו מספיק להסתכל על כמות הקלוריות? לדוגמא אם אוכל כל יום ממתק אחד בעל 100-150 קלוריות זה יהיה בסדר או שאני צריכה להסתכל על מרכיבים נוספים? יש למשל גלידות, מאפים בעלי קלוריות נמוכות אבל בערך 2 כפיות סוכר בכל מוצר. תוהה אם זה אכן דיאטטי ואם באמת משנה מספר הקלוריות.
    • בסוף - המשקל ירד או יעלה בהתאם למאזן הקלורי שלך. עודף - יעלה, חסר- ירד. אבל הדרך להשגת הגירעון בצורה נוחה ובטוחה היא מעט יותר מורכבת. כדי לשלב מתוקים בדיאטה בצורה שתתמוך בירידה במשקל ובבריאות כללית, לא מספיק להסתכל רק על הקלוריות, אלא גם על הרכב המאקרונוטריינטים ואיכות המרכיבים. מומלץ להפחית את צריכת הוסכר, השומן הרווי, הנתרן ושומן הטראנס, לא רק בשל עלותם הקלורית, אלא בעיקר בשל העובדה שהם עשויים להשפיע על תחושת השובע ולהוביל בסופו של דבר לאכילת יתר. לסיכום, אם את שומרת על מאזן קלורי שלילי ומרגישה טוב, אפשר לשלב ממתק יומי קטן, אבל עדיף לבחור ממתקים ארוזים בצורה בודדת, בעלי הרכב תזונתי טוב יותר ולשים לב להשפעתם על השובע והחשקים בהמשך היום. בהצלחה!
  • מה ידוע היום על הממתיק אלולוז והאם נכון הדבר שהוא גורם לרגישות לאינסולין
    • אלולוז (Allulose) הוא ממתיק טבעי דל קלוריות, הדומה לפרוקטוז אך כמעט ואינו נספג בגוף, ולכן מספק כמות מזערית של קלוריות. בנוסף, מחקרים עדכניים מרמזים כי הוא עשוי להיות בעל השפעות מטבוליות חיוביות, כולל שיפור רגישות לאינסולין. עם זאת, נדרש מחקר ארוך טווח נוסף כדי לאשר את השפעותיו בבני אדם לאורך זמן.
  • שלום לבן אל שאלה בענין שתיית מים עם לימון אני שותה כמה כוסות ביום אבל נתקלתי בתופעה שבלילה לאחר השינה הפה מאוד מתייבש האם זו יכולה ל היות הסיבה? תודה רבה
    • שלום סופי, שתיית מים עם לימון לאורך היום בצורה ממושכת עלולה להיות גורם אפשרי ליובש בפה בלילה בגלל השפעתו החומציות על ריריות הפה, שינוי ברמת החומציות העלול להשפיע על אוכלוסיית החיידקים בפה ועוד. כדי להימנע מכך או להפחית את הסיכון מומלץ לשתות מים רגילים בערב כדי לאזן את רמות הנוזלים להפחית בהדרגה את ריכוז הלימון במים ולראות אם יש שינוי. לבדוק גורמים נוספים כמו נשימה דרך הפה בלילה או שתייה לא מספקת של מים רגילים במהלך היום. אם המצב לא משתפר וממשיך להפריע, מציע לפנות לרופא המשפחה. בהצלחה!
  • שלום, האם צריך לעשות הפרדה של זמן של אכילת פרי אחרי ארוחת שמכילה ירקות ביצה וגבינה,או שאין לזה חשיבות,ואפשר מיד לאכול תפוח אחרי הארוחה כזו? בנוסף מבקשת לישאול כמה זמן יש השפעה של לקיחת תוסף מגנזיום? תודה סופי
    • ולגבי תוסף מגנזיום השפעתו תלויה ברמות המגנזיום בגוף ובסוג התוסף הנלקח (מגנזיום ציטראט או גליצינאט נספגים יחסית מהר, לעומת מגנזיום אוקסיד הנספג פחות )
  • הילד שלי בן 14 והוא כדורגל ומתאמן בחדר כושר והוא רוצה לגדול להשיג יותר מסת שריר והוא רוצה לקחת קראטין זה טוב לו?
    • תוסף קריאטין נמצא בטוח לשימוש גם בקרב בני נוער, יחד עם זאת אנחנו משתדלים להמנע מלהשתמש בו בגילים צעירים מדי. בכל מקרה, לפני התיסוף הייתי מוודא שתפקודי הכלייה תקינים, שתוכנית האימונים מתוכננת היטב ושהתזונה מתאימה. מומלץ לבחור קריאטין של חברה מוכרת ואיכותית, במינון של כ 0.075-0.1 גרם לכל ק"ג ממשקל גופו. כך שאם לדוגמה הוא שוקל 50 ק"ג, הוא צריך כ 0.5-1 כפיות ליום. בהצלחה
1 2 3 23