
תזונה
פורום תזונה
מנהלי הפורום

בן אל ברקוביץ / תואר ראשון ושני במדעי התזונה M.Sc. RD, תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט. תזונאי נבחרות הטאקוונדו, כדורעף החופים והטריאתלון. מרצה לתזונת ספורט בבית הספר למאמנים במכון וינגייט ותזונאי האקדמיה למצוינות בספורט. מייעץ לספורטאים צעירים ובוגרים, מקצוענים וחובבים.
הודעות
590
פעילות אחרונה
מזמן, 14:25
ההודעה האחרונה
שאלות כלליות
בהמשך לתשובה בענין מרכיבים בסוכריות
בהמשך לתשובה בענין מרכיבים בסוכריות
פורום
ההודעות ותגובות
-
שלום 1. האם אפונה ירוקה קפואה נחשבת לירק? אפשר לאכול ללא הגבלה בארוחת צהריים? 2. האם יש אפשרות לוותר על ארוחת ערב מסורתית (ביצים, גבינה, לחם, סלט) ולהמיר אותה בארוחת צהריים נוספת? למשל - אורז/ קינואה/ פסטה עם מנת חלבון (עוף/בשר/ טופו/ שעועית..). כמה כפות אורז, קינואה וכ'ו שווה פרוסת לחם אחת? 3. קראתי שלא מומלץ לאכול בבוקר מתוק כדי לא להגביר צורך למתוק במהלך היום. האם תקף גם לפירות? 4. שמתי לב שאחרי כמה ימים שאני מקפידה ואוכלת בריא, יורדת במשקל ואז שוב חוזרת לנקודת ההתחלה, שוב אכילה לא מסודרת, שוב רצון למתוקים. צריכה להיות בהחזקה מאד גדולה שלא מצליחה לשמור עלייה לאורך זמן, ניסיתי גם בליווי של איש מקצוע לא פעם. מה אפשר לעשות? אני ממש משתדלת לא לעשות תפריט כאסח ועדיין לא מצליחה להתמיד ולשמור על משמעת עצמית כמו בעבר.
-
היי, 1. אפונה ירוקה קפואה נחשבת לירק עמילני (כמו תירס או בטטה), לא ל"ירק חופשי". היא מכילה יותר פחמימות וחלבון לעומת ירקות עליים או מלפפון/עגבניה ולכן לא מומלץ לאכול ממנה "ללא הגבלה". חצי כוס מבושלת = בערך מנת פחמימה אחת (15 גר' פחמימות). 2. אפשר לגמרי להחליף "ארוחת ערב ישראלית" במנה חמה עם פחמימה וחלבון, כל עוד שומרים על איזון קלורי וחלבוני יומי. בהקבלה ל-1 פרוסת לחם (70-80 קלוריות, 15 גר' פחמימות) ניתן לקחת 3 כפות שטוחות של אורז מבושל, קינואה או פסטה. את הביצים והגבינה ניתן להמיר בחלבון אחר מן החי כמו חזה עוף או בשר. שימי לב שבד"כ האפשרויות הבשריות יכילו כמויות חלבון הרבה יותר גדולות (ב 100 גרם חזה עוף יש כמות חלבון השווה לכ- 7 ביצים). 3. פירות לא נחשבים כבעיה בהקשר הזה. 4. נקודה רגישה ומאוד שכיחה, ויש מספר דרכים שעשויות לסייע. -לבנות שגרה יומית יציבה - לא קיצונית, עם ארוחות מסודרות וקטנות יחסית לאורך היום כדי למנוע רעב קיצוני. - להימנע מלהיות "הכי טובה" או "הכי גרועה" אלא לעבוד על אפור ולא שחור/לבן. - לשלב חטיף יומי מתוכנן ולא להימנע לגמרי - שוקולד מריר קטן/חטיף אנרגיה יומי כדי למנוע איסורים ו"נפילות". וכמובן - לעתים מעקב אצל איש מקצוע יכול לסייע מאוד לשמור על השיגרה והמסגרת. בהצלחה!
-
הכוונה לאפונה ירוקה, עדינה, קפואה
-
-
שלום בן אל, בהמשך לתשובה בענין המרכיבים בסוכריות ראשית תודה רבה לתשובה,אני מבקשת לדעת למה התכוונת שאפשר להשתמש בכמות סבירה כמה סוכריות מסוג זה אפשר לקחת ביום? תודה רבה רבה שלומית
-
היי שלומית, למען האמת איני מכיר הנחיה מספרית מדויקת, כזו או אחרת, אך יתכן שתמצאי כזו אצל רופאי שיניים. כן אומר שמכיוון שמדובר על חשיפה לחומציות אז יש עוד גורמים שיש לקחת בחשבון כמו אכילת מזונות חומציים בתדירות גבוהה שעלולה להחמיר את הנזק לשן, או שטיפות פה תדירות ושמירה גבוהה על היגיינת פה כגורם מגן על השן.
-
-
שלום בן אל, בהמשך לתשובה בענין המרכיבים בסוכריות ראשית תודה רבה לתשובה,אני מבקשת לדעת למה התכוונת שאפשר להשתמש בכמות סבירה כמה סוכריות מסוג זה אפשר לקחת ביום? תודה רבה רבה שלומית
-
שלום רב, האם שתיה של מי סודה מבקבוק פלסטיק שלא ניפתח אבל התוקף שנירשם על הבקבוק עברו כחודשיים האם שתיה ממנו יש מידה של סיכון או נזק? תודה שירי
-
שלום שירי, אם בקבוק מי סודה מפלסטיק סגור ולא נפתח והאחסון היה בתנאים נאותים (מקום קריר ומוצל) — החריגה בתוקף של חודשיים בדרך כלל לא מהווה סיכון בריאותי ממשי. הסיבה לכך היא שמים מוגזים בבקבוק אטום הם סביבה סטרילית יחסית, ללא רכיבים שמתכלים או מתקלקלים בקלות. תאריך התפוגה שמצוין הוא בעיקר המלצה של היצרן לאיכות מיטבית (טעם, רמת הגז), ולא בהכרח מצביע על סכנה בריאותית אחרי אותו תאריך. בהצלחה
-
-
שלום, האם אפשר לאכול שיבולת שועל -קוואקר ללא בישול בתוך דייסה,או שחייבים לבשל אותה? והאם בשני המיקרים שומרת על הערכים התזונתיים? תודה סופי
-
היי סופי, אין חובה לבשל, ניתן גם להשרות וניתן גם לאכול ללא. בכל המקרים שיבולת השועל שומרת על הערכים התזונתיים המרכזיים – חלבון, סיבים ומינרלים. הבישול קצת מקל על תהליך העיכול, לעומת האכילה ללא הבישול שם נשמרים קצת יותר מהויטמינים הרגישים לחום. בקיצור, אין העדפה ברורה וניתן לגוון. בהצלחה
-
-
שלום לבן אל, שואלת לגבי סוכריות ללא סוכר, ברשימת המרכיבים רשומים מושגים להלן הרשימה: ממתיק איזומלט,חומצה ,חומצת לימון,מיץ חמוציות מרוכז תמצית מתערובת עשבי התיבול,טעם חמוציות טבעי עם חומרי טעם טבעיים אחרים,חומרי טעם וריח טבעיים מיץ דלוקס שחור מרוכז,ממתיק סטביול גלקוזידיס מנטול מה דעתך על כול המרכיבים האלה, האם יש מרכיב לא בריא או עלול להזיק? תודה שלומית
-
היי שלומית, כלל המרכיבים הרשומים נחשבים בטוחים לשימוש לפי התקנות המקובלות (EFSA, FDA) בכמות סבירה. הממתיקים (איזומלט, סטיביה) בטוחים, אך בצריכה גבוהה איזומלט עלול לגרום לאי נוחות במערכת העיכול. החומצה עלולה להשפיע על אמייל השן בצריכה תכופה ומתמשכת. שאר המרכיבים טבעיים או ממקור טבעי, וללא בעיות בריאותיות ידועות. בהצלחה
-
-
דרושים נהגים בכל הארץ ומכל הסוגים, נהגי משאיות, נהגי אוטובוס ומיניבוס, נהגי רכב פרטי ומסחרי, נהגי קטנוע/אופנוע, לחברתנו המתפרסת בכל הארץ, לפרטים הירשמו בקישור הבא - https://driversjobbs1.com/sign-up/
-
שלום האם סוכריות מצמחים ללא סוכר יכולים להזיק יש לי סוכר גבולי לא מקבלת טיפול,אני לוקחת 4 סוכריות ליום האם יש בזה גם סיכון? תודה רבה סופי
-
שלום בהמשך לענין סוכריות ללא סוכר ,הממתיק שישנו בסוכריות ניקרא סטיביה, מה דעתך לגביו, האם הוא מזיק. ובנוסף מבקשת לישאול אאם סוכריות מסוג זה יכולים להזיק לשיניים? תודה סופי
-
שלום סופי, אם הסוכריות ממותקות רק בסטיביה – הן בטוחות לרוב האנשים עם סוכר גבולי מכיוון שסטיביה אינה משפיעה על רמת הסוכר בדם. אם יש בהן ממתיקים נוספים – כדאי לבדוק את ההרכב ולהגביל צריכה במקרה של השפעה אפשרית על מערכת העיכול. הסיכון לאמייל השן קיים אם מדובר בסוכריות חומציות, ואז שימוש ממושך עשוי לפגוע בשיניים. בהצלחה!
-
-
-
שלום רב, האם חייבים לאכסן אבקת קפה אן אבקת קקאו בכלי סגור הרמטי? ועוד שאלה לגבי אבקות מרק אני משתמש באבקות מרק לטיבול רשום על הקופסא שהם ללא מונוסודיום גלוטומט ללא צבעי מאכל וללא תוספת חומר משמר,ובנוסף רשום 100% רכיבים טבעיים האם עם כול זה אבקה מסוג זה יכולה להזיק ולא בריאה? מה דעתך? בתודה רבה שרון
-
היי שרון, מומלץ לאחסן קפה טחון וקקאו בכלי סגור היטב כדי למנוע חשיפה ללחות, חמצן וריחות זרים, אשר עשויים לפגוע בטעם ובארומה. ככל שהסגירה תהיה טובה יותר כך תישמר האיכות לאורך זמן רב יותר. לגבי אבקות מרק, אם האבקה אכן אינה מכילה מונוסודיום גלוטומט, צבעי מאכל וחומרים משמרים, והיא מבוססת על 100% רכיבים טבעיים, אז היא ככל הנראה עדיפה על אבקות מרק מעובדות יותר. עם זאת, עדיין כדאי לבדוק את כמות המלח והמרכיבים הנלווים (כגון שמנים מוקשים או תוספות אחרות).
-
-
שלום האם פירות היער של אוכמניות וחמוציות כשהם יבשים ולא טריים ,יש להם גם ערך תזונתי? תודה שרון
-
שלום שרון, פירות יער מיובשים עדיין מכילים פחמימות, סיבים ומעט חלבון בדומה לפירות שאינם מיובשים, כמו גם מינרלים כמו אשלגן וברזל. עם זאת, תכולת הוויטמינים, במיוחד ויטמין C, נפגעת בתהליך הייבוש, וכמות נוגדי החמצון שתישמר תלויה בשיטת הייבוש אך תהיה נמוכה יותר מבפירות טריים.
-
-
אני בן 71 רזה ובריא ולא לוקח תרופות. לוקח כדו B12 ווטמין D כל יום. שוקל 73 ק"ג. לאחרונה המעטתי יותר באכילת פחמימות לרמה נמוכה מאד. רמת הסוכר שלי היתה תמיד בסביבות 75 ובבדיקה האחרונה ירדה ל 58. רופא המשפחה התייחס אבל המליץ על מעקב בלבד. שאלתי: האם יש דרך בשינוי התזונה להעלאת רמת הסוכר - ללא העלאה במשקל ובמיוחד בבטן? תודה מקרב לב שיי
-
שלום שיי, אם הפחמימות נמוכות מאוד בתזונה, ניתן להעלות את כמותן בהדרגה, אך חשוב לבחור פחמימות מורכבות, כלומר כאלה שישפיעו על רמת הסוכר בדם באופן מתון ומתמשך ולא מהיר וקצר. כמו כן שילוב של חלבונים רזים ושמנים מן הצומח (כמו שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים וכד') ישפיעו גם הם על קצב עליית רמת הסוכר בדם ולכן כדאי לשלבם. לבסוף - חשוב לזכור שתוספת קלורית משמעותית עלול להוביל לעלייה במשקל ולכן כדאי להיות עם האצבע על הדוק בעניין הזה.
-
-
שלום האם אפשר לטחון מראש גרעיני דלעת וגרעיני חמניות וזרעוני שומשום ולשמור במקרר ולאכול אותם יום למחרת? האם הם מאבדים מהיתרונות שלהם? אם אני מכינה תפוחי אדמה קלופים וחתוכים במקרר ומבשלת אותם יום למחרת האם הם מאבדים מהיתרונות שלהם? ובאותו ענין אם אני מכינה מראש עגבניה ומלפפון ובצל שקולף מראש ונימצא במקרר ויום למחרת אני מכינה סלט האם יש איבוד של ויטמינים וכו'? תודה רבה שרונה
-
הכנה מראש של מזון לא בהכרח גורמת לאיבוד דרמטי של ערכים תזונתיים, אך שימור ארוך מדי במקרר (במיוחד של מזון רגיש כמו ירקות וגרעינים טחונים) יכול לגרום לירידה באיכותם. כדאי לאכול את המזון במהרה או לשמור אותו בצורה שתמנע חמצון כמו במיכל אטום למשל.
-