תזונה
פורום תזונה
מנהלי הפורום
בן אל ברקוביץ / תואר ראשון ושני במדעי התזונה M.Sc. RD, תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט. תזונאי נבחרות הטאקוונדו, כדורעף החופים והטריאתלון. מרצה לתזונת ספורט בבית הספר למאמנים במכון וינגייט ותזונאי האקדמיה למצוינות בספורט. מייעץ לספורטאים צעירים ובוגרים, מקצוענים וחובבים.
הודעות
499
פעילות אחרונה
אתמול, 22:39
ההודעה האחרונה
שלום
האם אכילת גרעיני דלעת עם קליפה וגם קלויים וללא מלח לא בריאים בכלל?ואין בהם שום ערך בריאותי?
תודה
שרונה
שלום
האם אכילת גרעיני דלעת עם קליפה וגם קלויים וללא מלח לא בריאים בכלל?ואין בהם שום ערך בריאותי?
תודה
שרונה
נטילת מגנזיום
פורום
ההודעות ותגובות
-
שלום האם אכילת גרעיני דלעת עם קליפה וגם קלויים וללא מלח לא בריאים בכלל?ואין בהם שום ערך בריאותי? תודה שרונה
-
שלום האם אכילת גרעיני דלעת עם קליפה וגם קלויים וללא מלח לא בריאים בכלל?ואין בהם שום ערך בריאותי? תודה שרונה
-
שלום רב לוקחת מגנזיום 2 ליום, כול אחד מכיל 100 מ"ג מגנזיום ההוראות הם לקחת 4 כדורים ליום כלומר כמות של 400 מ"ג מגנזיום ליום האם כמות של 4 כדורים היא נכונה? תודה שרונה
-
שלום רב לוקחת מגנזיום 2 ליום, כול אחד מכיל 100 מ"ג מגנזיום ההוראות הם לקחת 4 כדורים ליום כלומר כמות של 400 מ"ג מגנזיום ליום האם כמות של 4 כדורים היא נכונה? תודה שרונה
-
שלום רב לוקחת מגנזיום 2 ליום, כול אחד מכיל 100 מ"ג מגנזיום ההוראות הם לקחת 4 כדורים ליום כלומר כמות של 400 מ"ג מגנזיום ליום האם כמות של 4 כדורים היא נכונה? תודה שרונה
-
שלום שרונה, המינון הזה הוא מינון מקובל לשימוש בתוספים, כך שלא הייתי נבהל ממנו. חשוב להבין מה מטרת התיסוף וכמה מגנזיום את מקבלת בתזונה כדי להתאים את המינון בצורה המיטבית. אם זה המינון שהומלץ לך ע"י איש מקצוע לשם מטרה מסויימת אז בהחלט סביר להניח שהמינון מתאים. בהצלחה!
-
-
שלום רב, אני צריכה לעבור קיבוע לכף הרגל ולא אוכל לידרוך למשך 6-8 שבועות,בת 75 עם דלקת מיפרקים מקבלת טיפול אבל קמה כול בוקר עם כאבים לאורך כול הגב,אבל מתגברת בעזרת תנועה והליכה במשך היום,השאלה איך מתגברים על ענין הצורך והחובה להניע את הגוף כאשר אני יעבור את הקיבוע ואסור לידרוך על כף הרגל מה שמחייב אותי לשבת ולישכב למשך 6-8 שבועות האם יש פתרונות למצב כזה? תודה
-
שלום. נוהגת לאכול יוגורט 2 אחוז שומן. הרכיבים בו : חלב מפוסטר, רכיבי חלב, סיבי תזונתיים, חומרי טעם וריח. בתוספת חיידק פרוביוטי ביפידוס. מבדיקה של הנושא מצאתי שהסוכר כתוצאה מהפירוק של החלב. עם זאת, גביע יוגורט של 150 גרם מכיל 1.75 כפיות סוכר! האם היוגורט הזה מומלץ? בד"כ אני אוכלת גביע ביום ולעיתים רחוקות 2/3.
-
שלום, מהנתונים שכתבת עולה שככל הנראה מקור הסוכר הוא אכן מפירוק סוכר החלב. יוגורט הוא מזון הנחשב בלב הקונצנזוס הבריאותי (ובמיוחד יחסית למוצרי חלב העלולים לעורר לעתים מחלוקת), והוא מומלץ לצריכה. בהצלחה
-
-
1. אני בת 35. גובה 1.62 ושוקלת 54. האם זה נחשב לתת משקל? 2. בד"כ אני הופכת את היום והלילה. האם זה משפיע על המשקל שלי? 3. איך כדאי להחליט כמה לאכול? למשל בארוחת הצהריים לפעמים אני מסתפקת בכמויות קטנות ולפעמים בכמויות גדולות ולרוב אני לא סגורה אם זה מספיק או יותר מדי. 4. בד"כ יש לי יציאות קטנות במשך 3-4 ימים ואז יציאה גדולה לאחר מכן (סליחה על הפירוט). האם זה נחשב תקין?
-
היי איילה, לשאלותייך: 1. לא, המשקל תקין לגובה ולגיל. 2. כן, זה בעל השפעה על המשקל (בד"כ מעלה) והשלעות בריאותיות נופסות ועל כן לא מומלץ. 3. תלוי במטרה. נכון לעכשיו המשקל שלך תקין, אז כדי לשמור עליו כזה מומלץ לך להמשיך לצרוך את אותן הכמויות. 4. תקין, ככל הנראה זה נובע משינויים ופיצויים בכמויות המזון הנאכלות. בריאות שלמה
-
-
ידוע על גסטרופרזיס כבר כמה שניםו בגלל זה ירדתי מאוד במשקל. בשנה האחרונה המצב החמיר אז הפסקתי בכלל לאכול פירות וירקות ודברים עם סיבים. אוכלת רק לחם פשוט ודברים מאוד רכים. אפילו ירקות מבושלים כבר גורם קצת לבחילה וירדתי בהדרגה מ 100 גרם ל 40 גרם דלעת גזר וקישוא מבושלים ועכשיו גם את זה הפסקתי. לוקחת נורמלקס כדי לרכך את הצואה וזה מסייע לרכך אותה אבל הצואה יוצאת עם הרבה חתיכות קטנטנות ולא משהו יותר גדול ולכן קשה יותר להוציא אותה. מאסת השריר שלי חלשה ולכן לפעמים חלק מהצואה נשארת ברקטום וזה מאוד לא קל. אני מחפשת פתרון שיסייע שהצואה תהיה קצת יותר מחוברת. האם אפשר לקחת בנפייבר? אפילו להתחיל במינון נמוך 3-4 ? או שזה בעייתי בגסטרופרזיס? ואם לא אז יש איזה פתרון? תודה
-
היי איילת, אני מציע להתייעץ עם צוות רב מקצועי הכולל רופא/ גסטרואנטרולוג העובד בשיתוף עם תזונאי/ת כדי לקבל המלצה אישית המתאימה לך. בריאות שלמה
-
-
שלום, אני קורא הרבה באינטרנט והדיאטנית שלי לא יודעת לענות לי - מתי עדיף לעשות אירובי אם אוכלים מתוק? מתוק אחרי אירובי? או מתוק לפני אירובי? חשוב לי במיוחד: 1. צמצום הרעב שנגרם כתוצאה מאכילת מתוק (קראתי שאכילת מתוק מעלה את האינסולין ומשפיעה איך שהוא על הסוכר שגורם לרעב). 2. בעדיפות שנייה מניעת נזקי הסוכר - כמו טריגליצרידים וסיכון לסכרת. תודה ושנה טובה.
-
שלום, השאלה מורכבת וחסרה בפרטים, והתשובה תלויה במשקל, במטרות ובמצב הבריאותי. יחד עם זאת, ניתן לומר באופן כללי שעדיף לאכול מתוק ואז לבצע אירובי כי הסוכר שנצרך ישמש כאנרגיה לפעילות (אם היא מספיק ארוכה). בנוסף, לפעילות אירובית יש השפעה זמנית של דיכוי תיאבון ודיכוי עלייה ברמות האינסולין, מה שמתיישב עם המטרה שתיארת. לגבי השאלה השניה (וגם באופן כללי) אכילת מתוק מפעם לפעם תוך שמירה על משקל תקין וביצוע פעילות גופנית לא תעלה את הטריגליצרידים או את הסוכר מעבר לרמה הגנטית ואינה מהווה גורם סיכון מיידי, ולכן השאלה המרכזיעת צריכה להיות לא תזמון המתוק אלא המינון. בהצלחה!
-
-
שלום. אוכלת חטיף אחד ביום. תמיד מתלבטת איזה לבחור ואיך נכון לקרוא את תווית המזון , למשל: 1. חטיף תמרים ובוטנים מרכיבים טבעיים - 100 קלוריות ללא תוספות סוכר .מצד שני יש בו ממרח תמרים שאני תוהה אם מכיל סוכר. בחטיף כתוב שיש 2.25 כפיות סוכר נשמע המון גם אם זה רק מהתמרים. 2. שוקולד מיני ללא תוספת סוכר - 90 קלוריות. מצד שני יש בו ממתיקים מלאכותיים (מלטיטול, ארטריתול, סוכרלוז) והבנתי שיכולים לגרום לסכרת ולהשמנה. בנוסף, יש בו שומן רווי בכמות גבוהה. מה עדיף ואיך בודקים להבא? כי בכל מוצר יש את החסרון והיתרון שלו.
-
היי אלה, שאלה מצויינת! לצערך אין עליה תשובה חד משמעית שנכונה לכולם. את צודקת, לכל מוצר יש יתרון מסויים וחיסרון אחר, ואין אחד מושלם ובריא. השאלה היא אישית מבחינת המטרות וגורמי הסיכון. לאחד חשובה יותר כמות הקלוריות לצורך ירידה/עליה במשקל, לשני יכולה להיות חשובה יותר כמות החלבון, לאחרים חשוב לשים לב דווקא לכמות השומן הרווי, הנתרן או כמויות הסוכר בגלל סיכון גנטי לתחלואות מטבולית. אם צריך למצוא כלל אצבע לבחירת מוצר עדיף אז הייתי ממליץ על לבחור במוצר בו רשימת הרכיבים היא הקצרה ביותר (או שאם קיימת לו חלופה טבעית שלא מגיעה באריזת פלסטיק אז אפילו עדיף). עוד כדאי לזכור שרשימת הרכיבים במוצר מופיעה בסדר יורד, כלומר שהרכיבים בכמות הגדולה יותר מופיעים בתחילת הרשימה, ולהכניס את איכות הרכיבים לסל השיקולים בבחירת המוצר. מעבר לזה הבחירה העדיפה משתנה מאדם לאדם בהתאם למטרות ולמצב הבריאותי. מקווה שהצלחתי לעשות קצת סדר... בהצלחה!
-
-
שלום, אם שילוב של קטניות ופחמימות יוצר חלבון מלא, מה הסיבה שעדיין חלבון מהחי מומלץ יותר לבניית שריר? ועוד שאלה, מה היחס המומלץ לקטניות ופחמימות ליצירת חלבון מלא?
-
שלום ורד, חלבון "מלא" הוא חלבון המכיל את כל אבני הבניין (חומצות אמינו) הנחוצות לגוף לתפקוד תקין. הסיבה שחלבון מן החי עדיף לבניית שריר היא בדיוק מהסיבה הזו - הוא מכיל בתוכו את כל חומצות האמינו הנחוצות לגוף, וביחסים ובכמות המעודדים את קצב בניית השריר. האם זה הכרחי? התשובה היא לא. גם אדם שאינו צורך חלבון מן החי יוכל לבנות שריר בכמות ובקצב טובים, אם ישים לב לכמויות ואיכות החלבון שהוא צורך. לגבי היחסים - אין תשובה כזו כי היא תלויה בסוג המזון הנבחר (דגנים או קטניות) ואפילו בסוג (אורז/כוסמת או אפונה/עדשים) ויותר מזה אפילו בסוג הזן הספציפי. בגדול, החלבון מקטניות הוא איכותי יותר ולכן אם תסתמכי עליו כמקור עיקרי והדגנים יהוו השלמה אז כנראה שאת בכיוון טוב. בהצלחה!
-