הכנס את החיפוש שלך
לוגו וינגייט

תזונה

פורום תזונה

מנהלי הפורום

בן אל ברקוביץ
בן אל ברקוביץ / תואר ראשון ושני במדעי התזונה M.Sc. RD, תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט. תזונאי נבחרות הטאקוונדו, כדורעף החופים והטריאתלון. מרצה לתזונת ספורט בבית הספר למאמנים במכון וינגייט ותזונאי האקדמיה למצוינות בספורט. מייעץ לספורטאים צעירים ובוגרים, מקצוענים וחובבים.
הודעות
397
פעילות אחרונה
מזמן, 17:25
ההודעה האחרונה
פיקטין
סוזן / 15/04/24 17:25
גבינה צהובה
נעמה / 10/04/24 21:15
גרגירי חומוס
סופי / 06/04/24 09:45

פורום

הוסף הודעה חדשה

הוספת הודעה חדשה

ההודעות ותגובות

  • שלום לבן אל, רוצה לישאול לגבי פקטין שנימצא בתפוח עץ אומרים שהוא מצוי בגרעיני התפוח ובקליפה, האם צריך לאכול את גרעיני התפוח כדי לקבל פקטין? או אפשר להסתפק בקליפת התפוח? וכמה לאכול מיזה כדי להפיק את הכמות היומית? תודה סוזן
  • האם גבינה צהובה )מוצרלה, צדר) מעלה כולסטרול. עלולה לעורר תגובה אלרגנית בגוף
    • שלום נעמה, הגורם מספר אחד לעלייה בכולסטרול הוא גנטיקה וייצור עצמי של כולסטרול בכבד. צריכת שומן מן החי (שומן רווי) כמו גבינות שמנות כן מקושר לעלייה בייצור הכולסטרול ולמחלות לב ועל כן ההמלצה היא להפחית בצריכתו ככל האפשר. לגבי אלרגיות - גם פה רוב העניין הוא גנטי, ואצל אנשים עם אלרגיה לחלבון החלב אכן תתעורר אצלם אלרגיה בתגובה לצריכת גבינות, לעומת אנשים שאינם אלרגים לחלבון חלב שעבורם צריכת גבינות לא מסכנת בתגובה אלרגית.
  • שלום לבן אל, האם צריך לבשל את גרגירי חומוס שקונים בסופר:שקית של גרגירי חומוס קפוא ? תודה סופי
    • שלום סופי, אין צורך לבשל את גרגירי החומוס הקפואים, אלא רק לחמם אותם. הם קפואים משום שהם בושלו כבר, אחרת היו יבשים ולא היה צורך לשמור אותם בקירור.
  • שלום לך הייתי רוצה לשמוע את דעתך על מזונות שיעזרו למי שסובל מתת פעילות בלוטת התריס. האם מזון ללא תרופות יכולים לעזור תודה
    • שלום רונית, קיימים רכיבי תזונה שיכולים לתמוך, או "להקל" על תפרוד הבלוטה, אך הם אינם מביאים לתפקוד תקין. מזונות המכילים יוד וסלניום, כמו דגים, אצות, ביצים, מוצרי חלב ואגוזים (אגוזי ברזיל בעיקר) יכולים לסייע לבלוטת התריס לפעול כראוי ובאופן כללי לתרום לתזונה הכללית. כמו כן, מומלץ להתייעץ עם רופא ולוודא שהמצב אינו מחייב טיפול תרופתי. בהצלחה!
  • שלום לבן אל, שואלת לגבי צריכת קינמון האם יש הגבלה ומה המינון הרצוי ביום? אני מתכוונת לתבלין האם כול תבלין קינמון הוא בריא? האם אכילת תפוז אחד שלם ביום מספק את כמות הצריכה של ויטמין סי ביום אחד? תודה שרונה
    • שלום שרונה, תלוי בסוג הקינמון - ישנם סוגים שיש להיזהר בצריכתם (עד כ-1 כפית ליום לכל היותר, כתלוי במשקל הגוף), כמו קינמון קאסיה / סיני, וישנם סוגים שלא צריך להיזהר בצריכתם כמו קינמון צ''ילוני - יקר יותר ופחות נפוץ לשימוש בארץ. ניתן לשאול את מוכר התבלינים לגבי סוג הקינמון. לגבי ויטמין סי בתפוזים - תפוז בינוני מכיל כמות של כ 60-80 מ"ג ויטמין סי בממוצע, ובחלק מהמקורות אף יותר. כמות הויטמין C המומלצת לצריכה משתנה מאדם לאדם - אישה צריכה כ 75 מ"ג וגבר כ- 90 מ"ג. יש לזכור שאוכלים מזונות נוספים המספקים גם הם ויטמין סי כך שהקצובה היומית ניתנת להשגה די בקלות. בהצלחה!
  • שלום, על פי קשת המזון שמשרד הבריאות מפרסם לאוכלוסיה הכללית: ירקות, פירות ודגנים נמצאים בראשית הפרמידה. ואילו חלבונים מומלץ לצרוך פחות. השאלה האם המלצת הפרמידה משתנה כאשר מדובר על מתאמני חדר כושר שמנסים לפתח שרירים. האם במצב כזה מומלץ דווקא להרבות בצריכת חלבון על חשבון הדגנים והפחממות? הרי מתאמנים צריכים להגביר את צריכת החלבון היומית שלהם לאזור ה1.6- 2.2 גרם חלבון במקום 0.8 גרם באוכלוסייה הכללית . כאשר אוכלים הרבה חלבון זה משביע ואז אוכלים פחות פחממות? תודה
    • שלום מוטי, אתה צודק שקשת המזון לא מייצגת במיוחד תפריט לספורטאים, אלא תפריט מאוזן לאוכלוסייה הכללית ברוח התזונה הים-תיכונית. בקרב ספורטאים ההמלצה לחלבונים גדולה יותר ולכן יש צורך להגדיל את צריכתם, אך יחד עם זאת גם סך האנרגיה שצריך לצרוך עולה ולכן יש להגדיל גם את צריכת הפחמימות (מאוד תלוי בסוג ובנפח הפעילות). בשורה התחתונה - זה שנכון שהיחס בין חלבונים לפחמימות משתנה קצת, אבל לא בצורה משמעותית כי מגדילים גם את כמות הפחמימה. בהצלחה!
  • שלום אם לצורך העניין אני אופה בתנור פילה עוף וטרם האפיה הוא שקל 400 גרם ואחרי האפיה 300 גרם, האם עליי להתייחס לערכים התזונתיים לפי 300 גרם? נניח שבמאה גרם מוצר של פילה עוף יש 20 גרם חלבון, אז הכנסתי לגוף שלי 80 גרם חלבון (לפי 400 גרם מוצר טרם אפיה) או 60 גרם חלבון (לפי 300 גרם מוצר אחרי אפיה)?
    • שלום רועי, כאשר רוצים לבחון את ערכו התזונתי של מזון בהתאם לטבלאות הערכים התזונתיים, חשוב להסתכל על הערך היטב ולבחור את הערך המתאים למוצר - יש טבלאות למוצרי מזון גולמיים ויש טבלאות למוצרי מזון לאחר בישול. בחר את הטבלה המתאימה ותציב בה את המשקל המתאים. בהצלחה
  • שלום רב לבן אל, שואלת בקשר למלח ונתרן לדוגמא ב-100 גר' סרדינים יש 322 מ"ג נתרן,מה זה אומר?מבחינת כפיות מלח?אם כול הבריאות שיש בסרדינים האם יש כאן מוקש בגלל הנתרן? מהיא הכמות המומלצת של הנתרן ומלח ליום?בדרך כלל מציינים על המוצרים כמויות נתרן איך מחשבים ? האם נתרן פירושו מלח? תודה רבה סוזן
    • שלום, ההמלצה לצריכת נתרן עומדת על 1,500 מ"ג ליום, כשהרף העליון הוא 2,300 מ"ג ליום. בכפית מלח אחת יש כמות של כ- 2,000 מ"ג, כלומר מעל הכמות המומלצת לצריכה. מחקרים מראים שאנו מקבלים מהמזון כמות נתרן בלתי מבוטלת, ולכן עלינו להשתמש במלח במשורה, לצד בחירת מזונות עם ערכי נתרן מתונים. לעניין הסרדינים את צודקת - אכן מדובר בכמות נתרן גבוהה מאוד שאינה מומלצת לצריכה לאנשים הסובלים מיתר לחץ דם או ממחלות ספציפיות אחרות.
  • שלום רב אני בחור רזה,ומעוניין לעלות במשקל,אני אוכל ארוחה אחת ביום ובין השאר דברים נוספים כמו חומוס ,פרי,מבחינת קלוריות אני בגירעון גדול,הסיבה היחידה לכול זה,עקב נפיחות וגזים בבטן עליונה, עברתי המון בדיקות,מה טוב וטיבעי לגסטריטס ? והאם יש תוסף שאת יכולה להמליץ לנפיכות שתרד? תודה רבה אשמח לעזרה
    • דילגת על שאלתי לא נעים
  • שלום לבן אל, ראשית תודה לתשובה בענין פנילאלאנין,מבקשת לישאול אם זה לא מאותה משפחה או דומה בתכונותיו לאספרטיים? ואספרטיים נחשב מסוכן לבריאות? תודה שלומית
    • לאנשים בריאים (כאלה שאינם סובלתי מהפרעה תורשתית הנקראת פנילקטונאוריה) אין בעיה עם צריכת אספרטיים במינונים הנחשבים כבטוחים. קיימים מספר מחקרים הטוענים להיתכנות קיומו של קשר אפשרי בין צריכת אספרטיים לסוגי סרטן מסויימים, אבל הדעות לגבי עוצמת הקשר ואמינות הראיות חלוקות.
  • שלום לבן אל, רציתי לישאול לגביי פנילאלאנין האם הוא מסוכן לבריאות? הוא מצוי בסוכריות ללא סוכר מה דעתך? תודה שלומית
    • למעט אצל אנשים עם הפרעה גנטית ספציפית, שכמובן יודעים שעליהם להיזהר מצריכת פנילאלאנין.
  • מה נכון להיום לגבי ממתיקים שלושת סוגי הממתיקים. כי לאחרונה אין אחדות דעים
    • יחד עם זאת, יש עדויות להשלכות בריאותיות אפשריות אך חשוב לזכור שהמינון הנצרך הוא רכיב מאוד משמעותי. בהצלחה
      • מכון ויצמן יצא עם מחקר שסוג מסויים של ממתיקים יכול לפגוע בחיידקים הפיבריוטים האם יש תמימות דעים לגבי זה או שזה מחקר אחד שלא יכול להעיד על כלום ?
        • זה נכון, וכפי שכתבתי השימוש בהם עלול להיות בעל השלכות בריאותיות, אבל הם עדיין נחשבים לבטוחים לשימוש. שינוי במיקרוביום הוא מאוד מעניין ברמה המדעית, ברמה הפרקטית זו עדיין לא סיבה לרגולציה שתאסור את השימוש בהם.
1 2 3 15