
קורס תזונת ספורט והרכב הגוף – מהמדע לפרקטיקה
לחצו על השלוחה הרצויה
במהלך הקורס יילמדו הנושאים הבאים:
מידע על "פירמידת הראיות", המלצות ארגון הבריאות העולמי לפעילות גופנית, מאזן קלורי ודרכי הערכה, השמנה והערכת הרכב הגוף, פעילות גופנית למטרות הרזיה ומניעת תחלואה, עיתויי אכילה, חלבון באימוני התנגדות, סוגי דיאטות, תוספי תזונה ארגוגניים, אדפטציות מטבוליות, תיאורי מקרה (ספורטאי צמחוני\טבעוני) ומיתוסים בתזונה.
1. התנסות בשיטות שדה מעשיות להערכת הרכב הגוף (קליפר, סרט מדידה)
2. התנסות בשיטות המעבדה והקליניקה להערכת הרכב הגוף (DEXA)
ראשת התחום: עינב גרוסמן
רכז הקורס: רון שטרנפלד
בוגר תואר ראשון במדעי התזונה באוניברסיטה העברית – בתוכנית המצטיינים "אמירים", סטודנט לתואר שני בפיזיולוגיה של המאמץ באוניברסיטת ת"א.
חוקר את השפעות אימון התנגדות וצום לסירוגין על הרכב הגוף ומסת השריר בהנחיית ד"ר יפתח גפנר במעבדת מטבוליזם ופעילות גופנית.
מדריך כושר ומאמן אישי כעשור מטעם מכון וינגייט ומדריך בקורסי המדריכים של ביה"ס למאמנים ולמדריכים – מכון וינגייט.
מרצה בקורס: רועי גריסריו
דיאטן קליני, בוגר תואר במדעי התזונה באוניברסיטה העברית.
-מדריך קרב מגע, קיקבוקס וכושר ומרצה בביה"ס הלאומי למאמנים ולמדריכים – מכון וינגייט בקורסי המדריכים.
עם מרצי הקורס נמנים תזונאים נוספים מסגל התזונה של המרכז לרפואת ספורט ולמחקר של מכון וינגייט.
הסמכה
תעודת "תזונת ספורט והרכב הגוף – מהמדע לפרקטיקה" מטעם בית הספר הלאומי למאמנים ולמדריכים - מכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט.תנאי קבלה:
קהל יעד: מדריכים ומאמנים העוסקים באימון כושר גופני ובריאות המעוניינים להרחיב את הידע המדעי בתחום האימון והתזונה.
דרישת קדם: קורסי הבסיס במדעים, לרבות פיזיולוגיה של המאמץ, תזונה.
המלצות:
אני רוצה להביע את שביעות רצוני מהקורס "תזונת ספורט – מהמדע לפרקטיקה", הקורס מעניין, מעמיק וחשוב ונותן פרספקטיבה טובה לידע קיים וכן מחדש ידע ממחקרים אחרונים בתחום. רון שטרנפלד מרצה מצוין, אכפתי ומקצועי, רון מעביר את החומר בצורה עניינית ומעניינת. הקורס מעשיר הן בנושא תזונה והן בנושא תוכניות אימונים. תודה על קורס מעולה 😊
ליזי הרשטט, מאמנת כושר בכירה
תוכנית לימודים
-
היכרות, פירמידת הראיות, המלצות ארגון הבריאות העולמי וה-ACSM לפעילות גופנית ותפקיד מאמן הכושר בהכוונה התזונתית - מהן גבולות הגזרה והנזק האפשרי? 3 הסימון התזונתי, תוכנית המדבקות, קשת המזון, מקרו-נוטריינטים בתזונה, מאזן קלורי ודרכי ההערכה של ההוצאה הקלורית. 3 משקל הגוף ומדדי עודף משקל והשמנה על רבדיהם השונים. 3 הביוכימיה של מסלולי הפקת האנרגייה. 3 פתו-פיזיולוגיה והטיפול בהשמנה – העבר, ההווה, העתיד. 2 פעילות גופנית בלעדית לצורכי הרזיה? ההבדל בין דיאטת הרזיה כמותית לדיאטת הרזיה איכותית (חיטוב) ותזונה לעלייה במסה. 5 הדיאטה המנצחת? - האם ישנו תמהיל מזון אופטימלי לבריאות האדם ושיפור הביצועים. 3 חשיבות החלבונים באימוני התנגדות - ביולוגיה בסיסית, סינתזת חלבון כללית ובשריר, סוג, תזמון צריכה, דוגמאות והמלצות כלליות. 3 עיתויי אכילה ושתייה במאמץ הגופני האירובי ובאימוני ההתנגדות. 2 דרכי מדידה והערכה של הרכב הגוף באוכלוסייה הכללית והספורטאים - מדידות שדה vs מדידות תקן הזהב במעבדה ובקליניקת התזונאי. 2 סדנה פרקטית להערכת הרכב גוף האדם – קליפר, סרט מדידה ו-DEXA. 2 תיאורי מקרה - תזונה לחיטוב ותזונה למסה. 3 תוספי תזונה ארגוגניים (משפרי ביצוע) בפעילות אירובית ובאימוני התנגדות. 3 אדפטציות מטבוליות (מוסברות ולא מוסברות), גורמים ביולוגיים ופסיכולוגיים בזמן דיאטה לירידה במשקל - מה דוחף אותנו בחזרה למשקל הישן ומהם הפתרונות האפשריים. 3 מיתוסים בעולם התזונה. 2 הרצאת חדר כושר "מהמדע לפרקטיקה - שיטות אימון מתקדמות לפיתוח מסת השריר". 2 מבחן אמריקאי – 25 שאלות 1

לקבלת סילבוס וליצירת קשר השאירו פרטים