הכנס את החיפוש שלך
לוגו וינגייט
באנר

מחקר סין

מחקר סין

מאת:

מחקר סין, שנערך על-ידי אוניברסיטת קורנל, אוניברסיטת אוקספורד והאקדמיה הסינית לרפואה מונעת, תיעד במהלך שנות ה-80 וה-90 של המאה הקודמת, את הקשר בין הרגלי תזונה, מאפייני אורח חיים, תחלואה ותמותה. הוא נעשה בקרב 6500 איש ב-65 מחוזות בסין ומצא למעלה מ-8,000 התאמות סטטיסטיות משמעותיות בין הגורמים שנבדקו. בהיותו המחקר התזונתי המקיף ביותר שנערך אי-פעם בעולם העניק לו העיתון "ניו-יורק טיימס" את הכינוי ה"גראנד-פרי של האפידמיולוגיה".

מסקנות המחקר הצביעו על מסקנה מובהקת אחת: שכיחות המחלות הכרוניות הייתה הגבוהה ביותר בקרב אנשים שהרבו לצרוך מזונות מן החי (בשר, חלב ומוצריו, ביצים ודגים). יתר על כן, אפילו לצריכה נמוכה יחסית של מזונות מן החי היו השפעות שליליות. לעומת זאת, אנשים שצרכו את הכמות הגדולה ביותר של מזונות מן הצומח היו הבריאים ביותר ונטו פחות לפתח מחלות כרוניות. תוצאות מחקר סין תואמות לחלוטין מחקרים רבים בבני אדם ובבעלי חיים, שהוכיחו כי תזונה צמחית מגוונת מספקת לאדם את כל רכיבי התזונה החיוניים לו, והיא עדיפה על-פני מזון מן החי.

הבעיה היא, שלמרות עוצמתו של המידע ולמרות התקווה שהוא מעורר, אנשים עדיין מבולבלים ממסרים סותרים שנוחתים עליהם מכל עבר. ד"ר קמפבל שרת שנים ארוכות בממסד הרפואי והוא יודע כיצד פועל הממסד כדי לעצב את אמונותינו באמצעות הפצה של מידע רפואי מגמתי. הספר "מחקר סין" מפריך מיתוסים ומידע מוטעה על הקשר בין תזונה ותחלואה ומציג בפני הקוראים מסר שכולו תקווה: אם אתם בוחרים להיות בריאים, שנו את תזונתכם.

"הספר יעזור לכם לקחת אחריות על חייכם ולהקטין את סיכוייכם ללקות במחלות העיקריות של החברה המערבית, כמו מחלות לב, סרטן, סוכרת והשמנה וגם לשמור על תפקוד מוחי תקין בגיל המבוגר. מי שכבר מתמודדים עם מחלת לב, ימצאו בספר אלטרנטיבה מצוינת להתערבויות חודרניות המוצעות על-ידי הרפואה הקונבנציו נלית. מי שמתמודדים עם עודף משקל, ימצאו בספר גישה מרעננת להתמודדות עם הבעיה בלי לספור קלוריות.", ד"ר דן קרת, מתוך ההקדמה לספר

על מחברי הספר:
ד"ר קולין קמפבל הוא ביו-כימאי אמריקאי ידוע בדימוס שעמד בראש המחלקה לביוכימיה תזונתית באוניברסיטת קורנל. הוא זכה לעיטורים רבים ופרסם למעלה מ-300 עבודות מדעיות במהלך 40 שנות מחקר תזונתי בבני אדם ובבעלי חיים. מחקר סין הוא המפורסם שבהם ובו הוא מנחיל את מורשתו המדעית לדורות הבאים.

תומס קמפבל היה שותף לאביו בכתיבת הספר. הוא עוסק בכתיבה, משחק וספורט ומשלים את לימודי הרפואה, אותה הוא מתכוון ליישם ברוח "מחקר סין".

מחקר סין

רוצה לקבל פרטים על ספר מסוים?

לא צריך להתקשר! מלא את פרטיך וניצור איתך קשר בהקדם

    טלפון כללי מכון וינגייט
    *3063