תזונה
פורום תזונה
מנהלי הפורום
בן אל ברקוביץ / תואר ראשון ושני במדעי התזונה M.Sc. RD, תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט. תזונאי נבחרות הטאקוונדו, כדורעף החופים והטריאתלון. מרצה לתזונת ספורט בבית הספר למאמנים במכון וינגייט ותזונאי האקדמיה למצוינות בספורט. מייעץ לספורטאים צעירים ובוגרים, מקצוענים וחובבים.
הודעות
501
פעילות אחרונה
היום, 09:35
ההודעה האחרונה
שאלה בענין לימונים
שאלה בענין לימונים
שלום
האם אכילת גרעיני דלעת עם קליפה וגם קלויים וללא מלח לא בריאים בכלל?ואין בהם שום ערך בריאותי?
תודה
שרונה
פורום
ההודעות ותגובות
-
שלום רב,רציתי לברר האם יש טעם לאכול ז'לטין דגים לצורך שיפור מצב הסחוסים במפרקים.האם הקולגן אכן נספג בגוף?מפרקים שיער, עור תודה מראש.
-
היי, בחור צעיר גובה 185 ומשקל 67 התחלתי אימונים במכון במטרה לעשות שינוי ולראות תוצאות המאמן הבהיר לי שבנוסף לאימונים אינטנסיביים של 3 פעמים בשבוע לפחות אני צריך לצרוך 140 גרם חלבון ביום, בין היתר על ידי הוספת מעדני go pro וחטיפי חלבון. רציתי לשאול : 1. האם באמת נכון הדבר שאני צריך להגיע למספר הזה - 140 2. האם המעדנים וחטיפי החלבון הם דרך טובה לכך ומה מומלץ ומה צריך להיזהר 3. כמה חשוב נושא הפחמימות בסיפור, לצד החלבונים תודה רבה :- )
-
שלום, אני בן 28, אדם בריא. בחודשים האחרונים התחילה אצלי שלפוחית רגיזה מאוד שמתבטאת בדחיפות ותכיפות בהטלת שתן. שמתי לב שיש מאכלים מסוימים שגורמים לי לכך כגון: טחינה, מג'דרה חושד אולי גם בשקדים, וערמונים. השאלות שלי: מה יש במאכלים הללו שגורם אצלי לשלפוחית רגיזה? ומדוע הרגישות הזו התחילה פתאום בגיל 28? תודה.
-
שלום רב, עיינתי במספר מחקרים אשר כימתו את ריכוז הגליקוטוקסינים/AGEs במזונות שונים הן ללא בישול והן ולאחר אפיה, ולא הצלחתי לאתר מידע הנוגע להווצרות גליקוטקסינים בשבולת שועל כתוצאה מאפיה, אם כי ריכוז הגליקוטוקסינים בה לפני אפיה נמצא כנמוך. מאחר שמדובר בדגן עשיר בחלבון ובשומן בהשוואה לאחרים, אשמח לדעת אם קיים יסוד, לדעתך, להניח כי חשיפת שבולת שועל לחום יבש גורמת לעליה משמעותית בריכוז הגליקוטוקסינים בה. תודה.
-
שלום, בבדיקת דם שעשיתי לויטמין b12 יצאה לי תוצאה של 212 pg/ml. השאלות שלי: 1)האם זה נמוך וכדאי לי לקחת תוסף תזונה? 2) באיזה מינון ולכמה זמן כדאי לי לקחת את התוסף. 3) אם הגוף מסוגל לאגור ויטמין למשך כמה שנים אז למה אנשים ממשיכים לקחת את התוסף באופן רציף למשך כל כך הרבה שנים ולא מפסיקים, הרי אחרי שהגוף מקבל כמה שצריך יש לו מאגר שמספיק לכמה שנים ואז אפשר להפסיק עם התוסף?
-
אני בן 38 מתאמן 3 פעמים בשבוע אירובי וכוח , רזה יש לי בטן (לא גדולה ) אוכל באופן יחסי בריא רציתי לדעת האם תוסף פרוביוטיקה יעזור להוריד את הבטן ?
-
ערב טוב, אני בת 33 שוקלת 73 על 1.65 ובשבע שנים האחרונות ירדתי 40 קילו דרך מסגרת מסודרת. בשנה האחרונה התחלתי להתאמן אימונים פונקציונליים בסטודיו ארבע חמש פעמים בשבוע כאשר אני אןכלת 1200 קלוריות עדיין לפי התפריט שאכלתי אז. המטרה שלי היא לרדת 5 קג לפחות אז מאז שהתחלתי להתאמן רני לא רואה ירידה ואף לעיתים עליה אך כן רואה ירידה בהיקפים. רציתי לשמוע מה אני עושה לא נכון? אני כן מקפידה על רמת חלבון גבוהה ומזונות מזינים. תודה רבה ליהי
-
כידוע שתיית מיץ סלק לפני ריצה עוזרת בהרחבת כלי הדם ויעילות מעבר החמצן לרקמות. האם כדאי לעשות מיץ סלק במקום ואז לשתות ישר או לקנות מחנות מיץ סלק? - האם מיץ סלק מאבד מערכו התזונתי כאשר לא שותים אותו מיד לאחר הכנתו אלא קונים אותו מחנות ששם עמד זמן מה?
-
היי, אני בן 35 רזה עם קצת בטן תחתונה קטנטנה, אני רוצה בעקרון גם להוריד אותה וגם בכללי לאכול בריא, התכנון שלי זה בבוקר לאכול חביתה, צהריים - בשר עם קצת פחממות (תפוח אדמה/ספגטי/אורז) אחר כך פרי תפוח, ובערב ארוחה אחרונה סלט (עגבניה מלפפון) טונה/קוטג' (קופסה) וחביתה. (זה אומר שתי ביצים ביום). בנוגע ללחמים אני לא חייב, זה לא חסר לי. האם זה בסדר? תודה
-
שלום רב, אנו תלמידים שמבצעים מחקר בנושא ספורט. אנו נשמח לעזרתך בכמה תשובות למספר שאלות. בתחרות ה FLL אנו נדרשים לחשוב על פתרון אשר יפתור את הבעיה הנתונה: הבעיה שמצאנו היא התופעה בה ספורטאים תחרותיים פורשים מעולם הספורט ומתקשים לחזור לפעילות ספורטיבית תמידית. הפתרון שלנו הוא עוזרת וירטואלית אשר פועלת במטרת פתירת הבעיה. שאלות: 1. האם לפי דעתך חשוב להמליץ על תזונה מסוימת על פי מידע וסנכרון מאינטרנט וכך להחליט איזו תזונה לאכול ? 2. על פי מה ניתן להחליט על מזונות מומלצים \ דיאטות לספורטאים? (משקל\סוג ספורט..)
-
היי אני בתהליך הרזיה ובנית תפריט בהתאם ויש לי שאלה בנוגע לערכים תזונתיים. אני בודקת את כל מה שאני אוכלת ועוקבת במחשבון קלוריות גולינגו כדי לא לחרוג מהמכסה. אם אני רוצה לבדוק מה ערכו התזונתי של חזה עוף לדוגמה- כשהוא טרי/חי הוא שקל 50 גר' אולם לאחר הצלייה אותו הנתח שקל 40 גר'. האם במחשבון הקלוריות עליי להזין 50 או 40 גר' שצרכתי ? שאלה נוספת - פולי סויה (אדממה) במחשבון האם 100 גרם שנצרכו הם 100 גרם מוצר כולל התרמיל? או 100 גרם הפולים עצמם? אודה לעזרתכם. תודה מראש
-
שלום, אני צורכת כ-20 שקיות ממתיק ביום, הרוב סוכרלוז אך משתדלת שכמה מהן יהיו סטיביה כדי לא לעבור את המנה המקסימלית ביום. בנוסף אוכלת כ-3 קרטיבים עם סוכרלוז וכ-40 גרם מסטיקים ללא סוכר. האם כמות זו מסוכנת או סבירה? כדאי לגוון עם סכרין או משהו אחר? תודה