הכנס את החיפוש שלך
לוגו וינגייט

"הריקוד למצוינות": על עבודה קשה, מנהיגות ותקשורת

"הריקוד למצוינות": על עבודה קשה, מנהיגות ותקשורת

מאת: Marie Rose
חדשות, ביה"ס למאמנים ולמדריכים
19 - 06 - 20

הסמינר המקצועי המקוון בהשתתפות דמויות מובילות מעולם הכדורסל והתקשורת ובהם ג'יימס ווייד, קורי קאר, איתן עזריה, עידו גור, לירון פאנן ומתן סימנטוב, עסק במצוינות ובהצלחה בספורט ההישגי בעקבות הסדרה "הריקוד האחרון" על מייקל ג'ורדן. מנכ"ל מכון וינגייט, שי אברהמי: "זו הייתה הזדמנות להיכנס אל מאחורי הקלעים של אלופת ה-NBA הנוצצת. אני מקווה שזה אירוע ראשון מבין רבים שבדרך, לקידום האימון בכל ענפי הספורט התחרותי"

"הריקוד האחרון", סמינר רשת מקצועי ואקטואלי, התקיים אמש (חמישי) בבית הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן, במכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט. הוובינר שהופק ע"י מחלקת ההדרכה של בית הספר בשיתוף עמותת "ערכים בספורט" עסק בהיבטים השונים של הצלחה ומצוינות בספורט ובהשפעתם על עולם האימון – כפי שבאו לידי ביטוי בסדרה המדוברת "הריקוד האחרון". במהלך האירוע המשתתפים התייחסו לשאלות הנוגעות למקור המוטיבציה של ספורטאי להיות הטוב ביותר, מה היא המעטפת לה זקוק ספורטאי עילית על מנת להצליח? מהו ההבדל בין כוכב לבין מנהיג? ומה המחיר אותו שחקן מוכן לשלם עבור זכייה בתואר.
בסמינר רב המשתתפים שהועבר באפליקציית זום, נטלו חלק דמויות מובילות ומנוסות מתחומי עשייה מגוונים, ששיתפו מניסיונם, בתובנותיהם מהסדרה, ברעיונות ובכלים לפיתוח מנהיגות בספורט התחרותי-הישגי.

ג'יימס ווייד, מאמן ראשי ומנהל מקצועי של קבוצת הכדורסל שיקגו סקיי בליגת ה-WNBA: "אימנתי כוכבות רבות ואני יכול להגיד בוודאות שהחיבור לכוכבים תלוי בגישה של המאמן אבל ברור שהשחקנים הטובים ביותר רוצים אימון איכותי. תמיד חשוב להתייחס אליהם כמו לכל שחקן אחר ולדחוף אותם קדימה כל הזמן – וברור שהם מכבדים מוסר עבודה גבוה". לרוב, המאמנים הגדולים ביותר, מציבים אתגרים לכוכבים שלהם ונותנים להם לטעות – בניגוד לגישה שלהם כלפי שחקנים פחות מוכשרים. את הכוכבים חייבים לאמן דרך הטעויות שלהם! חשוב לגרום לשחקן "הכוכב" להיות אחראי יותר משחקנים אחרים".
ומבהיר: "ההבדל בין כוכב למנהיג הוא שכוכב יכול לקחת את המשחק שלו לרמה אחרת ששחקנים אחרים לא יכולים להגיע אליה. להרבה כוכבים יש יכולת מנהיגות אבל לא בהכרח ורק מצבים שונים מעצבים אותם כמנהיגים. כשכוכב הקבוצה הוא גם מנהיג הקבוצה – זה מוביל להצלחה והוא גם מייצג אותה. למרות שלא כל הקבוצה תגיע לרמה שהשחקן דורש – עצם ההובלה שלו משדרגת את הקבוצה".

קורי קאר, מאמן כדורסל, כדורסלן עבר בשיקגו בולס (1999) ובליגת הכדורסל בישראל:
"בשבילי להגיע לבולס אחרי השושלת המפוארת עם השחקן הכי טוב בכל הזמנים – היה סוג של הלם. הדבר הכי גדול היה להבין את המסורת שג'ורדן התחיל. הלחץ לנצח בתקופה של ג'ורדן היה גבוה. חוץ מפיפן ורודמן כולם עוד היו שם ואחריו כולם נשמו לרווחה – הלחץ ירד. מייקל היה מנהיג-שליט וזה חייב אותו להיות הכי טוב ולקחת את האחריות על הכתפיים. אני מעריך את השחקנים ששיחקו לצידו כי הם שאבו ממנו את המנהיגות. הם הבינו שהדבר היחיד שהיה חשוב היה הניצחון. הרבה מהשחקנים ויתרו על האגו ו"רצו" איתו. לעומתו, לברון מנהיג עם סגנון דמוקרטי שחיזק את השחקנים סביבו. סטף קרי הוא מנהיג שצריך תמיכה בגלל שהוא לא הכי פיזי על המגרש. לדעתי סגנון ההנהגה מושפע משלב הבגרות. מייקל למד מהבית, והתחשל מהמכות שספג מהאחים שלו ומאביו שדחף אותו קדימה. הוא עבר המון כדי להגיע לאן שהגיע. זו לא בהכרח הדרך הכי טובה אבל זו הייתה הדרך שלו להוביל".

לירון פנאן, מנהלת המחלקה לפיתוח שחקנים בקליבלנד קבאלירס:
"אני שמחה לראות שמוסר העבודה של הצעירים שלנו גבוה מאוד ועדיין מוסר העבודה הגבוה של מייקל הוא מה שהם לוקחים מהסדרה. היום השחקנים הרבה יותר מודעים למה חושבים עליהם בניגוד למה שהיה בתקופה של מייקל ג'ורדן. הצעירים מבינים שאם הם לא יעבדו קשה הם לא יגיעו לאן שהם רוצים. הרבה מהשחקנים הופכים לכוכבים בין לילה כבר כנערים בתיכון, כך שהם מגיעים לליגה עם מעט כלים, אבל אנחנו מספקים מעטפת ודואגים להם גם מול התקשורת ונותנים להם את הכלים להתמודד כדי שדברים לא ייצאו מכלל שליטה. יש להם גם מעטפת של פסיכולוגים ואנשי מקצוע וזה חלק מהעניין".

פאנן אף התייחסה למשמעות היותה אישה במערכת כה תובענית:
"הליגה היום מאוד מכוונת לכיוון נשים ואף פעם לא גורמים לי להרגיש שונה. אני מרגישה מאוד בטוחה במקום שאני נמצאת בו והחוויות שלי באירופה מאוד עזרו לי. עצם זה שאני אישה נותן לי המון ביטחון וזה גם מחזק את השחקנים ונותן להם כוח".
מתן סימן-טוב, הבעלים של "ספורט טאלנט 2" המייצג את דני אבדיה, שחקן מכבי ת"א ונבחרת ישראל בכדורסל, התייחס, בין היתר, להשקעה ולמחויבות האדירה להן נדרשים שחקנים צעירים הנושאים על גבם את עול ההצלחה והציפיות:
"שחקני כדורסל מובילים, מוותרים על דברים כמו טיולים עם חברים ומקריבים המון כדי להגשים את החלום להיות שחקני כדורסל. דני אבדיה עובד קשה כדי להיות כדורסלן מקצוען וזה אומר לקום לאימון גם כשקשה ולאכול נכון ולהתאמן נכון. יש חשיבה על כל דבר כל הזמן ותחזוקה מנטלית, כך למשל במקום לראות סרט בקולנוע צופים בסרטי כדורסל. ההחלטה להיות כדורסלן מקצוען היא החלטה שדורשת המון הקרבה ומחויבות. דני מבין שאת המתנה שיש לו, לא הרבה ספורטאים ישראלים קיבלו, ולכן הוא משקיע את כל כולו".

המטרה: קידום דור מאמני העתיד ופיתוחם
יעקב ג'ינו, מנהל בית הספר למאמנים ולמדריכים ע"ש נט הולמן, במכון וינגייט: "אני שמח וגאה על הצלחתו של המפגש המקוון הראשון של הריקוד למצוינות" במסגרת התוכנית מצוינות ספורטיבית של בית הספר למאמנים במכון וינגייט ובשיתוף עם עמותת "ערכים בספורט". אני תקווה שנוכל להפיק מהאירוע תובנות ערכיות ומקצועיות אותן נשכיל ללמד את דור המאמנים הבא".

שי אברהמי, מנכ"ל מכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט, שנטל חלק בסמינר, סיכם: "הסדרה סיפקה לנו, לאוהדים, הזדמנות חד פעמית להיכנס מאחורי הקלעים של המפעל המדהים והנוצץ שנקרא 'אלופת NBA' ולהכיר את האדם שלארי בירד אמר עליו – 'אלוהים ירד אל המגרש'. האירוע הערב נתן לנו את הכלים להתעמק בתחום ואני מקווה שזה אירוע ראשון מיני רבים שבדרך לקידום תחום האימון בכל ענפי הספורט התחרותי".

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך

הכנס הלאומי ה-4 למאמנים בסימן Sports Analytics – מכון וינגייט

הכנס הלאומי ה-4 למאמנים בסימן Sports Analytics – מכון וינגייט

חדשות, ביה"ס למאמנים ולמדריכים, מכון וינגייט, ספורט הישגי
12 - 12 - 2024
קרא עוד
חנה מיננקו: "הסתיים פרק מדהים בחיי"

חנה מיננקו: "הסתיים פרק מדהים בחיי"

חדשות, המרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט, ספורט הישגי
10 - 12 - 2024
קרא עוד
תודה ובהצלחה לבנות הנבחרת האומנותית

תודה ובהצלחה לבנות הנבחרת האומנותית

חדשות, מכון וינגייט, ספורט הישגי
27 - 11 - 2024
קרא עוד
מדליית זהב לסייף יובל פרייליך בוונקובר

מדליית זהב לסייף יובל פרייליך בוונקובר

מכון וינגייט, ספורט הישגי, חדשות
25 - 11 - 2024
קרא עוד