פיתוח חדשני ומבטיח של חברת X-trodes צפוי להוציא מהמעבדה אל השטח את בדיקות האלקטרומיוגרפיה לאבחון בעיות במערכת העצבים ההיקפית ובשרירים, באמצעות מדבקת גוף הנושאת מערך אלקטרודות ומשדר אלחוטי זעיר לרישום הממצאים האלקטרופיזיולוגיים ולניתוחם בזמן אמת. תומר סקר, ראש מסלול החדשנות במכון וינגייט: "נשמח לשיתוף פעולה למען שיפור המעטפת המקצועית והרפואית לספורטאי ההישג"
בדרך: בדיקת EMGs בכל מקום ובכל זמן
בדרך: בדיקת EMGs בכל מקום ובכל זמן
האומנם לא ירחק היום בו בדיקת EMGs (וכן בדיקות EEG, ECG וכו') תשוחרר מעול הציוד היקר וממגבלת תנאי המעבדה, ותוכל להתבצע בפשטות גם בתנאי שדה? כידוע למתמודדים עם פציעות שונות – לממצאי הבדיקה הבודקת את הפעילות החשמלית הנוצרת על ידי סיבי השריר – משמעות רבה באבחון ובהחלטה על הטיפול במצבים שונים.
בשבוע שעבר, הוצגה במרכז לרפואת ספורט ולמחקר של מכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט, ע"י ד"ר דוד רנד, מייסד שותף בחברת X-trodes ומנהל הפרויקט, פעולתו של אב הטיפוס של מוצר חדיש, לביש ואלחוטי המיועד לקריאתם של אותות אלקטרו-פיזיולוגיים דרך העור.
התמונה באדיבות X-trodes.
הפיתוח החדשני שהוצג בפני ד"ר אייל שרגל, מנהל המרכז לרפואת ספורט, הפיזיולוגים של המאמץ רותם כסלו כהן ועידן חרט, הפיזיותרפיסט יוסי בלייר ותומר סקר, ראש תחום החדשנות של מכון וינגייט, אינו אלא מדבקה דקה וגמישה שעליה מודפס מערך אלקטרודות מדיו מוליך, המחובר למערכת רישום אלחוטית ניידת המגבירה את האות ומתמירה אותו לאות דיגיטלי אלחוטי.
עובייה הדק וגמישותה של המדבקה מאפשר הצמדה לעור באופן שאינו מורגש ושאינו משתבש בזמן תנועה מסיבית של פעילות ספורטיבית. זאת ועוד, הרי שהאלקטרודה היבשה משפרת את הצימוד החשמלי ומאפשרת הקלטה לזמן ממושך ואיכות האות אף נוטה להשתפר בזכות הזיעה הניגרת תוך כדי הפעילות.
טכנולוגיה זו, פרי פיתוחה של פרופ' יעל חנין מהמכון לננוטכנולוגיה באוניברסיטת תל אביב, אף תלווה בעתיד ביישומון (אפליקציה) שיאפשר לא רק למסור את ממצאי הרישום האלקטרו-פיזיולוגי מגופו של המשתמש בזמן אמת בכל מקום ובכל זמן, אלא גם לעבד את המידע באופן מקומי במכשירים ניידים גם ללא קליטה סלולרית, לנתחם בצורה גרפית ולספק מסקנות בהתאם.
תומר סקר, ראש תחום החדשנות במכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט: "התרשמנו מאוד מהמוצר המעניין והחדשני ואנו בוחנים בימים אלו אפשרויות לשיתוף פעולה עם חברת X-trodes. שיתוף הפעולה נולד בעקבות כנס Wintech שנערך במכון לפני מספר חודשים. אנו מצפים לשיתופי פעולה נוספים מעין אלו, כחלק מהאסטרטגיה של המכון לפתח את תחום החדשנות – למען טכנולוגיות חדשות שיובילו לשיפור הביצועים של הספורטאי במגרש וכן של המעטפת המקצועית העוטפת אותו".