בטקס מרגש ורב משתתפים במעמד שר התרבות והספורט, אנשי משרד הספורט וגופי הרוחב, ראשי וינגייט ומשפחת סמדג'ה נחתמה מגילת היסוד. ליאת סמדג'ה: "בכל פעימת לב שתפעם באולם הג׳ודו עומר יחיה מחדש. המוטו של עומר הוא צוואתו לדורות: ‘להעז ולא לפחד להיכשל׳״. גיא אטיאס: "זו המחויבות שלנו לכל הנופלים שהקריבו את חייהם למען הגנת המולדת"

הונחה אבן הפינה לאולם הג'ודו ע"ש רס"ל עומר סמדג'ה ז"ל
הונחה אבן הפינה לאולם הג'ודו ע"ש רס"ל עומר סמדג'ה ז"ל

טקס הנחת אבן הפינה לאולם הג'ודו החדש ע"ש עומר סמדג'ה ז"ל אשר ייקרא "אולם עומר" התקיים אתמול (שלישי) במכון הלאומי למצוינות בספורט. הטקס המרגש ורב המשתתפים בהנחייתו של המדליסט האולימפי אורי ששון, התקיים במעמד שר התרבות והספורט, מר מיקי זוהר, הוריו של עומר, ליאת ואורן סמדג'ה, המ"מ של עומר סרן במיל' עידן סיבוני, מנכ"ל משרד התרבות והספורט כפיר כהן, ראשת מנהל הספורט, מורן מסיקה אידלמן, יו״ר הוועד האולימפי יעל ארד, יו"ר מכון וינגייט ד״ר יואב הלר, מנכ"ל מכון וינגייט גיא אטיאס, חברי הנהלה, עובדים וספורטאים.
מימין: גיא אטיאס, מיקי זוהר, ליאת סמדג'ה, עומר סמדג'ה וד"ר יואב הלר עם מגילת היסוד החתומה. צילום: מכון וינגייט.
האירוע כלל דברי פתיחה, ברכות, נאומים מרגשים של בני משפחה ומפקדים וביצוע מרגש של הזמרת מירי מסיקה לשיר "יש לי אותך" המוקדש לליאת סמדג'ה. כמו כן הוקרן בטקס סרטון לזכרו של עומר ונערכה בו חתימה על מגילת היסוד, הסרת הלוט, חשיפת אבן הפינה ויציקת הבטון הראשונה.
רס"ל (במיל') עומר סמדג'ה ז"ל, לוחם בגדוד 9203 חטיבת אלכסנדרוני (3), נפל בקרב במרכז רצועת עזה ב-20.6.2024, בן 24 היה בנופלו.
להנחת אבן הפינה משמעות סמלית כמסורת עתיקה המציינת את תחילתה של בנייה והמסמלת יסודות איתנים של ערכים, זיכרון והמשכיות. האולם החדש במכון וינגייט צפוי להיבנות בתוך כשנתיים וישמש כמתקן האימונים של סגל הג'ודו האולימפי הלאומי.
שר התרבות והספורט מיקי זוהר:
״הנחישות, האחדות והערבות הדדית היא מורשתו של עומר ז״ל שזכרונו יהיה עימנו לנצח.
לא אשכח את הרגע שבו אורן ופיטר התחבקו יחד לאחר הזכייה במדליה בפריז, זה היה רגע מזוקק של הסיפור הישראלי: ספורט שהוא מעל לכל מחלוקת! אמונה ונחישות שמתחברים יחד ומביאים לניצחון״.
הזמרת מירי מסיקה בביצוע מרגש לשיר "יש לך אותך".
יו״ר הוועד האולימפי בישראל יעל ארד ביקשה להודות למכון וינגייט על הבחירה בהנצחתו של עומר באולם הג׳ודו החדש: "בחירה זו היא סמל לרוח הישראלית״.
ליאת סמדג׳ה, אימו של עומר נשאה נאום מרגש וסיפרה: ״עומר היה גיבור מהרגע שנולד. הוא התמודד עם אתגרים רבים שיכלו לשבור כל אדם אבל הוא בחר להילחם ולהאמין בעצמו. בשעות הצוהריים של השבעה באוקטובר נקרא להגן על המדינה והוא יצא ללא חשש עם מוטיבציה של אריה, כדי להחזיר את הכבוד למדינה ולשחרר את החטופים״.
סמדג׳ה הוסיפה: ״נפילתו היא תחילתה של דרך עם מחויבות לערכים שהובילו אותו. כאן בבית הלאומי של הספורט הישראלי במכון וינגייט, במקום בו אימן סבו מוריס ובו התאמן ומאמן אביו אורן, ימשיכו ספורטאים וספורטאיות להתאמן, לחלום ולשבור שיאים.
בכל פעימת לב שתפעם באולם הג׳ודו עומר יחיה מחדש. המוטו של עומר הוא צוואתו לדורות: ‘להעז ולא לפחד להיכשל׳״.
יו״ר מכון וינגייט, ד״ר יואב הלר:
״ביוני 2020 בזמן השירות הסדיר שלו עומר כתב טקסט מכונן שממחיש את הסיפור הישראלי שלנו: על נחישות, מסירות, התמדה, עבודה קשה ואהבת הארץ.
התפקיד שלנו הוא שכל ספורטאי וספורטאית שייכנסו לאולם שיוקם על שמך עומר – יכירו את הטקסט שלך. זו הצוואה שלך ואנחנו במכון וינגייט נממש אותה״.
מנכ״ל מכון וינגייט, גיא אטיאס:
״ההחלטה לקרוא אולם הג׳ודו על שמו של עומר היא הצהרה על המחויבות שלנו לכל הנופלים שהקריבו את חייהם להגנת המולדת.
אני מבקש להודות למשפחה היקרה על ההשראה שאתם לעם כולו ולספורט הישראלי. היום אנחנו חורטים את הזיכרון לעד בהיכל התהילה של הספורט הישראלי״.
מפקדו של עומר סרן במיל״ עידן סיבוני סיפר: ״הייתי איתו עם עומר במקומות שההקבלה לגיהינום עושה עימם חסד. במצבים הללו ניתן לראות מיהו אדם באמת. עומר הפך תוך זמן קצר למסמר החברתי של הצוות ושאף כל הזמן לעשות הרבה יותר. הוא לא היה חייב לבוא לשרת בסבב הלחימה האחרון, הוא נלחם והתעקש להיכנס ולתרום וגבורתו תיחרט לעד בזיכרון הלאומי״.
הזמרת מירי מסיקה שהופיעה בהתנדבות לזכרו של עומר באירוע סיפרה על הקשר המיוחד שנרקם בינה לבין משפחת סמדג׳ה: ״התקשרו אליי וסיפר עלו חייל שנפל שאהב מאוד את השיר ׳יש לך אותך׳. הגעתי לשבעה וזכיתי להכיר את המשפחה המדהימה וללמוד על עומר. הסתבר שהוא אהב את השיר כי הוא חשב על אמא שלו כל הזמן. לכן החלטתי לבוא לכאן היום ולהקדיש את השיר לליאת היקרה ולכל האימהות של החיילים הגיבורים שלנו שנפלו במלחמה״.
מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך
