הכנס המרתק שנערך תחת הכותרת "נתונים זה שם המשחק" עסק באיסוף נתונים בספורט ובניתוחם וכלל סקירה של השימוש בהם בדרך למדליות של ישראל בגלישת רוח ובטניס כסאות גלגלים במשחקים האולימפיים והפראלימפיים פריז 2024. גיא אטיאס, מנכ"ל וינגייט: "זו במה משותפת שיכולה לשמש כנקודת מפנה בעשייה של מאמנים וספורטאים". האלוף האולימפי תום ראובני על מדליית הזהב: "זו התוצאה"
הכנס הלאומי ה-4 למאמנים בסימן Sports Analytics – מכון וינגייט
הכנס הלאומי ה-4 למאמנים בסימן Sports Analytics – מכון וינגייט
הכנס הלאומי ה-4 למאמנים ולמאמנות בסימן Sports Analytics של מכון וינגייט בשיתוף מנהל הספורט במשרד התרבות והספורט – והשותפים: הוועד האולימפי, הוועד הפראלימפי והתאחדות איילת, התקיים אתמול (רביעי) במכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט.
הכנס הלאומי ה-4 למאמנים ולמאמנות. צילום: בנוביץ תקשורת.
הכנס התקיים במעמד ראשת מנהל הספורט מורן מסיקה אידלמן, מנכ"ל מכון וינגייט, גיא אטיאס, מנכ"ל הוועד האולימפי גילי לוסטיג, אנשי הוועד הפראלימפי והתאחדות איילת, דני אורן, מנהל היחידה לספורט הישגי, ראשי איגודים מאמנים וספורטאים בכירים ובראשם, תום ראובני, האלוף האולימפי מהמשחקים האולימפיים פריז 2024, שחר צוברי, מאמן נבחרת הנשים בגלישת רוח, טניסאי כסאות הגלגלים גיא ששון, מדליסט הארד מפריז 2024 ועוד רבים וטובים מאיגודי ההתעמלות, האתלטיקה, הסיף, הטריאתלון, השחייה ועוד.
הכנס בהנחייתו של מולי אפשטיין ושכותרתו הייתה "נתונים זה שם המשחק" עסק השנה באיסוף נתונים בספורט ובניתוחם, תוך שימוש בכלי חדשנות ובאמצעים טכנולוגיים מתקדמים – ככלי עזר בידי המאמנים וצוותי המעטפת המלווים את הספורטאים בספורט ההישגי.
גיא אטיאס, מנכ"ל מכון וינגייט.
מטרת הכנס הייתה הגברת המודעות, ההבנה והמוטיבציה בקרב צוותי אימון לאיסוף ולשימוש בנתונים לקידום הספורט בישראל.
חלקו הראשון של הכנס עסק בהישגים המדהימים שהושגו במשחקים האולימפיים והפראלימפיים פריז 2024 בגלישת רוח ובטניס כסאות גלגלים:
שחר צוברי, המדליסט האולימפי ומאמן נבחרת הנשים בגלישת רוח, מאמנה של שרון קנטור, זוכת מדליית הכסף פריז 2024, הציג את האבולוציה בדגמי הגלשנים מאז דגם המיסטרל, דרך ה-RSX ועד ל-IQ FOIL – לרבות האתגרים שעמדו בפני הצוות המקצועי בצליחת המעבר לדגם החדש וכיצד שימוש באיסוף נתונים וניתוחם סייעו בידיו והיו בין המפתחות להצלחה.
אימון בשילוב איסוף וניתוח נתונים: המדליסט האולימפי ומאמן נבחרת הנשים בגלישת רוח, שחר צוברי. צילום: בנוביץ תקשורת.
בסיומו של פאנל זה בהשתתפותם של מורן טפירו, מנהל תחום הטכנולוגיה של איגוד השיט בישראל ושל ד"ר אריאל פישר מהטכניון, עלה לשאת דברים תום ראובני, האלוף האולימפי בגלישת רוח והציג בפני הקהל את מדליית הזהב שלו "כתוצאה" המוכחת ליעילות העבודה שנעשתה וזכה לתשואות הקהל.
זו התוצאה: האלוף האולימפי תום ראובני מציג את מדליית הזהב מפריז 2024. צילום: בנוביץ תקשורת.
בחלק שעסק בספורט הפראלימפי נשאו דברים: טליה לנקרי, המאמנת של המדליסט הפראלימפי גיא ששון, יותם שריבמן, אנליסט הספורט של הוועד הפראלימפי בישראל וד"ר ארז מורג, שהציגו בין היתר, כיצד איסוף וניתוח נתונים של נילס, יריבו הגדול של ששון ושימוש בכלים חדשניים היו בין המפתחות להצלחתו של גיא ששון. פאנל זה נחתם בדבריו של המדליסט הפראלימפי גיא ששון, שסיפר על דרכו, על האתגרים והחלום הגדול לזכות בזהב הפראלימפי שטרם מומש.
עוד ניתנה במליאה ניתנה הרצאת יישור קו מושגי "על מה אנחנו מדברים ב-"Sport Analytics" מפי אורי אבולפיא, אנליסט היחידה לספורט הישגי במכון וינגייט.
מדליסט הארד הפראלימפי, הטניסאי גיא ששון בכנס. צילום: בנוביץ תקשורת.
לאחר מכן נערכו קבוצות דיון לפי אשכולות ענפי הספורט השונים במהלכן ניתנו כלים פרקטיים למאמנים ולמנהלים לשימוש בנתונים, לשם השגת תועלות ספורטיביות וכלכליות מיידיות, חולקו תעודות הוקרה ואף התקיים טקס חלוקת התעודות לקורס להכשרת עתודת מאמנים לאומיים של בית הספר למאמנים ולמדריכים בשיתוף מנהל הספורט וגופי הרוחב של הספורט בישראל.
עדי כסלו-סילמן בטקס חלוקת התעודות לבוגרי הקורס להכשרת עתודת מאמנים לאומיים.
בחלקו האחרון של הכנס המרתק משתתפי הכנס זכו להרצאתו של דניאל דלויה, מומחה לכלים טכנולוגיים, על עולמות ה-AI – "נפלאות התבונה המלאכותית" , נערך סקר אינטראקטיבי בקרב משתתפי הכנס ונשמעו דברי סיכום ותודות מפי רועי ברקוביץ, מנהל האגף להכשרת מאמנים ומדריכים במנהל הספורט – שיחד עם יעקב ג'ינו, מנהל בית הספר למאמנים ולמדריכים-מכון וינגייט ועדי כסלו-סילמן המנהלת האקדמית וסגנית מנהל ביה"ס – עמדו בראש ועדת ההיגוי של הכנס והוצאתו לפועל.
מימין לשמאל: נורית שרביט, טליה לנקרי, אורנה אוירבך, גיא אטיאס, רועי ברקוביץ, שחר צוברי ויעקב ג'ינו. צילום: בנוביץ תקשורת.
גיא אטיאס, מנכ"ל מכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט:
"העולם של הספורט תחרותי והישגי הוא עולם של אתגרים בלתי פוסקים: איך לשלב בין הצורך בתוצאות לבין טיפוח ערכים של ספורטיביות, משמעת, כבוד ועבודת צוות? כיצד לעודד מצוינות לצד שמירה על הבריאות הפיזית והנפשית של הספורטאים שלנו? ואיך להיות לא רק מאמנים טובים, אלא גם אנשים טובים שיכולים להיות מודל לחיקוי. הכנס הזה הוא במה משותפת לכולנו ובכוחו להיות נקודת מפנה בעשייה של המאמנים ושל הספורטאים. צאו, תלמדו, תחקרו, הרחיבו אופקים וידע והצליחו".