"כנס מדעי הספורט ההישגי בסימן ההכנות למשחקים האולימפיים פריז 2024" התקיים ביום שישי האחרון במכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט.
בכנס בהובלת המרכז לרפואת ספורט ולמחקר של המכון שבניהולו של ד״ר אייל שרגל ובשיתוף היחידה לספורט הישגי שבניהולו של דני אורן – השתתפו מדליסטית הכסף הטרייה מהמשחקים האולימפיים פריז 2024, גולשת הרוח שרון קנטור uמאמן נבחרת הנשים בגלישת רוח, שחר צוברי. השניים עמדו במרכזו של פאנל בנושא יחסי הגומלין שבין ספורטאית לבין המאמן והפיזיולוגית, יחד עם ד״ר רותם כסלו כהן, מנהלת המחלקה לפיזיולוגיה ומדעי האימון במרכז, המלווה את נבחרות השיט וגלישת הרוח של ישראל.
מימין: המנחה אביעד פוהורילס, ד"ר כסלו כהן, המאמן שחר צוברי וסגנית האלופה האולימפית בגלישת רוח, שרון קנטור.
בכנס בהנחיית העיתונאי אביעד פוהורילס, הוצגו סוגיות מרכזיות מגוונות הנוגעות לתפקידה של המעטפת המדעית רפואית, כגון: הליווי התזונתי המאתגר של מתעמלות ומתעמלים אולימפיים – בן אל ברקוביץ׳ וחדשנות ויצירתיות בפיזיותרפיה – ד״ר מיה קלה בנצור.
יאיר טלמון, מנהל המחלקה לאיתור ולטיפוח כישרונות צעירים בספורט ביחידה לספורט הישגי במכון וינגייט, הציג את המודל הישראלי לאיתור וטיפוח ספורטאים צעירים, פרופ' יאיר גלילי דן בנושא "מיון ומצוינות" ואילו ד"ר דנה אדלר וד"ר רותם כסלו-כהן הציגו את מחקר המרכז לרפואת ספורט ולמחקר העוסק בהשפעת המחזור החודשי על ביצועים בספורט.
כמו כן, הוצגו על ידי הפיזיותרפיסטית דוידה קוסף האתגרים בסיווג ספורטאים פראלימפי.
את הכנס חתם יזם ההייטק יואל בר-אל את הכנס המרתק עם סוגיית רתימת הבינה המלאכותית לטובת הספורט ההישגי.
ד"ר דנה אדלר, מנהלת מחלקת המחקר במרכז לרפואת ספורט ולמחקר של מכון וינגייט בכנס.
ד״ר רותם כסלו כהן, שניהלה את הכנס סיכמה:
״מטרתנו בכנס הייתה לחשוף את העשייה היום-יומית ותפקיד המעטפת המדעית-רפואית בליווי ספורטאי הישג בשגרה וגם בשלבי ההכנה למשחקים אולימפיים וכן להציג סוגיות הקשורות מדעי הספורט בהקשר של הספורט ההישגי. אני שמחה שגם בימים לא פשוטים אלו שאנו חווים במדינה הצלחנו להוציא לפועל את הכנס במטרה לייצר מסורת בה נקיים אחת לשנה כנס כדי להציג ולדון בנושאים הקשורים להיבטים מדעים ומקצועיים בעבודה עם ספורטאי הישג״.
תמונות נוספות מהכנס בדף הפייסבוק שלנו.