עם 29 ספורטאיות וספורטאים מענפי ספורט אולימפיים, פראלימפיים ולא אולימפיים נפתח בבית הספר למאמנים ולמדריכים – מכון וינגייט, המחזור ה-7 של התוכנית היוקרתית בשיתוף גופי הרוחב של הספורט הישראלי. גיא אטיאס, מנכ"ל וינגייט: "אתם דור העתיד של מאמני ישראל". המדליסטית האולימפית רומי פריצקי: "אשמח להעביר את כל הידע המקצועי שלי לדור הבא"
"מספורטאי למאמן": נפתח המחזור ה-7
"מספורטאי למאמן": נפתח המחזור ה-7
המחזור ה-7 של תוכנית ההכשרה הלאומית "מספורטאי למאמן" יצא היום (רביעי) לדרך בבית הספר הלאומי למאמנים ולמדריכים – מכון וינגייט.
מספורטאי למאמן המחזור ה-7 במכון וינגייט. צילום: אבי שי.
התוכנית הייחודית היא פרי שיתוף פעולה בין מכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט לבין מנהל הספורט במשרד התרבות והספורט המוביל ומסבסד את התוכנית, הוועד האולימפי בישראל, הוועד הפראלימפי בישראל, התאחדות איילת ועמותת "ערכים בספורט".
תוכנית ההכשרה החדשנית מיועדת להכשרתם של ספורטאיות וספורטאים מצטיינים – שצברו ידע וניסיון בזירה הבין-לאומית – כמאמני העתיד של ישראל ובין בוגריה בארבע השנים האחרונות נמנים ספורטאיות וספורטאים פעילים בולטים בספורט האולימפי, הפראלימפי והלא אולימפי בישראל.
במפגש הפתיחה שהתקיים במעמד גיא אטיאס, מנכ"ל מכון וינגייט שהגיע לאחל הצלחה לספורטאים, דני אורן, מנהל היחידה לספורט הישגי, סהר אלוני, סמנכ"לית הספורט של מכון וינגייט, מנהל בית הספר למאמנים ולמדריכים, יעקב ג'ינו, רועי ברקוביץ, מנהל האגף להכשרת מאמנים ומדריכים במנהל הספורט, בת אל גרבי, יו"ר עמותת ערכים בספורט, עדי כסלו סילמן, סגנית מנהל ביה"ס והמנהלת האקדמית וצקה רז רכז הקורס, הודגשה בין היתר חשיבותו הרבה של מקצוע המאמן, על אף האתגרים הרבים הכרוכים בו, הסיפוק הצפוי באימון דור העתיד ועל תרומתו גם לספורטאי עילית פעילים.
גיא אטיאס מנכ"ל מכון וינגייט מאחל הצלחה לדור העתיד של מאמני ישראל. צילום: אבי שי.
גיא אטיאס, מנכ"ל מכון וינגייט:
"אני גאה ושמח לראות אתכם נוטלים חלק בתוכנית החשובה הזו. אתן ואתם דור העתיד של המאמנים בספורט ההישגי בישראל! אני מודה לרועי ברקוביץ ולמנהל הספורט על האמון במכון וינגייט ועל שיתוף הפעולה עם צוות בית הספר למאמנים ולמדריכים של מכון וינגייט שעושה עבודה מעולה וכמובן לכל השותפים לדרך. עלו והצליחו".
רועי ברקוביץ, מנהל האגף להכשרת מאמנים ומדריכים במנהל הספורט:
"אנחנו בונים כאן במכון וינגייט מעין חממה קטנה לטיפוח מאמנים בזכות שיתוף פעולה פורה ומקצועי. בין כל הדברים שגרמו לכם להצליח – מעבר לליווי של הגופים שאמונים על זה – אלה היו המאמנות והמאמנים שהיו ועדיין ישנם מאחוריכם. בעבודה המשותפת שלנו כאן אנחנו שואפים כל הזמן לספק ידע עדכני ומתקדם עבור הכשרת המאמנים וטיפוחם. השאיפה היא שתיקחו את הקורס הזה מאוד ברצינות בדיוק כמו שלקחתם ברצינות את האימונים שלכם כספורטאים".
מימין: צקה רז, ליהיא רז, רומי פריצקי, דיאנה סברצוב, אופיר שחם ורועי ברקוביץ. צילום: מארי רוז גוטמן.
יעקב ג'ינו, מנהל בית הספר הלאומי למאמנים ולמדריכים – מכון וינגייט:
"תודה רבה לנציגי משרד הספורט והשותפים. אתם הספורטאים בחרתם במתנה הכי טובה שיכולתם להעניק לעצמכם – גם אם יהיה לכם קשה ויספרו לכם על המצב הלא מזהיר של המאמן בישראל. מעמד המאמן היום מועצם על ידי המדינה. מהניסיון האישי שלי כשחקן ומאמן כדורסל בעבר, אין דבר מספק יותר מלהיות מאמן. אתם עוד תרגישו את העוצמות של המקצוע, את היכולת להשפיע על חינוך של ילדים, ילדות וצעירים. זה מה שהמדינה הזו צריכה וזה הדובדבן שבקצפת".
דני אורן, מנהל היחידה לספורט הישגי במכון וינגייט:
"מרגש לראות כאן ריכוז כזה גדול של ספורטאים אולימפיים ופראלימפיים. יש כאן גם לא מעט מדליסטים אולימפיים וזה אחד המחזורים האיכותיים והמרשימים ביותר של הקורס שהיו כאן וזה מדהים לראות זה. אני מאחל לכולן ולכולם הצלחה רבה".
עומדים מימין: בת אל גרבי, לימור מזרחי, דני אורן, ד"ר חן ימין וסהר אלוני.
רומי פריצקי, זוכת מדליית הכסף הקבוצתית במשחקים האולימפיים פריז 2024:
"אני מאוד שמחה שאנחנו פה היום. יש לנו הזדמנות להעביר את כל הידע שלנו לדור הבא ותודה על ההזדמנות".
דיאנה סברצוב, זוכת מדליית הכסף הקבוצתית במשחקים האולימפיים פריז 2024:
"אני מתרגשת להיות כאן, אני שמחה על זה שיש לי עכשיו את הזכות לתת לא רק כמתעמלת אלא ב"ה – גם כמאמנת".
מתעמלת המכשירים ליהיא רז:
" אני עדיין עושה את זה עם הספורט ואני מאמינה שזה יתרום לי הרבה גם באימונים שלי. ואולי זה יהיה גם העתיד שלי אז אני מאוד מתרגשת לקחת בזה חלק".
מימין: טוהר בוטבול, ברוך שמאילוב, מאור אבו, יואב כהן, דיאנה סברצוב, רומי פריצקי, ליהיא רז, ניתאי חסון, שי קקון, ניקול רובנוביץ, לימור מזרחי ואופיר שחם.
הג'ודאי האולימפי ברוך שמאילוב, מדליסט מדליית הארד הקבוצתית המעורבת במשחקים האולימפיים טוקיו 2021:
אני כאן כדי ללמוד את הכלים הנחוצים להמשך הדרך כדי להיות מאמן – מאמן בכיר ואני מאמין שאני יכול להשתמש בכלים האלה גם עכשיו כספורטאי".
שייטת הלייזר שי קקון:
"אני מאוד שמחה על ההזדמנות ללמוד את הקורס במיוחד עכשיו כשיש קצת זמן. הענף שלי מאוד קטן ומצומצם וכבוגרת שלו אני אשמח להעביר את הידע גם לדור הצעיר ולפתח את הענף הזה בארץ גם כמאמנת".
מימין: הג'ודאי טוהר בוטבול, סגנית מנהל ביה"ס והמנהלת האקדמית עדי סילמן כהן והג'ודאי ברוך שמאילוב.
עם משתתפי המחזור ה-7 של התוכנית "מספורטאי למאמן" נמנים 29 ספורטאיות וספורטאים:
סימונה גורן (אתלטיקה קלה פראלימפי), נופר מעוז וילנר (אופניים), קסניה פוליקרפובה (בדמינטון), בוטבול טוהר, ברוך שמאילוב (ג'ודו), יואב כהן, שי קקון, ניתאי חסון, מאור עבו, יעל פז, סער תמיר (שיט), דיאנה סברצוב, רומי פריצקי, אופיר שחם, ליהיא רז, רון פיאטוב (התעמלות), ניקול רובנוביץ (הרמת משקולות), מרק פופוב, חנוך רחמין (היאבקות), נורית אוחיון (חתירה), עתליה שרי נבו טריאתלון), חיים שי רפאל, אברהים בהו (כדורסל כסאות גלגלים), רועי אברהם (סקווש), חנה אוקונסקי, מיכאל רוהר (קליעה), הראל רמי שמילוב (קראטה), אלון ניגרי, שיר תרזה (רוגבי כיסאות גלגלים).
מימין: יעקב ג'ינו מנהל בית הספר, מרימת המשקולות ניקול רובנוביץ וצקה רז רכז הקורס.