הכנס את החיפוש שלך
לוגו וינגייט

במרוץ לטוקיו: שודרגה מעבדת הפיזיותרפיה והשיקום ע"ש קרוננטל

במרוץ לטוקיו: שודרגה מעבדת הפיזיותרפיה והשיקום ע"ש קרוננטל

מאת: מארי-רוז גוטמן
מכון וינגייט, ספורט הישגי, חדשות, המרכז לרפואת ספורט ולמחקר
29 - 09 - 19

אורי ששון, גירמה אמרה, חנה מיננקו, דימה קרויטר, מורן סמואל, שי בלנק וגילי כהן, הם רק חלק מספורטאי ההישג שבילו בשנה האחרונה חלק גדול מזמנם במתחם השיקום והפיזיותרפיה המשודרג ע"ש סינדי קרוננטל, במרכז לרפואת ספורט ולמחקר במכון וינגייט. מנהל המרכז לרפואת ספורט ולמחקר, ד"ר אייל שרגל: חיזוק התשתיות של המרכז לרבות תגבור מצבת כוח האדם המחקרי והקליני, הם רק חלק מהאסטרטגיה החדשה של המכון ומשרד הספורט

כשב-2016 התקבלה תרומה ע"ס 200,000$ מעזבונם של סינדי קרוננטל ואליוט ג'יימס בלקין, היה ברור לד"ר אייל שרגל, מנהל המרכז לרפואת ספורט ולמחקר, במכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט, שזו ההזדמנות לה ייחל להכנסתו של מכשור חדש ומתקדם למרכז החיוני לשדרוג המעטפת הרפואית והמדעית של הספורטאים האולימפיים והפראלימפיים, המטופלים במרכז. ד"ר אייל שרגל: "מדובר בפרויקט שתוקצב ויצא לדרך עוד טרם הפיכת המכון לתאגיד ומבלי להיעזר בתקציבים חיצוניים! מדובר בימים בהם המכון היה נתון לפיקוחו של חשב מלווה וכל תחום ההשקעות במכון הוקפא. הפרויקט נולד בעקבות קבלת תרומה מעזבונו של סידני קרוננטל מארה"ב, דרך אגודת הידידים של מכון וינגייט בארה"ב בסיועו של מר אפי יעקובי. כשהתקבלה התרומה היה לי ברור שכאן יוקם מתחם טיפול ושיקום משודרג".

כשני שלישים של התקציב הצנוע בסך 1,200,000 ₪ הוקצו לרכישת ציוד חדש וחיוני כגון מכשיר למדידות צפיפות עצם והרכב גוף (DEXA) ומסילה נעה מסוג Anti Gravity, ואילו בשליש הנותר – חוברה כיתת סטודנטים שלא הייתה בשימוש, לחלל המעבדה הקטן, הריצוף הוחלף והכניסה למעבדה הורחבה, רוצפה וחוברה אל שביל הגישה המוביל ישירות מן החניה אל פתח המעבדה. גם גרם המדרגות הקטן המוביל מן הצד האחר – הורחב וכל המתחם הותאם והונגש לנכים.
ד"ר אייל שרגל: "להגדיל באופן משמעותי את תשתיות המרכז" (צילום: אבי שי, מכון וינגייט)

ד"ר אייל שרגל: "הקו המנחה של התוכנית היה להגדיל באופן משמעותי את אמצעי התשתית של המרכז לרפואת ספורט ומחקר בטיפול ובליווי של ספורטאים אולימפיים ופראלימפיים. בהתאם לזאת, ניתן דגש לנושא ההנגשה לנכים ולרכישת ציוד המותאם לבדיקות, לטיפול ולאימון של ספורטאים נכים".

מורן סמואל, החותרת הפראלימפית הבכירה של ישראל, המגיעה מעת לעת למרכז לרפואת ספורט ומחקר של מכון וינגייט, כמו שאר חבריה ספורטאי ההישג הפראלימפיים, לצורך בדיקות רפואיות ופיזיולוגיות שגרתיות, הביעה את שביעות רצונה למראה המעבדה המשודרגת והמונגשת: "אני מופתעת לטובה – הגיע הזמן! אלו בהחלט חדשות טובות וימים טובים לכולנו. ברור שככל שמעלים את רמת התמיכה המקצועית בספורטאים, כך גם משתפרים הביצועים. בכל העולם המתקנים והטכנולוגיות משתפרים וטוב מאוד שאנחנו לא נשארים מאחור".

מתחם משודרג ומרווח המאפשר ריכוז והפרדה
הציוד החדש שנרכש למתחם המעבדה ע"ש סינדי קורננטל, כולל לא רק את מכשיר ה-DEXA- dual energy x-ray absorptiometry למדידות של צפיפות עצם והרכב הגוף והמסילה הנעה המיועד לאימון ללא נשיאת משקל הגוף Anti-Gavity Teadmill, אלא גם מכשיר אולטרסאונד נייד לאבחון פגיעות שלד-שריר, סימולטורים ומכשירי מדידה שונים. לדברי ד"ר איל שרגל "כל אלו, משפרים בצורה משמעותית את המעטפת הרפואית-מדעית הניתנת לספורטאים האולימפיים והפראלימפיים במרכז לרפואת ספורט ולמחקר. כמו כן, השיפוץ החלקי של מתחם המעבדות הגדיל למעשה את שטח המעבדות ביותר מ-100 מ"ר את שטח המחלקה לפיזיותרפיה – מה שמאפשר לנו לטפל ולעבוד עם מספר גדול יותר של ספורטאים בכל נקודת זמן נתונה. המתחם כולו מהווה שילוב של High-performance laboratory עם מתחם טיפולים ותרגולים הנמצא בשימוש משולב של המחלקה לפיזיותרפיה ושיקום ושל המחלקה לפיזיולוגיה של המאמץ".

המטפס אלכס חזנוב בעת עריכת מבדקים לנבחרת הטיפוס (צילום: אבי שי, מכון וינגייט)

הרחבת המתחם מאפשרת הענקת שירות גם לפרויקטים קבוצתיים, דוגמת נבחרת הטיפוס ועוד.

מנהלת היחידה לפיזיותרפיה במרכז לרפואת ספורט ומחקר, ד"ר מיה קלה בנצור, מסבירה: "המרחב הזה נותן לנו אפשרות להשתמש בטכנולוגיות נוספות שדורשות מקום, שקט, ריכוז, רווחה והפרדה מאזורי טיפול אישיים. המעבדה כוללת טכנולוגיות חדשות שרובן לא היו עד כה במכון: מכשיר הדקסה, מסילת האנטי-גרוויטי, צילומים של ניתוח תנועה עם האופטוג'אמפ והפיזיומקס (סטרטאפ ישראלי שעובדים איתו במכון כ-3 שנים). כעת, המעבדה מאפשרת גם טיפול ובדיקה בפרויקטים קבוצתיים".

אימון ללא נשיאת משקל הגוף Anti-Gavity Teadmill
אחד המכשירים החשובים בהצטיידות האחרונה הוא מסילת ה-Alter G – מסילת האנטי גרוויטי החדשה. מסילה זו מיועדת לשיקומם של ספורטאים הסובלים מפציעות אורתופדיות בפלג גופם התחתון שאינן מאפשרות נשיאה מלאה של משקל הגוף. אימון על המסילה מאפשר לספורטאי הפצוע אימון הליכה וריצה אף במהירויות גבוהות כמעט ללא הפעלת עומס (ניתן להגיע למצב של נשיאת 20% בלבד ממשקל הגוף).
הג'ודאית גילי כהן, רץ המרתון, גירמה אמרה, שצריך היה להימנע מנשיאת משקל במהלך תהליך שיקום מפציעה, גולשות הרוח קטי ספיצ'קוב ושי בלנק הם רק חלק מספורטאי ההישג שבילו חלק משמעותי מזמנם בשנה האחרונה על מסילת ה-Anti-Gavity המשמשת בעיקר את מחלקת השיקום של המרכז

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך

"מספורטאי למאמן": נפתח המחזור ה-7

"מספורטאי למאמן": נפתח המחזור ה-7

מכון וינגייט, ספורט הישגי, חדשות, ביה"ס למאמנים ולמדריכים
08 - 01 - 2025
קרא עוד
חיזוק מערכת החיסון בגישה נטורופתית

חיזוק מערכת החיסון בגישה נטורופתית

ביה"ס למאמנים ולמדריכים, מאמרים, רפואה משלימה, תזונה טבעית
01 - 01 - 2025
קרא עוד