היום, 7 באפריל 2024, 6 חודשים לפרוץ מלחמת "חרבות ברזל", מכון וינגייט מציין 67 שנות עשייה למען הספורט בישראל
67 שנות עשייה למען קידום הספורט הישראלי
67 שנות עשייה למען קידום הספורט הישראלי
מכון וינגייט, המכון הלאומי למצוינות בספורט, הנקרא על שם הקצין הבריטי אורד צ'רלס וינגייט, פתח את שעריו ב7-באפריל 1957 כמוסד החינוכי המרכזי לחינוך גופני מטעם המחלקה להכשרה גופנית במשרד החינוך. ייעודו אז הוגדר לשמש כמוסד העליון בישראל להכשרת מורים לחינוך גופני, מאמנים ומדריכים, ארגון מחנות נופש, הכשרה גופנית לעולים, ביצוע מחקר, הסברה וקידום הספורט ההישגי והעממי בישראל.
מאז שנוסד כעמותה פרטית ועד לחקיקת "חוק וינגייט" בשנת 2017 במסגרתו נרשם כתאגיד תחת משרד התרבות והספורט, מכון וינגייט פעל ופועל ללא לאות לקידום הספורט ההישגי והעממי בישראל, וההוקרה על כך לא איחרה להגיע כשזכה בפרס ישראל תשמ"ט, 1989, על הישגיו ותרומתו הרבה לקידום הספורט בישראל ולפיתוחו.
מימין: ברוך בג, מנהלו הראשון והמיתולוגי של המכון, מקבל את פרס ישראל 1989, יחד עם יריב אורן, יו"ר מכון וינגייט דאז ואריה הלוי, מנכ"ל המכון באותם הימים. באדיבות הארכיון ע"ש צבי נשרי.
הנהלת מכון וינגייט, עובדות ועובדי המכון גאים על הזכות לשרת מדי יום את ספורטאיות וספורטאי ההישג של ישראל בדרכם אל המשחקים האולימפיים וצמרת הספורט העולמי ונושאים תפילה עם כל עם ישראל לשובם במהרה של כל החטופות והחטופים ולשלומם של חיילות וחיילי צה"ל וכוחות הביטחון.