הכנס את החיפוש שלך
לוגו וינגייט

תזונה

פורום תזונה

מנהלי הפורום

בן אל ברקוביץ
בן אל ברקוביץ / תואר ראשון ושני במדעי התזונה M.Sc. RD, תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט. תזונאי נבחרות הטאקוונדו, כדורעף החופים והטריאתלון. מרצה לתזונת ספורט בבית הספר למאמנים במכון וינגייט ותזונאי האקדמיה למצוינות בספורט. מייעץ לספורטאים צעירים ובוגרים, מקצוענים וחובבים.
הודעות
603
פעילות אחרונה
אתמול, 17:18
ההודעה האחרונה
מלח
סוזן / 08/05/25 17:18
דרושים מתמחים בתחום המשפטי להגעה לדיונים כנציג מטעם חברה, לדיוני הוכחות באזור המרכז, עבודה גמישה ומתגמלת מאוד, העבודה מתאימה למתמחים במשפטים שמבינים עניין בדיונים ויודעים לדבר בבית משפט, לפרטים ניתן לשלוח קורות חיים [email protected]
דנה / 04/05/25 15:50
אבקת קינמון
סופי / 02/05/25 15:31

פורום

הוסף הודעה חדשה

הוספת הודעה חדשה

ההודעות ותגובות

  • מה ידוע היום על הממתיק אלולוז והאם נכון הדבר שהוא גורם לרגישות לאינסולין
  • שלום לבן אל שאלה בענין שתיית מים עם לימון אני שותה כמה כוסות ביום אבל נתקלתי בתופעה שבלילה לאחר השינה הפה מאוד מתייבש האם זו יכולה ל היות הסיבה? תודה רבה
  • שלום, האם צריך לעשות הפרדה של זמן של אכילת פרי אחרי ארוחת שמכילה ירקות ביצה וגבינה,או שאין לזה חשיבות,ואפשר מיד לאכול תפוח אחרי הארוחה כזו? בנוסף מבקשת לישאול כמה זמן יש השפעה של לקיחת תוסף מגנזיום? תודה סופי
  • הילד שלי בן 14 והוא כדורגל ומתאמן בחדר כושר והוא רוצה לגדול להשיג יותר מסת שריר והוא רוצה לקחת קראטין זה טוב לו?
  • בני שחקן כדורגל בן 14 בריא בדרך כלל. הוא מעוניין לקחת תוסף קראטין. האם זה מומלץ? אם כן באיזה מינון?
  • שלום, כמה זמן מומלץ? כמה זה משמעותי? לבחור ירקות עם ערך גליקמי נמוך/הרבה סיבים? המטרה לצמצם שינויים ברמות האינסולין ולצמצם סוכרים בדם. קראתי מצד אחד שמומלץ לאכול ביחד, מצד שני במקום אחר כתוב ששעה לפני משפיע על רמת הסוכר בדם בכ-5%. המטרה הגדולה לשנות את רגישות התאים לאינסולין כמסייע להרזיה, צמצום תיאבון וחשק למתוקים. עושה זאת גם באמצעות הרבה אירובי וצמצום פחמימות (בעיקר סוכרים ופחמימות פשוטות). תודה על העזרה.
  • הי. האם יש דרך כלשהי לדעת אם מוצר שנקנה מטוגן או לא? כמובן לא כתוב שום דבר אבל משהו בטעם מרגיש שאולי כן ולעומת זאת הקלוריות נמוכות.
  • שלום, האם אבקות החלבון הטבעוניות עשויות להיות פחות בריאות מאבקות המיי גבינה מביחנת המצאות של מתכות כבדות וחומרי הדברה ? בגלל שחומרי הגלם מיובאים לעיתים ממדינות זרות? האם יש עדיפות לשימוש בחלבוני המיי גבינה מבחינת בטיחות? תודה.
  • שלום לך רציתי לדעת אם מותר לקחת טיפות ולריאן ואספירין וסטטינים או שזה יצור אינטראקציה מסוכנת. תודה
  • שלום, שואף לצמצם למינימום פחמימות בלי להיכנס לקטוזיס (חושש מזה, כתוב בכל מיני מקומות על נזקים פוטנציאלים לכליות למי שעושה לאורך זמן ושאר דברים). עושה הרבה ספורט (לא יודע אם זה רלוונטי). כמות שבועית: שעתיים-שלוש אירובי אינטנסיבי. כ-4-5 פעמים בשבוע הליכה 30-40 דקות כל פעם. מנסה לעלות בהדרגה בכמות דקות. תודה.
  • שלום, קיבלתי המלצות מרופא להגביר כמות דגים בתפריט. אני חושש מזיהומים שונים בדגים. איך לבחור דגים עם מינימום כספית ושאר מזהמים? קיימת רשימה של דגים בטוחים? האם דגי בריכות בטוחים/עדיפים משמעותית על דגי ים? זה משנה איפה קונים? יש טיפים נוספים לבחירת הדג בשביל לצמצם למינימום את הזיהום? מעוניין שזה יהיה עיקר החלבון מן החי בתפריט שלי (צריכה על בסיס יום יומי לאורך זמן). ברקע יש עניין רפואי והשומנים בדם גבוהים. התייעצתי עם רופא ודיאטנית. במידה נחשפתי איך מנטרים את זה על מנת לצמצם דגים? תודה.
  • שלום בת 35, בריאה, במשקל תקין. 1. איך בוחרים קינוח שכדאי להכין בבית? איך בוחרים את כמות המרכיבים הפחות מומלצים? הרבה פעמים מתלבטת לגבי כמות השומן והסוכר. נניח הכנתי קינוח מקמח כוסמין שיש בו 50 גרם חמאה, רבע כוס שמן, 2 כפות מלאות סוכר ו-4 כפות ממרח תמרים ללא סוכר. האם זה קינוח שפוי שאפשר לאכול ממנו במידה כל יום? 2. אוכלת תקופה גבינה לבנה שכתוב עליה 5 אחוז שומן. במקרה הפכתי את הקופסא וראיתי במרכיבים רכיב ראשון חלב ורכיב שני שמנת 42 אחוז שומן (!!!). ממש כועסת מזה. איך זה יכול להיות? זו הטעיה צרכנית?
1 2 3 4 5 24