הכנס את החיפוש שלך
לוגו וינגייט

תזונה

פורום תזונה

מנהלי הפורום

בן אל ברקוביץ
בן אל ברקוביץ / תואר ראשון ושני במדעי התזונה M.Sc. RD, תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט. תזונאי נבחרות הטאקוונדו, כדורעף החופים והטריאתלון. מרצה לתזונת ספורט בבית הספר למאמנים במכון וינגייט ותזונאי האקדמיה למצוינות בספורט. מייעץ לספורטאים צעירים ובוגרים, מקצוענים וחובבים.
הודעות
454
פעילות אחרונה
מזמן, 17:23
ההודעה האחרונה
פחמימות לאחר אימון משקולות (לבניית שריר וירידה באחוזי שומן)
נדב / 17/07/24 21:46
אבקת קקאו
סלינה / 14/07/24 09:38
מגנזיום גליצינאט
סופי / 14/07/24 09:34

פורום

הוסף הודעה חדשה

הוספת הודעה חדשה

ההודעות ותגובות

  • שלום, ידוע כי כל גרם פחמימה\חלבון שווה ל-4 קלוריות וגרם שומן מהווה 9 קלוריות. על הרבה מוצרים ראיתי אי התאמה בין הקלוריות המוצהרות במוצר לבין חישוב הקלוריות לפי אבות המזון. למשל בלחם הזה - https://www.berman.co.il/product/לחם-כוסמין-100/ הקלוריות המוצהרות הן 247 אך אם אני מחשב לפי אבות המזון: 9*4.1 + 4*34.3 + 4*14.9 = 233.7. יוצא הבדל של כ-13 קלוריות. ראיתי הבדלים דומים גם במוצרים אחרים. אשמח לדעת מהיכן נובעים הבדלים אלו. תודה
  • היי, אפשר לדעת מה היחסים המומלצים בין אבות המזון בהתאם למטרה? ממה שאני מכיר, לחיטוב זה 15% שומן, 50% חלבון, 35% פחמימה. לעלייה במסה זה 20% שומן, 40% חלבון ו-40% פחמימה. האם זה נכון או שההמלצות שונות?
  • אהלן בן, אני בחור בן 22 שמתאמן 6 אימוני כוח בשבוע. בשנים האחרונות אני עוקב אחרי ההכנסה הקלורית שלי באמצעות משקל. עד היום הייתי אוכל כ2300 קלוריות ביום כמאזן נייטרלי(קבוע על בין 77-78 ק''ג) בחודש האחרון אני מנסה לרדת במשקל ולכן הורדתי את הקלוריות היומיות ל1900. בשבועיים הראשונים אכן הייתה ירידה של יותר קילו חצי ולאחר מכן הירידה הפסיקה. ברור לי שאני כביכול אמור להוריד עוד קלוריות אך פחות מ1900 קלוריות נראה לי קצת מדי בהתחשב בגיל , משקל ו6 אימוני כוח בשבוע. אשמח לשמוע את דעתך בנושא אם לדעתך זה אכן הגיוני ומה אתה ממליץ לעשות.
  • אהלן בן, אני בחור בן 22 שמתאמן 6 אימוני כוח בשבוע. בשנים האחרונות אני עוקב אחרי ההכנסה הקלורית שלי באמצעות משקל. עד היום הייתי אוכל כ2300 קלוריות ביום כמאזן נייטרלי(קבוע על בין 77-78 ק''ג) בחודש האחרון אני מנסה לרדת במשקל ולכן הורדתי את הקלוריות היומיות ל1900. בשבועיים הראשונים אכן הייתה ירידה של יותר קילו חצי ולאחר מכן הירידה הפסיקה. ברור לי שאני כביכול אמור להוריד עוד קלוריות אך פחות מ1900 קלוריות נראה לי קצת מדי בהתחשב בגיל , משקל ו6 אימוני כוח בשבוע. אשמח לשמוע את דעתך בנושא אם לדעתך זה אכן הגיוני ומה אתה ממליץ לעשות.
  • היי בן, האם קיים קצב שינוי משקל אופטימילי לתקופה של כשבועיים (בין אם בירידה בחיטוב או בעליה במסה)? כלומר האם יש טווח שינוי משקל מומלץ שחריגה ממנו איננה בריאה לגוף - ומה יכולות להיות ההשלכות אם יורדים\עולים במשקל בצורה החורגת מטווח זה?
  • שלום רב, שמעתי שיש עניין כזה עם דגנים וקטניות, שאם אוכלים אותם בנפרד - הם לא מספקים חלבון מלא בפני עצמם (כל אחד מכיל רק חלק מחומצות האמינו) אבל אם צורכים אותם ביחד, אזי הם משלימים אחד את השני לכדי חלבון מלא. הייתי שמח לדעת מה המרווח המקסימלי בין אכילה של דגן לקטניה בו האפקט הזה מושג, כלומר, האם אני חייב ממש בכל ביס לאכול משילוב של שניהם\באותה ארוחה\בהפרש של שעה או אפילו אם אוכל כוסמת בבוקר ובערב שעועית לבנה זה יהיה מספיק טוב
  • 2 שאלות בנושא: 1. ראיתי כאן בפורום שההמלצה היא לצרוך עד 2.2 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף. לפי התפריט שלי (למטרת חיטוב) אני עומד על 3 גרם ואפילו ללא צריכת אבקת חלבון, האם יש איזה חסרון\סכנה בזה? 2. כמה חלבון מומלץ לצרוך בארוחה אחת, כלומר האם יש סף מסויים לארוחה ספיציפית ממנו החלבון לא יספג ועדיף לפזר אותו לארוחות נוספות? כמו כן, משום מה תגובות להודעות בפורום לא מופיעות.
  • היי, אני מתאמן 3 פעמים בשבוע, אימוני כוח עם משקל גוף בלבד, כל אימון עובד על כל הגוף כשעה. הייתי שמח לדעת מה ההמלצה לצריכת חלבון , אני שוקל 63 ק"ג וכרגע המטרה שלי היא חיטוב. כמו כן, האם כשאני סופר את כמות החלבון היומית, אני צריך לספור את החלבון שמגיע ממקורות "חלבוניים" (בשר, דגים, גבינות, ביצים...) או מכלל המזון שאני אוכל (למשל חלבון שיש בלחם, אגוזים, טחינה ואף פירות)?
  • שלום רב,רציתי לברר האם יש טעם לאכול ז'לטין דגים לצורך שיפור מצב הסחוסים במפרקים.האם הקולגן אכן נספג בגוף?מפרקים שיער, עור תודה מראש.
  • היי, בחור צעיר גובה 185 ומשקל 67 התחלתי אימונים במכון במטרה לעשות שינוי ולראות תוצאות המאמן הבהיר לי שבנוסף לאימונים אינטנסיביים של 3 פעמים בשבוע לפחות אני צריך לצרוך 140 גרם חלבון ביום, בין היתר על ידי הוספת מעדני go pro וחטיפי חלבון. רציתי לשאול : 1. האם באמת נכון הדבר שאני צריך להגיע למספר הזה - 140 2. האם המעדנים וחטיפי החלבון הם דרך טובה לכך ומה מומלץ ומה צריך להיזהר 3. כמה חשוב נושא הפחמימות בסיפור, לצד החלבונים תודה רבה :- )
  • שלום, אני בן 28, אדם בריא. בחודשים האחרונים התחילה אצלי שלפוחית רגיזה מאוד שמתבטאת בדחיפות ותכיפות בהטלת שתן. שמתי לב שיש מאכלים מסוימים שגורמים לי לכך כגון: טחינה, מג'דרה חושד אולי גם בשקדים, וערמונים. השאלות שלי: מה יש במאכלים הללו שגורם אצלי לשלפוחית רגיזה? ומדוע הרגישות הזו התחילה פתאום בגיל 28? תודה.
  • שלום רב, עיינתי במספר מחקרים אשר כימתו את ריכוז הגליקוטוקסינים/AGEs במזונות שונים הן ללא בישול והן ולאחר אפיה, ולא הצלחתי לאתר מידע הנוגע להווצרות גליקוטקסינים בשבולת שועל כתוצאה מאפיה, אם כי ריכוז הגליקוטוקסינים בה לפני אפיה נמצא כנמוך. מאחר שמדובר בדגן עשיר בחלבון ובשומן בהשוואה לאחרים, אשמח לדעת אם קיים יסוד, לדעתך, להניח כי חשיפת שבולת שועל לחום יבש גורמת לעליה משמעותית בריכוז הגליקוטוקסינים בה. תודה.
1 14 15 16 17