תזונה
פורום תזונה
מנהלי הפורום
בן אל ברקוביץ / תואר ראשון ושני במדעי התזונה M.Sc. RD, תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט. תזונאי נבחרות הטאקוונדו, כדורעף החופים והטריאתלון. מרצה לתזונת ספורט בבית הספר למאמנים במכון וינגייט ותזונאי האקדמיה למצוינות בספורט. מייעץ לספורטאים צעירים ובוגרים, מקצוענים וחובבים.
הודעות
493
פעילות אחרונה
מזמן, 13:32
ההודעה האחרונה
ניידות לאחר ניתוח
יוגורט ללא סוכר או ממתיקים אבל עם כמות גבוהה של סוכר. האמנם?
כמה שאלות בנושא תזונה
פורום
ההודעות ותגובות
-
שלום לבן אל, רציתי לישאול לגביי פנילאלאנין האם הוא מסוכן לבריאות? הוא מצוי בסוכריות ללא סוכר מה דעתך? תודה שלומית
-
מה נכון להיום לגבי ממתיקים שלושת סוגי הממתיקים. כי לאחרונה אין אחדות דעים
-
שלום רב לבן אל, האם רצוי להשרות עדשים במים לפני הבישול, זה פוגע באיכות וסגולות של העדשים? ואיזה עדשים המומלצים ביותר הכתומים הירוקים השחורים ? תודה סופי
-
שלום רב לבן אל, האם רצוי להשרות עדשים במים לפני הבישול, זה פוגע באיכות וסגולות של העדשים? ואיזה עדשים המומלצים ביותר הכתומים הירוקים השחורים ? תודה סופי
-
שלום רב לבן אל, האם שתייה של אבקת קקאו היא טובה ללחץ דם או להיפך? אם היא מיטיבה ורצויה ,כמה כפות רצוי לשתות במשך היום? תודה רבה שלומית
-
עד כמה זה באמת נכון שעל מנת לעלות מסת שריר צריך לאכול כ 1.6-2.2 גרם חלבון לקילו משקל גוף? עבור מתאמן חובב בחדר כושר? זה נשמע לי לי כמו כמות ממש ממש גבוהה וקיצונית. אפילו שיש לי יחסית תאבון בריא ואני נעזר בתוספי חלבון. אני עדיין ממש מתקשה להגיע ליעד הזה. אם אני אוכל כל כך הרבה חלבונים במהלך היום אז לא נשאר לי כמעט תאבון לשאר אבות המזון. אני לא מבין איך אנשים מגיעים ליעד הזה ועד כמה זה מדויק שצריך לאכול ככה חלבון כדי לעלות מסת שריר?
-
שלום, בשבת אני מכינה חמין ל-4 אנשים. במתכון איתו אני משתמשת שמים 2 ו-2/3 כפות אבקת שום גבישי. הכפות זה לפי מ"ל ולא גרמים, אז אני לא יודעת כמה זה יוצא בגרמים, זה יוצא כמות של 40 מ"ל. השאלה אם זה יותר מדי? יוצא לכל סועד הכמות שנכנסת בכף של 10 מ"ל. זה יותר מדי? לפעמים אני גם מכינה כמות כפולה כדי שיהיה עוד ארוחה בהמשך השבוע, ואז יוצא שיום אחר יום סועד יכול לאכול כמות שנכנסת בכף של 10 מ"ל אבקת שום. תודה
-
שלום, בן 29. האם ניתן לאכול את המזונות הבאים באופן יומי במידה וישנו בקע סרעפתי (ולהימנע מצרבת): לחמניה/פיתה לבנה, אבוקדו, 2-4 פרוסות פסטרמה (שופרסל), כף חומוס (אחלה), חביתה (ביצה אחת, כפית שמן זית), שוק עוף, אורז לבן (מעט שמן זית), טונה במים, מלפפונים, מנת קורנפלקס/פתיבר ועוגיית אוראו? המטרה היא להימנע מצרבת/ריפלוקס ולהכניס יותר קלוריות אחרי 10 חודשים בהם חוויתי ירידה של 16 ק"ג כתוצאה מאכילה מועטה. למעט בקע סרעפתי קטן- בדיקות US בטן, דם, שתן וגסטרוסקופיה לא העלו ממצאים נוספים. תודה.
-
שלום רב, אומרים שלקינמון יש השפעה טובה ואולי גם יכולת להוריד סוכר לחולי סכרת סוג 2, האם זה גם קורה אם משתמשים בתבלין?ובאיזה כמות רצוי ליצרןך ביום? בנוסף רציתי לישאול לגבי תירס טרי כמה זמן בישול צריך , כי לאחרונה כשבישלתי יצא עדיין מאוד קשה הכוונה לקליפה האם זה יכול להקשות על העיכןל בקיבה?וזה מזיק? תודה רבה , מקווה שלא היכבדתי מידי בשאלות שלומית
-
שלום לבן אל, האם אפשר לאכול חצי עגבניה ולישמור במקרר את החצי השני, האם הם מאבדים את הערכים התזונתיים כנ"ל גם לגבי מלפפון ופלפל ובצל,האם הערכים נישמרים כעבור יום יומיים אם מאחסנים חלקים מהם במקרר כלומר חלק השתמשנו לסלט והשאר שמרנו במקרר ליום יומיים ? תודה רבה סוזן
-
האם אכילת אגוזים/בוטנים קלויים מזיקה, מבחינה בריאותית, או תורמת לה במידה מסוימת (פחות מכאלה שאינם קלויים)?
-
שלום לבן אל, מבקשת לדעת מי מבין פירות הדר יש הכי פחות חומצה -פומלית ,פומלה תפוז מנדרינה קלמנטינה אשכולית? יש לי קצת רגישות ובכול זאת מעוניינת לאכול פרי הדר אחד ביום, אבל עם הכי פחות נזק, תודה לתשובה שרונה