הכנס את החיפוש שלך
לוגו וינגייט

קורס תזונה טבעית-נבונה ותזונת ספורט – הלכה למעשה

ראש התחום
ד"ר מירה שטרקמן Ph.D
טלפון
3063* 3063*
מחיר
6,800
+ 390

דמי הרשמה מוזלים באתר
לפריסת תשלומים לחצו כאן

סה"כ שעות לימוד
170
לכל מסלולי הלימוד

לחצו על השלוחה הרצויה

מסלולי לימוד במכון וינגייט
מועד הפתיחה
מועד הסיום
שעות הלימוד
מידע כללי
מועד הפתיחה 11/03/2024
מועד הסיום 01/07/2025
שעות הלימוד יום ב' 18:45 - 15:15
יום ד' 15:30 - 12:00
מידע כללי

פירוט המקצועות:

תזונה טבעית
8.7.24-11.3.24
ימי ב' 18:45-15:15
תזונת ספורט
18.12.24-6.11.24
ימי ד' 15:30-12:00
תזונה נבונה
30.6.25-10.3.25
ימי ב' 18:45-15:15

הקורס יועבר באופן היברידי.

חדש! מסלול לימודים מיוחד בהובלתו של צוות מרצים-מומחים, המיועד למאמנים, למדריכי כושר ולשוחרי בריאות ופעילות הגופנית המעוניינים להעמיק את ידיעותיהם בתזונה טבעית ונבונה – בהיבטים המיוחדים של תזונת הספורט בענפי סיבולת וכוח. הקורס כולל הרצאות עיוניות והתנסויות חוץ.

רכזת הקורס: ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D. ראש תחום נטורופתיה

 

צוות המרצות והמרצים:
ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D., ראשת תחום נטורופתיה במכון וינגייט
ד"ר אילת רוזנפלד, Ph.D.
עינב גרוסמן, דיאטנית קלינית, ראשת תחום תזונה בביה"ס למאמנים ולמדריכים
ירדן עובדיה, דיאטן קליני

 

הקורס בנוי שני פרקים:
הפרק הראשון: תזונה טבעית-נבונה – 140 ש"ל
הפרק השני: תזונת ספורט – היבטים מיוחדים – 30 ש"ל

פרק תזונה טבעית-נבונה:
"יהיו מזונותיך תרופותיך" הלכה למעשה – הקנייה של ידע עיוני ומעשי, מבוסס ראיה, אודות התזונה הטבעית והנבונה לאורח חיים בריא ופעיל בכל גיל.

תכנים עיקריים מהפרק הראשון:

  • המזונות בהיבטים של מקרונוטריאנטים ומיקרונוטריאנטים: דגנים, קטניות, פירות, ירקות, עלים ותבלינים.
  • פחמימות: סוכרים טבעיים ומלאכותיים
  • חלבונים: חלבונים מהחי ומהצומח – בעד ונגד: גישות ומחקרים, צרכים, מטבוליזם, חומצות אמינו, איכות חלבון ומדדים להערכה, השלמת חלבונים, דנטורציה, מחסור בחלבון, גורל החלבונים בגוף.
  • שומנים: שומן, שמנים, זרעים ואגוזים. חומצות שומן חיוניות. כולסטרול, ליפופרוטאינים HDL, LDL, היפרליפידמיה, טרשת עורקים, תזונה במחלות קרדיווסקולריות.
  • תעשיית המזון ואיכות המזונות, חומרים המוספים למזון
  • חקלאות אורגנית ותעשיית המזון האורגני בישראל ובעולם
  • פירמידת המזון, היסטוריה וחידושים, קבוצות המזון
  • קצובת מזונות: קצובה, DRI, RDA , UL
  • השמנה בעולם המערבי, BMI, פתופיזיולוגיה של השמנה, היפרטרופיה והיפרפלזיה של תאי השומן. גרמי סיכון ומחלות כרוניות
  • ויסות של משקל הגוף, בקרת צריכת מזון, רעב, תיאבון, שובע
  • תזונה במעגל החיים, ילדים, היריון, גיל שלישי
  • סקירת דיאטות אופנתיות – יתרונות וחסרונות

פרק זה כולל סדנת בישול או אפייה וכן סיור שטח.

פרק תזונת ספורט:

  • מטבוליזם של פחמימות וחלבונים במאמץ בענפי סיבולת וכוח – לפני מאמץ גופני ואחריו
  • מה קורה במערכת העיכול בזמן מאמץ?
  • משק הנוזלים במנוחה ומאמץ, משק הנתרן
  • צרכים תזונתיים ואמצעי זהירות באוכלוסיות ייחודיות העוסקות בספורט: ילדים, נוער, נשים, גיל שלישי.
  • תוספי תזונה מיוחדים לענפי כוח, סיבולת ולב ריאה: מה יכול להועיל ומה להזיק?

פרק זה כולל ביקור במרכז לרפואת ספורט ולמחקר של מכון וינגייט: בדיקת הרכב גוף וחילוף חומרים – מהלכה למעשה, הכרת מכשירי שדה ומעבדה, הכרת מכשירי מדידת חילוף חומרים במנוחה, עלות אנרגטית של מאמצים, צריכת חמצן מרבית, סף אנאירובי.

*הקורס מוכר כקורס חובה במסלול נטורופתיה בהתאם לתוכנית הלימודים של אגודת הנטורופתים בישראל ומקנה נקודות זכות ללימודי נטורופתיה.
הבוגרים יהיו זכאים לתעודת השתתפות.

 

דוגמה לתעודה שתוענק בסיום הקורס:

הסמכה

תזונה טבעית-נבונה ותזונת ספורט – הלכה למעשה

תנאי קבלה:

12 שנות לימוד



שלחו לי מידע נוסף

לקבלת סילבוס וליצירת קשר השאירו פרטים