הכנס את החיפוש שלך
לוגו וינגייט

תזונה

פורום תזונה

מנהלי הפורום

בן אל ברקוביץ
בן אל ברקוביץ / תואר ראשון ושני במדעי התזונה M.Sc. RD, תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט. תזונאי נבחרות הטאקוונדו, כדורעף החופים והטריאתלון. מרצה לתזונת ספורט בבית הספר למאמנים במכון וינגייט ותזונאי האקדמיה למצוינות בספורט. מייעץ לספורטאים צעירים ובוגרים, מקצוענים וחובבים.
הודעות
443
פעילות אחרונה
אתמול, 21:30
ההודעה האחרונה
שזיפים מיובשים
נעמה / 02/07/24 21:30
* מדוע אתה מדלג על שאלות? *
חסוי / 30/06/24 11:02
שאלה בנוגע לאגוזים וזרעים
שרון / 29/06/24 12:28

פורום

הוסף הודעה חדשה

הוספת הודעה חדשה

ההודעות ותגובות

  • היי. אני לא אוכל הרבה ואני מעוניין למקסם את צריכת החלבון שלי (מטעמי בריאות בלבד) האם תוספי חלבון כמו Allin נותנים מענה מבחינת חומצת מטינו סוג החלבון וכו'?
  • האם זאת פרקטיקה מקובלת לנער בעל bmi 20.3 שרוצה להגיע לאחוז שומן יותר נמוך - לעשות חיטוב - תהליך שבו הוא אוכל בערך 2000 קלוריות ביום, בסביבות 150 - 160 גרם חלבון ומתאמן כוח 5 - 6 פעמים בשבוע? כלומר הוא מתכנן לרדת במשקל עוד ואז לבנות עוד שריר.
  • שלום לכולם יש לי תפריט תזונה מסודר ובאחת הארוחות אני צריך לאכול 30 גרם עדשים ו30 גרם בורגול (מבושל) עכשיו אני שוקל את העדשים והבורגול לפני הבישול שיהיה 60 בדיוק עכשיו שמתי לב שאחרי הבישול שאני שם את זה על המשקל זה יוצא לי ביחד כמעט 190 גרם לבורגול ועדשים עכשיו השאלה זה האם זה שאני מודד לפני הבישול זה בסדר או שאני צריך למדוד אחרי הבישול כי בבישול אני מוסיף הרבה מים (כוס וחצי) לזה אז אולי בגלל זה הוא מעלה את המשקל ככה אז האם אני פועל נכון או רק אחרי הבישול לשקול
  • שלום, שמתי לב שפירות גורמים לי לשלשולים ולכן אני מאוד ממעיט באכילת פירות. האם ישנו פתרון לאשנים שרגישים לפירות מלבד לא לאכול? תודה
  • שלום רב לאחרונה עשיתי בדיקות דם מקיפות הכל תקין כולל חלבון מסוכרר - 4.9% אבל הסוכר 108. יש לציין שבשנה האחרונה הורדתי כ-5% שומן אוכל מאוזן וכמעט ללא סוכר ופחמימות פשוטות אבל צורך חלבונים בעיקר ממוצרי חלב כולל מעדני חלבון דלים בשומן ועם ממתיקים ללא סוכר. בבדיקה לפני שנה הסוכר היה 95. בן 57 שוקל 67.5 גובה 1.74 עוסק בספורט כמעט כל יום ארובי ומשקולות. מה יכול להיות הסיבה לעליה בסוכר? האם יכול להיות שממוצרי החלב?
  • שלום, אשמח לשמוע האם כדאי להשתמש במדבקות הרזיה..? (האם זה עובד? והאם זה תהליך בריא?) תודה
  • לוקחת סטטינים. כמה מקלות קינמון מותר לי לשים בתה ביום תודה
  • שלום, אחרי שאני אוכל חלב ומוצריו יש לי שלשולים. האם ניתן לאמן או להרגיל את הגוף להיות יותר עמיד ללקטוז? איך עושים את זה? תודה.
  • האם שימוש של מעדן כנ"ל (סוג של דבש אלטרנטיבי, המיוצר במכוורת של אחד הקיבוצים) כממתיק (במקום סוכר) לקפה, מועיל או מזיק למבוגר טרום-סוכרתי המקדיש שעה ביום לפעילות גופנית (התעמלות ו/או שחייה)? רכיבי המעדן: מלטיטול, סוכרלוז, סיבים, מים ודבש טהור.
  • בן אל שלום: אני מתאמן ומנסה להעלות במשקל ומסת שריר, על כן מתאמן כבר ארבעה אימוני כוח בשבוע. הבעיה שאני לא רואה שאני מצליח לעלות במשקל, יורד אפילו קצת באחוזי שומן (לפי סרט מדידה ומשקל עם הולכה חשמלית,כמובן שנמדד באותו מאזן נוזלים). עשיתי חישוב של כמה קלוריות אני צריך לאכול, ומנות חלבון, אבל אני לא מצליח להגיע לכך בתזונה רגילה. אשמח אם תוכל להגיד לי כמה קלוריות עלי לאכול, כמה גרם חלבון, והאם כדאי לי תוסף תזונה ואיזה אתה ממליץ. בן 40 שוקל 74 1.80
  • שלום רב, אשמח לדעת אם אפיה ממושכת בתנור בחום של כ-50 מעלות בלבד, כאשר דלת התנור פתוחה למחצה, עשויה להוות שיטת אפיה שבה לא נוצרים תוצרי גליקציה מתקדמים במזונות המועדים לכך. בנוסף, האם אין צורך לחשוש מצריכת כמויות קטנות של תוצרי גליקציה מתקדמים בהקשר של תזונה בריאה? תודה.
  • ערב טוב היום כשאפיתי את הקציצות בתנור ככל הנראה שכחתי להפעיל טיימר וכשנזכרתי וניגשתי לתנור ראיתי שהקציצות מעלות כמו מעין עשן כזה האם זה נקודת העישון של הקציצות והאם במצב כזה יש הפרשה של רדיקלים חופשיים שני נתונים חשובים להאיר את עינייך לגבי האפיה הזו אני אופה רק ב180 מעלות ואך ורק עם שמן זית יד מרדכי בכבישה קרה וכולי האם ניתן לאכול את הקציצות האלו או לזרוק האירי את עיניי בנושא דרך אגב התייעצתי עם מכרה תזונאית שאמרה לי שאמנם היא לא מומחית בנושא אך אם זה לא נשרף אז ניתן לאכול מה דעתך?
1 10 11 12 13 14 17