תזונה
פורום תזונה
מנהלי הפורום
בן אל ברקוביץ / תואר ראשון ושני במדעי התזונה M.Sc. RD, תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט. תזונאי נבחרות הטאקוונדו, כדורעף החופים והטריאתלון. מרצה לתזונת ספורט בבית הספר למאמנים במכון וינגייט ותזונאי האקדמיה למצוינות בספורט. מייעץ לספורטאים צעירים ובוגרים, מקצוענים וחובבים.
הודעות
499
פעילות אחרונה
אתמול, 22:39
ההודעה האחרונה
שלום
האם אכילת גרעיני דלעת עם קליפה וגם קלויים וללא מלח לא בריאים בכלל?ואין בהם שום ערך בריאותי?
תודה
שרונה
שלום
האם אכילת גרעיני דלעת עם קליפה וגם קלויים וללא מלח לא בריאים בכלל?ואין בהם שום ערך בריאותי?
תודה
שרונה
נטילת מגנזיום
פורום
ההודעות ותגובות
-
שלום, על פי קשת המזון שמשרד הבריאות מפרסם לאוכלוסיה הכללית: ירקות, פירות ודגנים נמצאים בראשית הפרמידה. ואילו חלבונים מומלץ לצרוך פחות. השאלה האם המלצת הפרמידה משתנה כאשר מדובר על מתאמני חדר כושר שמנסים לפתח שרירים. האם במצב כזה מומלץ דווקא להרבות בצריכת חלבון על חשבון הדגנים והפחממות? הרי מתאמנים צריכים להגביר את צריכת החלבון היומית שלהם לאזור ה1.6- 2.2 גרם חלבון במקום 0.8 גרם באוכלוסייה הכללית . כאשר אוכלים הרבה חלבון זה משביע ואז אוכלים פחות פחממות? תודה
-
שלום אם לצורך העניין אני אופה בתנור פילה עוף וטרם האפיה הוא שקל 400 גרם ואחרי האפיה 300 גרם, האם עליי להתייחס לערכים התזונתיים לפי 300 גרם? נניח שבמאה גרם מוצר של פילה עוף יש 20 גרם חלבון, אז הכנסתי לגוף שלי 80 גרם חלבון (לפי 400 גרם מוצר טרם אפיה) או 60 גרם חלבון (לפי 300 גרם מוצר אחרי אפיה)?
-
שלום רב לבן אל, שואלת בקשר למלח ונתרן לדוגמא ב-100 גר' סרדינים יש 322 מ"ג נתרן,מה זה אומר?מבחינת כפיות מלח?אם כול הבריאות שיש בסרדינים האם יש כאן מוקש בגלל הנתרן? מהיא הכמות המומלצת של הנתרן ומלח ליום?בדרך כלל מציינים על המוצרים כמויות נתרן איך מחשבים ? האם נתרן פירושו מלח? תודה רבה סוזן
-
שלום רב אני בחור רזה,ומעוניין לעלות במשקל,אני אוכל ארוחה אחת ביום ובין השאר דברים נוספים כמו חומוס ,פרי,מבחינת קלוריות אני בגירעון גדול,הסיבה היחידה לכול זה,עקב נפיחות וגזים בבטן עליונה, עברתי המון בדיקות,מה טוב וטיבעי לגסטריטס ? והאם יש תוסף שאת יכולה להמליץ לנפיכות שתרד? תודה רבה אשמח לעזרה
-
שלום לבן אל, ראשית תודה לתשובה בענין פנילאלאנין,מבקשת לישאול אם זה לא מאותה משפחה או דומה בתכונותיו לאספרטיים? ואספרטיים נחשב מסוכן לבריאות? תודה שלומית
-
שלום לבן אל, רציתי לישאול לגביי פנילאלאנין האם הוא מסוכן לבריאות? הוא מצוי בסוכריות ללא סוכר מה דעתך? תודה שלומית
-
מה נכון להיום לגבי ממתיקים שלושת סוגי הממתיקים. כי לאחרונה אין אחדות דעים
-
שלום רב לבן אל, האם רצוי להשרות עדשים במים לפני הבישול, זה פוגע באיכות וסגולות של העדשים? ואיזה עדשים המומלצים ביותר הכתומים הירוקים השחורים ? תודה סופי
-
שלום רב לבן אל, האם רצוי להשרות עדשים במים לפני הבישול, זה פוגע באיכות וסגולות של העדשים? ואיזה עדשים המומלצים ביותר הכתומים הירוקים השחורים ? תודה סופי
-
שלום רב לבן אל, האם שתייה של אבקת קקאו היא טובה ללחץ דם או להיפך? אם היא מיטיבה ורצויה ,כמה כפות רצוי לשתות במשך היום? תודה רבה שלומית
-
עד כמה זה באמת נכון שעל מנת לעלות מסת שריר צריך לאכול כ 1.6-2.2 גרם חלבון לקילו משקל גוף? עבור מתאמן חובב בחדר כושר? זה נשמע לי לי כמו כמות ממש ממש גבוהה וקיצונית. אפילו שיש לי יחסית תאבון בריא ואני נעזר בתוספי חלבון. אני עדיין ממש מתקשה להגיע ליעד הזה. אם אני אוכל כל כך הרבה חלבונים במהלך היום אז לא נשאר לי כמעט תאבון לשאר אבות המזון. אני לא מבין איך אנשים מגיעים ליעד הזה ועד כמה זה מדויק שצריך לאכול ככה חלבון כדי לעלות מסת שריר?
-
שלום, בשבת אני מכינה חמין ל-4 אנשים. במתכון איתו אני משתמשת שמים 2 ו-2/3 כפות אבקת שום גבישי. הכפות זה לפי מ"ל ולא גרמים, אז אני לא יודעת כמה זה יוצא בגרמים, זה יוצא כמות של 40 מ"ל. השאלה אם זה יותר מדי? יוצא לכל סועד הכמות שנכנסת בכף של 10 מ"ל. זה יותר מדי? לפעמים אני גם מכינה כמות כפולה כדי שיהיה עוד ארוחה בהמשך השבוע, ואז יוצא שיום אחר יום סועד יכול לאכול כמות שנכנסת בכף של 10 מ"ל אבקת שום. תודה