הכנס את החיפוש שלך

Wincast בנושא אנליטיקה בספורט ההישגי הישראלי

Wincast בנושא אנליטיקה בספורט ההישגי הישראלי

מאת: מארי-רוז גוטמן
חדשות, מאמרים, מכון וינגייט, ספורט הישגי, הפודקאסט של מכון וינגייט
15 - 06 - 26

המנוע השקט של המדליות – איך אנליטיקה משנה את פני הספורט האולימפי והפראלימפי.

מתי בפעם האחרונה שמעתם על שחקנית שהפסידה משחק בגלל נתון סטטיסטי? ואיך מצליחים לשכנע מאמנים ותיקים להחליף את "תחושת הבטן" במערכות דאטה מתקדמות?

ברוכים הבאים לפרק ה-2 של WINCAST, הפודקאסט מבית מכון וינגייט – המכון הלאומי למצוינות בספורט.

הפעם אנחנו צוללים אל מאחורי הקלעים של אחד התחומים הצומחים והמשפיעים ביותר בעולם הספורט ההישגי: אנליטיקת ספורט.

רחלי ויגדורצ'יק פייגה מארחת באולפן את אורי אבולפיא – ראש תחום אנליטיקה ביחידה לספורט הישגי ואת עילאי שלו – מוביל תחום דאטה ו-BI, ואנליסט בוועד הפראלימפי.

בין הנושאים העיקריים שעלו בפרק:

  • איפה ישראל עומדת ביחס למעצמות הספורט וליגות הענק כמו ה-NBA וה-NFL?
  • הקייס סטאדי המרתק של נבחרת הנשים בכדורשער: איך ניתוח חכם של היריבה הטורקית שיתק את השחקנית הטובה בעולם בדרך למדליית הכסף בפריז.
  • ההתמודדות בשטח: איך רותמים צוותים מקצועיים ומאמנים לעבודה עם נתונים.
  • העתיד כבר כאן: שילוב בינה מלאכותית (AI) וזיהוי וידאו אוטומטי בדרך למשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס 2028.

אם אתם חיים ונושמים ספורט הישגי, או פשוט סקרנים לדעת איך טכנולוגיה ומספרים מתורגמים לניצחונות על המגרש – הפרק הזה בדיוק בשבילכם.

מאמרים נוספים שיכולים לעניין אותך

ד"ר דליה נבות בכנס ה-ACSM היוקרתי

ד"ר דליה נבות בכנס ה-ACSM היוקרתי

חדשות, המרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מאמרים, מכון וינגייט
09 - 06 - 2026
קרא עוד
Wincast עם ד"ר אסנת פליס דואר ויותם שריבמן

Wincast עם ד"ר אסנת פליס דואר ויותם שריבמן

ספורט הישגי, הפודקאסט של מכון וינגייט, חדשות, מכון וינגייט
09 - 06 - 2026
קרא עוד