הכנס את החיפוש שלך
לוגו וינגייט

תזונה

פורום תזונה

מנהלי הפורום

בן אל ברקוביץ
בן אל ברקוביץ / תואר ראשון ושני במדעי התזונה M.Sc. RD, תזונאי ספורט במרכז לרפואת ספורט ולמחקר, מכון וינגייט. תזונאי נבחרות הטאקוונדו, כדורעף החופים והטריאתלון. מרצה לתזונת ספורט בבית הספר למאמנים במכון וינגייט ותזונאי האקדמיה למצוינות בספורט. מייעץ לספורטאים צעירים ובוגרים, מקצוענים וחובבים.
הודעות
409
פעילות אחרונה
אתמול, 13:55
ההודעה האחרונה
אנשים רזים מטבעם יתקשו לפתח מסת שריר?
עמוס / 03/05/24 19:51
כמה שאלות בנושא תזונה
אלה / 26/04/24 00:40
בהמשך לענין ירקות קפואים
סופי / 25/04/24 21:28

פורום

הוסף הודעה חדשה

הוספת הודעה חדשה

ההודעות ותגובות

  • אם לגוף חסר ויטמין מסויים, מינרל מסויים או רכיב מסויים חיוני אחר אז יתפתחו בעיות נכון? אז איך אפשר לדעת שבמה שאני אוכלת ביום יום יש את כל מה שצריך כדי לכסות את כל הדברים החיוניים שאני צריכה? סתם לצורך הדוגמא, נניח יש מישהו שלא אוהב ירקות כתומים ולא אוכל בכלל גזר / בטטה / דלעת וכדומה, אז האם יתפתחו אצלו בעיות בגלל זה ורק אם יתחיל לאכול כאלו ירקות זה ייפתר? וכן על זה הדרך לכל מיני ירקות או מאכלים אחרים.
  • שלום, אני סובלת מההתכווצויות הנל שמתרחשות למשל בקור. אבל גם מאכילת מוצרי מזון וקשה לי להבין מה בדיוק גורם לכך. למשל, אגוזים. האם תוכלו לכוון אותי ולומר אלו מוצרי מזון עלולים לגרום לבעיה זו וכך אוכל להמנע מהם.
  • כמה ביצים מותר לאכול ביום ובסה''כ בשבוע לאדם בריא שמתאמן? ולאדם שלא מתאמן יש המלצה אחרת? תודה מראש על התשובה.
  • שלום, אומרים שאדם שמתאמן בחדר כושר ורוצה לעלות מסת שריר צריך לאכול ביום בסביבות 1.5 גרם חלבון על כל קילוגרם משקל גוף. זה נשמע לי נורא הרבה חלבון ולא הגיוני. עד כמה זה באמת נכון?
  • שלום רב, בן 25 כ50 יום לאחר ניתוח גיד אכילס. במהלך התקופה שלאחר הניתוח הייתי מרותק למיטה ואכלתי במאזן קלורי חיובי, עליתי באחוז השומן ( להערכתי כרגע בין 16-20) כמו כן גם עליתי משמעותית במסת השריר בפלג הגוף העליון כי הקפדתי על אימוני כח (שוקל 90 ק״ג, גובה 1.93). אני מתלבט כרגע מבחינה תזונתית האם לאכול בגירעון /מאוזן/עודף קלורי. המטרה שלי היא אסטתית, גוף שרירי עם אחוז שומן נמוך ולכן מבחינה הידע שלי, גירעון קלורי עם אכילת כמות חלבון מרובה עשויה להתאים. אם זאת, אני נמצא בתחילתו של שיקום ומתחיל לבנות את שרירי השוק לכן אני מנסה להבין האם גרעון קלורי עשוי לפגוע בתהליך בניית השריר. אם כן אשמח לשמוע את דעתך מה כדאי לי לעשות, אולי להמשיך עם מאזן קלורי חיובי/מאוזן ורק מאוחר יותר בשלבים מאוחרים של השיקום לעבור למאזן שלילי. אציין שאיני מעוניין לעלות עוד באחוזי השומן וההעדפה שלי היא להתחיל להתחטב כבר עכשיו כל עוד השיקום לא יפגע. תודה מראש!
  • בקרוב אני יוצא לטיול של חודש בארצות הברית. עקב מגבלה של אפשרויות בישול/קירור בחדרי המלון אני מנסה לבנות תפריט שישמור לי על איזון. היום התפריט שלי די מאוזן עם חלבון/פחממה וכל אבות המזון סביב ה 2400 קלוריות. השאלה מה עושים כאשר בזמן טיול רוב האפשרויות שלך אם אוכל רחוב/קניות בסופר/ ארוחות בוקר בבתי מלון. כמו שאתם יודעים בארצות הברית הזמין לא הכי בריא/רזה.
  • בחצי שנה האחרונה אני בתכנית של הורדת אחוזי שומן, ירידה מעטה במשקל (bmi תקין) שקלתי 60 וירדתי 7 קילו אבל ירדתי רק אחוז שומן אחד מ36 ל35 (בדיקת דקסה) ולא ברור לי איך כי במשך חצי שנה אני בגרעון קלורי מתון (שהוכיח את עצמו כי ירדתי במשקל) מקפידה על תזונה, מספיק חלבונים ואימוני כוח, 3 בשבוע. האם זה מצב תקין לרדת ככ מעט אחוזי שומן?
  • שלום, קניתי בסופר קופסת שימורים של מלפפונים חמוצים במלח. אבל ראיתי ברשימת רכיבים שיש גם חומצה אצטית. האם החומצה הזו פוגעת בפרוביוטיקה שאמורה להיות בחמוצים? שאלה נוספת: אילו מזונות אפשר לקנות בסופר שמכילים פרוביוטיקה איכותית הרי המזון בספור מעובד לפעמים וזה פוגע בפרוביוטיקה? תודה
  • האם לחם, לסוגיו השונים, הוא מזון מעובד (לפי רשימת רכיביו), המזיק לבריאות, למרות ערכיו התזונתיים הנחשבים טובים לבריאות?
  • מדוע יש כמוסות של חומצות אמינו חיוניות המיועדות לספורטאים אם ספורטאים מקפידים על צריכת חלבון מהחי המכיל את החומצות החיוניות? למי הכמוסות מיועדות ועל איזה צורך הן עונות?
  • האם דבש הוא מוצר טבעי או מעובד? והאם יש לו תכונות בריאותיות כלשהן? שנה טובה. בני
  • האם יש לכם תעודת הכשרה לייעוץ תזונה ?
1 7 8 9 10 11 15